به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه؛ جمشيد دارا با تاکید براهتمام ویژه در جهت افزایش بهره وري در ميزان آب مصرفی در بخش کشاورزی مخصوصا اراضی زراعی اظهارکرد: همچنين تغيير در آرايش كشت محصولات، استفاده از ارقام مقاوم و متحمل به خشكي، توسعه كشت نشايي و تغيير در شيوه هاي آبياري يعني روي آوردن به روشهاي آبياري ميكرو به جاي روشهاي مرسوم نشتي و غرقابي از ديگر برنامه هاي این مدیریت است تا بتوانيم با اجراي اين روشها ميزان بهره وري در آب را افزايش دهيم.
دارا افزود: در قالب طرح پنج ساله كه به عنوان طرح انتقال يافته ها و ساماندهي ديمزارها ميباشد بنا است طي 5 سال آينده 50 درصد اراضي ديم زير پوشش اين طرح قرار گيرد و عملكرد اين مزارع نيز در پايان برنامه 25درصد افزايش پيدا كند كه 2 سال است اين طرح اجرايي شده و تاسه سال آينده نيز ادامه خواهد داشت.
وی خاطر نشان کرد: برنامه هاي آتي سازمان براي كنترل سطح كشت چغندرقندبا توجه به بحران کمبود دریاچه ارومیه ؛ اجراي الگوي كشت به منظور تعيين مناطق مناسب براي كشت محصولات مختلف آب بر ازجمله چغندرقنداست.
دارا برنامه هاي سازمان به منظور حمايت از توليدات زراعي استراتژيك استان را تامين نهاده هاي موردنياز،مخصوصاً بذور اصلاحشده، ماشين آلات و ادوات كاشت، داشت، برداشت و همچنين تامين تسهيلات سرمايه درگردش، اجراي پروژه هاي مربوط به افزايش عملكرد در محصولات استراتژيك و كارسازي در زمينه خريد تضميني و به موقع محصولات فوق الذكر عنوان کرد.
وی ادامه داد :مهمترين توليدات استان آذربايجانغربي در بحث زراعت شامل محصولاتي مثل چغندرقند، گندم، محصولات علوفهاي، گوجهفرنگي، حبوبات و آفتابگردان ميباشد كه در سال 95 توليد چغندرقند 1930000 تن، گندم 734000 تن، محصولات علوفهاي 720000 تن، گوجهفرنگي 230000 تن، حبوبات 48000 تن و آفتابگردان 37000 تن بودهاست.
مدير امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی تاکید کرد: گندم توليدي استان به لحاظ كيفي؛ درصد بسيار پايين سن زدگي و افزايش پروتئين دانه جزء گندم هاي مطلوب در سطح كشور محسوب ميشود كه سازمان درنظر دارد با توجه به شرايط آب وهوايي و وجود ديمزارهاي مناسب سطح زيركشت گندم را افزايش دهد.
این مسئول افزود: آفتابگردان، خصوصاً آفتابگردان آجيلي كه اين استان رتبه اول توليد آن در سطح كشور را به خود اختصاص داده يكي از توليدات شاخص اين استان است كه علاوه بر تامين نياز استان به ساير استانهاي كشور و حتي به كشورهاي همسايه نيز صادر مي شود. در سال 95 هم با استفاده از ارقام مناسب ازجمله رقم لاكومكا كه داراي عملكرد بالايي مي باشد توليد محصول در استان خوب بود و مجدداً رتبه اول كشوري را به خود اختصاص داد.
وی خاطر نشان کرد: در سال زراعي 96-95 سطح زيركشت كلزا نسبت به سال قبل حدود 9 برابر افزايش داشت و دليل آن هم برنامه ريزي در سطح كشور براي افزايش توليد اين محصول بود چرا كه متاسفانه درحال حاضر بيش از 92 درصد روغن مورد نياز كشور از خارج تامين مي شود و لذا در سطح كلان كشور تصميم بر اين شد كه طرح خوداتكايي در توليد روغن به مورد اجرا گذاشته شود كه استان آذربايجان غربي هم از اين موضوع مستثني نبوده است.
انتهای پیام/ح