سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیرکل دامپزشکی استان لرستان

تنها 4 نفر در کشور مبتلا به تب کنگو شده‌اند/ یک نفر فوت کرده/ جلوگیری از فعالیت کشتارگاه‌های غیرمجاز

مدیرکل دامپزشکی استان لرستان با اشاره به اینکه متولی اصلی جمع‌‌آوری کشتارهای غیر مجاز شهرداری‌ها هستند از مبتلا شدن چهار نفر به تب کریمه کنگو و یک فوتی ناشی از این بیماری خبرداد.

 به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ 
دغلامرضا توکلی مدیرکل دامپزشکی استان لرستان عصر امروز در جلسه کارگروه ستاد مدیریت بحران اظهار کرد: وجود ویروس تب کنگو در بدن دام هیچ‌گونه علائمی ایجاد نمی‌کند و باید در مصرف گوشت قرمز دقت شود.

وی افزود: این ویروس از طریق گزش کنه و یا تماس با خون و ترشحات فرد آلوده، مصرف گوشت آلوده به ویروس منتقل می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی لرستان ادامه داد: دوره این بیماری بسته به نحوه آلودگی متفاوت بوده و علائمی مثل تب و لرز، سردرد، خونریزی زیرپوستی و دردهای شکمی دارد و در صورتیکه هر شخصی یکی از این علائم را داشت باید به پزشک مراجعه کند.

توکلی تاکید کرد: در صورتیکه بیمار به موقع خود را به پزشک برساند، می‌توان او را درمان کرد و در غیر اینصورت نجات بیمار غیرممکن و منجر به مرگ حتمی می‌شود.

وی با اشاره به بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان بیان کرد: این بیماری هنوز در کشور وجود دارد و به منظور مبارزه با این بیماری اقدام به عرضه سم رایگان در تمام کشتارگاه‌های پرندگان و مرغداری‌ها کرده‌ایم.

این مسوول اضافه کرد: در بیماری آنفولانزای پرندگان و تب کنگو با رعایت موارد بهداشتی ساده، مثل مصرف گوشت به صورت کاملا پخته و فریز کردن آن به مدت 24 ساعت می‌توان از مبتلا شدن به این بیماری جلوگیری کرد.

توکلی گفت: در بیماری تب کنگو تاکنون در کشور چهار نفر مبتلا شده‌اند، که یکی از آن‌ها فوت شده‌ است و در استان‌های سیستان و بوچستان، کرمانشاه و اصفهان درگیر با بیماری "تب کنگو" هستند. 

وی افزود: در رابطه با آنفولانزای پرندگان نیز در سال 96 تاکنون 31 نفر در کشور مبتلا شده‌اند و در استان نیز سه مورد مشکوک به این بیماری داشتیم که جواب آزمایش آن‌ها منفی بود‌.

توکلی گفت: 

وی افزود: راه‌های انتقال این بیماری از طریق گزش کنه، تنفس، گوارش و تماس با خون یا ترشح مبتلایان است.

مدیرکل دامپزشکی استان لرستان گفت: خوشبختانه در لرستان مورد مشکوکی گزارش نشده است اما مشکلاتی مانند نبود پیش سرد کشتارگاه ها و ماشین‌های حمل گوشت از جمله مشکلاتی است که باید برای پیشگیری حل شود.

وی افزود: در حال حاضر 9 کشتارگاه در سطح استان وجود دارد که دو مورد صنعتی ، 4 مورد نیمه صنعتی و سه مورد سنتی است و باید تلاش کنیم که کشتارگاههای سنتی به صنعتی تبدیل شوند و تمام کشتارگاهها به پیش سرد مجهز شوند.

توکلی گفت: اگر گوشت آلوده صد درصد هم باشد با وجود سیستم پیش سرد به مدت 24 ساعت صد درصد ویروس از بین میرود و به راحتی می‌توان از آن گوشت استفاده کرد.

مدیرکل دامپزشکی استان لرستان افزود: مردم از از خرید گوشت‌های بازرسی نشده و بدون مهر و برچسب دام پزشکی خودداری کنند.

وی افزود: متولی اصلی جمع آوری کشتارهای غیر مجاز شهرداری‌ها هستند و جلوی مکان‌های غیر مجاز گرفته شود و تب کریمه کنگو در مراحل ابتدای امکان درمان دارد، اما در مراحل پیشرفته مرگ حتمی است.

انتهای پیام/د

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.