به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز؛ مهندس سید مجتبی میرسالاریان ، کارشناس کشاورزی گفت:امروزه کشاورزان برای سهولت در کشت و کار محصولات خود اقدام به سوزاندن بقایای گیاهی محصول قبل خود می کنند؛ و فقط ظاهر کار و صرفه اقتصادی ظاهری آن را می بینند《یک چوب کبریت》.
وی افزود:در صورتیکه غافل از اینند که با این کار خود علاوه بر آلودگی محیط زیست، مواد آلی و ریزجانداران مفید خاک را که بسیاری از عناصر مورد نیاز گیاه را قابل جذب می کنند از بین می برند.
میرسالاریان بیان داشت:مواد آلی که با جذب رطوبت باعث افزایش کارایی مصرف آب، کود و تولید می شوند و قابلیت نفوذ و ظرفیت نگهداری آب در خاک را افزایش می دهند فقط با یک چوب کبریت به فنا می روند.
کارشناس کشاورزی گفت:افزایش گازهای co2 و co و تغییر گازهای اتمسفری سبب افزایش پدیده گلخانه ای و گرم شدن هوا می شود نیز از آثار نابود کننده ی سوزاندن بقایای گیاهی است.
وی اظهار کرد: قابلیت باروری و زنده بودن خاک زراعی در اثر سوزاندن کاه وکلش به مقدار قابل توجهی کاهش پیدا میکند.
کارشناس کشاورزی در پاسخ به سوال پس کشاورز چکار کند؟بیان کرد:باید بقایای گیاهی را با استفاده از دیسک خرد کرد و در خاک مدفون کردوبهترین کود برای تغذیه گیاه همین کاه وکلش موجود در روی خاک است نه کودهای شیمیایی و سرطان زا.
انتهای پیام/م