سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیز داری پلدختر:

کمبود تجهیزات اطفای حریق در منابع طبیعی شهرستان پلدختر

رئیس منابع طبیعی و آبخیز داری پلدختر از کمبود اعتبارات، امکانات، تجهیزات و نیروی انسانی متناسب با گستره منابع طبیعی این شهرستان خبر داد.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛میررضایی در جلسه ستاد پیشگیری و اطفای حریق منابع طبیعی شهرستان پلدختر گفت:این شهرستان ۳۶۱ هزار هکتار عرصه‌های ملی را در خود جار داده که از این نظرسومین شهرستان در استان لرستان محسوب می‌شود. تا کنون در شهرستان پلدختر اداره منابع طبیعی به تنهایی با مسئله اطفای حریق درگیر بوده و هیچ ارگانی کمک کارسازی در این رابطه و در جهت کاهش مشکلات به این اداره نکرده است.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیز داری پلدختر اظهار گفت:در سال‌های گذشته اداره منابع طبیعی در جهت تامین غذا برای اداراتی که در اطفا حریق شرکت کرده اند متحمل هزینه‌های سرسام آورشده، اما این نیرو‌ها در عملیات اطفا حریق این اداره را کمک نکرده اند.

وی افزود: منابع طبیعی نعمت خدادادی است که طبق فرمایشات مقام معظم رهبری تن‌ها متعلق به ما نیست بلکه متعلق به همه نسل‌ها و ملت‌ها است که باید از آن حراست شود و به آیندگان تحویل دهیم.

میررضایی گفت: عدم تناسب نیروهای لازم با سطح گسترده منابع طبیعی شهرستان و همچنین عدم تناسب تخصیص اعتبارات با شدت بحران حریق و آتش سوزی‌ها و عدم همکاری یا همکاری ضعیف سایر ادارات از مشکلات فرا روی اداره منابع طبیعی شهرستان پلدختر است.
وی در ادامه گفت: همچنین این اداره با کمبود شدید ادوات، امکانات و تجهیزات مناسب اطفای حریق روبرو است.

وی پیشگیری از وقوع آتش سوزی را کم هزینه‌ترین راه مقابله با حریق دانست و گفت: در این راستا اداره منابع طبیعی جلساتی با حضور دهیاران، همیاران طبیعت دارد و آموزش‌های همگانی پیشگیری از حریق در نقاط بحرانی انجام شده و کارهای فرهنگی صورت گرفته تابه هنگام آتش سوزی آمادگی برای اطفای حریق وجود داشته باشد.

میررضایی افزود: با توجه به استاندارد‌های جهانی به ازای هر ۱۳ هزار هکتار جنگل یک نفر دیده بان نیاز است و برای محافظت از هر یک هزار هکتار جنگل باید یک نیروی انسانی باشد که اداره منابع طبیعی شهرستان با هشت نیرو و اعتبارات محدود نمی‌تواند به مقابله با حریق بپردازد.

رئیس اداره منابع طبیعی پلدختر گفت: شهرستان پلدختر با شرایط کوهستانی بودن منطقه چنانچه حریقی در جنگل و مرتع رخ دهد در مواردی سه تا چهار ساعت زمان در گرمای ۵۰ درجه مرداد ماه طول می‌کشد تا نیروهای اطفای حریق خود را به محل حادثه برسانند و حداقل با سرشاخه‌های درختان به مهار آتش بپردازند.

وی افزود: اداره منابع طبیعی بیش از ۲۰ نقطه به عنوان نقاط بحرانی در شهرستان به مرکز استان اعلام کرده که تن‌ها با هشت نقطه موافقت شده و مجوز هشت دیده بان صادر شده که از این تعداد در ایام آتش سوزی پنج دیده بان به حوزه پلدختر و مابقی به حوزه معمولان تعلق دارد که کفایت نمی‌کند.

وی گفت: اداره کل منابع طبیعی استان لرستان، وضعیت شهرستان پلدختر را بحرانی تعریف کرده، اما با اعتبارات خیلی کم نمی‌توان کاری از پیش برد و این اداره با توجه به شرایط و وسعت دیده بان بیشتری نیاز دارد.

میررضایی افزود: همه ادارات، نهادهای دولتی، دهیاری‌ها، شوراهای اسلامی و اقشار مختلف مردم موظف به همکاری در اطفای حریق و حفاظت از اراضی ملی هستند بر این اساس مشارکت‌های مردمی، سمن‌ها و تشکل‌ها و آموزش جوامع ملی یکی از راه‌های مناسب جلوگیری و مهار آتش سوزی در جنگل‌ها و مراتع است.

انتهای پیام / د
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.