سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سنندج؛

سه هزار تن دانه های روغنی در کردستان برداشت می شود

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت:پیش بینی می شودامسال سه هزار تن دانه های روغنی از یک هزار و 472 هکتار از اراضی برداشت شود.

 به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان  از سنندج ؛فرید سپری معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: در سال زراعی جاری 3 هزارهکتار کلزا کشت شد که به علت سرمازدگی پاییز و زمستان، حدود 600 هکتار از مزارع از بین رفته و حدود یک هزار و 472 هکتار سطح سبز قابل برداشت باقیمانده است که از این سطح پیش بینی می شود حدود سه هزار تن محصول دانه کلزا تولید شود.
وی با اشاره به اینکه سعی می شود تمامی این محصول به صورت تضمینی خریداری شود افزود: برای اطمینان خاطر بهره برداران کلزا در سال جاری، ادوات برداشت و کمباین های مورد نیاز، تدارک دیده شده و بسترسازی لازم برای خرید فراهم گردیده است.
سپری افزود: فعال سازی سامانه خرید محصول کلزا، فعال کردن به موقع مراکز خرید و پرداخت سریع و حداکثر 10 روزه وجه کلزا از بسترسازی های لازم سازمان جهاد کشاورزی کردستان برای خرید این محصول در استان است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی ادامه داد: موضوع برداشت، خرید و جمع آوری محصول تولیدی کلزا و تدارک ادوات و کمباین های برداشت و تعیین مراکز خرید دانه های روغنی تشکیل اولویت های انجام برای زمان برداشت این محصول است که در این راستا مقرر گردید محصول شهرستان های قروه، دهگلان با عاملیت شرکت توسعه کشت دانه های روغنی همدان و سایر شهرها با عاملیت خرید سازمان تعاون روستایی انجام گیرد.
سپری با اشاره به برنامه های مختلف این سازمان برای تشویق کشاورزان برای کشت دانه های روغنی کلزا گفت: این برنامه ها شامل اهدای تسهیلات، تامین بذر مرغوب، کود شیمیایی مورد نیاز و سموم استاندارد است.

کشت دانه های روغنی کلزا در استان کردستان به صورت آبی در شهریور ماه انجام می شود و برداشت آن در اردیبهشت ماه و خرداد سال آینده و تنها به صورت مکانیزه صورت می گیرد.
دانه روغنی کلزا حاوی 40 تا 48 درصد روغن است و به دلیل ترکیب مناسب اسیدهای چرب غیراشباع و درصد پائین اسیدهای چرب همانند زیتون، جزء با کیفیت ترین روغن های خوراکی است و نقش مهمی در بهبود تغذیه و سلامت افراد جامعه دارد.
انتهای پیام/م


تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.