سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۲۶ روز از بهار سیاه زمستان یورت گذشت؛

آن روی سکه یک فاجعه/ کالبد شکافی فاجعه معدن یورت/کارگران معدن بیمه آرایشگری بودند

در حالی که کارگران در هفته کارگر در انتظار تکریم و تجلیل بودند، اما انفجار در معدن تمام انتظارات معدن‎کاران را به فراموشی برد و به‎جای شیرینی، تلخ‎کامی را برای خانواده‎های آن‌ها به ارمغان آورد.

 به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ،روز چهارشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۶، ساعت ۳۰: ۱۱ صبح، انفجاری در معدن زغال سنگ یورت رخ داد که بر اثر آن ده‌ها کارگر در زیر زمین گرفتار شدند.


این معدنچیان در عمق ۱۳۰۰ متری در فضای مملو از گاز مونو اکسید کربن و متان گرفتار شده بودند.حادثه اخیر پس از آن اتفاق افتاد که تعدادی از کارگران قصد داشتند، یکی از موتورهای دیزل از کار افتاده معدن را از طریق روش باتری به باتری روشن کنند.

 مدیر کل جمعیت هلال احمر استان گلستان عصر همان روز اعلام کرد که نیروهای امدادی تنها توانسته‌اند به عمق ۸۰۰ متری برسند. آنهم در شرایطی که بسیاری از آنها دچار گازگرفتگی شده و به عنوان مصدوم از تونل معدن خارج شدند. 


به گفته معدنچیان، تونلی که انفجار در آن رخ داده یکی از تونل‌های بن‌بست این معدن بوده و فقط یک راه خروج داشته است.

یکی از معدنچیان حاضر در حادثه معدن گفت: معدن یورت آزادشهر سنسور تشخیص نشت گاز ندارد و علت اصلی این حادثه هم انفجار گاز به دلیل نشت آن بود. استاندار گلستان دربارهٔ دلیل وقوع حادثه انفجار گفت: به علت توقف واگن و لوکوموتیو در داخل تونل و سهل‌انگاری از طرف یکی از تعمیرکاران که موجب ایجاد جرقه‌ای ایجاد شد، انفجار در تونل معدن رخ داد.


فیض‌الله کاکوئی، کارفرمای این معدن، گفت: بدنبال از کارافتادن موتور دیزل این معدن، کارگران توسط یک دستگاه باتری قصد روشن کردن موتور دیزل کشنده لوکوموتیو را داشتند که به محض برقراری اتصال با جرقه ایجاد شده تونل منفجر می‌شود.

 
حادثه‌ای که ۴۳ قربانی و ۴۴۴ مصدوم برجا گذاشت. مداوای سرپایی برای ۷۹ مصدوم جواب نداد و با بالگرد و آمبولانس به بیمارستان‌های آزادشهر و گنبدکاووس منتقل شدند. 
 

عمق این حادثه هم مانند عمق تونل زمستان یورت بسیار زیاد بود و تلاش برای خارج کردن پیکر ۴۳ جان‌باخته این حادثه ۱۱ روز به طول انجامید، به طوری که کار آواربرداری به‌روزهای بعدازآن هم کشیده شد. 

 
عمق حادثه معدن یک هزار و ۲۰۰ متری معدن زمستان یورت آن‌قدر وسیع بود که در فاصله ۱۱ روزه آواربرداری پای مدیران و مسئولان کشوری بسیاری به‌ویژه رئیس‌جمهور را در آستانه انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری به این معدن باز کرد. 


 
حالا نزدیک به یک ماه از حادثه دل‌خراش معدن زمستان یورت می‌گذرد و خانواده‌های جان‌باختگان حادثه تن‌ها یک مطالبه جدی از مسئولان دارند.


**هیچ‌چیز نمی‌خواهیم، شهید اعلامشان کنید 
 
 همسر معدنچی صادق منصوری بابیان اینکه هنوز مستمری واریز نشده است، تصریح کرد: هرچند در این روزها بارها مسئولان به ما سرزده‌اند و قول تأمین مسکن و واریز هشت میلیون تومان از سوی وزیر بهداشت و دیه ۲۱۰ میلیون تومانی داده‌اند اما تنها خواسته ما اعلام شهادت جان‌باختگان حادثه معدن است. 
 
منصوری متذکر شد: ما حاضریم تعهد کتبی و محضری بدهیم که هیچ مطالبه‌ای از بنیاد شهید و سایر ارگان‌ها نداشته باشیم و حتی مستمری هم نمی‌خواهیم اما همسران ما را شهید اعلام کنند. 
 
دلیل انفجار و تجمع گاز هنوز کاملاً مشخص نیست و قرار شد در بازدید دوم کمیته حقیقت‌یاب، علت آن موردبررسی قرار گیرد تا مشخص شود کارگاه استخراج یا گسل عامل اصلی آن بوده است .
 
وی تأکید کرد: صادق (معدنچی صادق منصوری) در روز حادثه دو نفر از همکاران خود را نجات داده و زمانی که برای خارج کردن نفر سوم وارد معدن می‌شود، جان خود را از دست می‌دهد، اگر این ۴۳ قربانی شهید اعلام نشوند چطور می‌توانیم رشادت و جان‌فشانی همسرانمان را برای بچه‌های خود توجیه کنیم. 
 
وی خاطرنشان کرد: آتش‌نشان‌های حادثه پلاسکو با داشتن تمام امکانات و تجهیزات جان خود را ازدست‌داده‌اند اما همسران ما با حداقل امکانات و در عمق یک هزار متری زمین حتی اکسیژن کافی برای تنفس نداشتند. 
 
منصوری بیان کرد: تاکنون نتوانسته‌ام به دو دختر ۱۰ و ۱۲ ساله خود بقبولانم که باید به پدرشان افتخار کنند اما اگر شهادت آن‌ها اعلام شود فرزندان ما در آینده می‌توانند به پدرانشان افتخار کنند. 

**اعلام گزارش اولیه کمیته حقیقت‌یاب 
 
تنها چند روز پس از پایان عملیات آواربرداری معدن زمستان یورت، اواخر هفته گذشته کمیته حقیقت‌یاب از محل حادثه بازدید کردند و مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان گلستان در گفت: یک گروه ۱۲ نفره متشکل از اساتید دانشگاهی، نماینده کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، نماینده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت صنعت، معدن و تجارت، مسئول فنی و رئیس معدن و دو کارشناس بازنشسته معدن کشور (مهندس خدایی و پاکزاد) از محل حادثه بازدید کردند. 

 
حسینقلی قوانلو افزود: قبل از بازدید از معدن، در جلسه‌ای در گرگان تمام ابعاد احتمالی حادثه معدن زمستان یورت موردبررسی قرار گرفت. 
 

وی گفت: پس از بازدید علت اصلی حادثه ناشی از انفجار اعلام شد و علت مرگ ۹۵ درصد جان‌باختگان حادثه خفگی با گاز منواکسید ایجادشده براثر انفجار اعلام شد. 

 
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان گلستان ادامه داد: تعداد اندکی از ۴۳ جان‌باخته این حادثه براثر موج انفجار و ریزش آوار جان خود را ازدست‌داده‌اند و پزشکی قانونی هم این موضوع را تائید کرده است.

**بررسی علل فاجعه معدن زمستان یورت

در دومین جلسه کمیسیون کارگری شورای تأمین استان که در سال ۹۶ با موضوع بررسی علل و آسیب شناسی حادثه معدن زغال سنگ زمستان یورت آزادشهر و تصمیم گیری پیرامون مطالبات و بیمه کارگران این معدن، به ریاست معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار برگزار شد ،معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار در این جلسه خواستار پیگیری وضعیت بیمه و معوقات جانباختگان این حادثه از سوی دستگاه‌های ذی‌ربط شد.


 «علی اصغر طهماسبی» با بیان اینکه وجود سندیکاهای کارگری هم به نفع کارگران زحمتکش و هم به نفع دولت خواهد بود، توضیح داد: معتقدیم تشکل‌های کارگری باید در چارچوب قوانین کشور فعالیت داشته و به عنوان نمایندگان جامعه کارگری نسبت به حق و حقوق این قشر زحمتکش مطالبه گری داشته باشند.


در این جلسه همچنین مقرر شد مبالغی به عنوان حق بیمه به خانواده‌های جانباختگان این حادثه از سوی بیمه آسیا پرداخت شود.

رئیس کمیسیون کارگری استان درباره اعتراض‌های کارگران و خانواده‌های جانباختگان اظهار کرد: به هر حال این افراد عزیزان خود را از دست داده اند و در وضعیت روحی و روانی خوبی نیستند و اگر حرفی و اعتراضی هم بوده، باید آن‌ها را درک کرد.


طهماسبی ضمن تسلیت به همه خانواده‌های داغدیده، بازماندگان، جامعه کارگری و مردم شریف استان، از زحمات همه تیم‌های امداد و نجات، ستاد مدیریت بحران، نیروهای نظامی و انتظامی و سایر عواملی که به صورت شبانه روزی در تلاش برای کشف پیکرهای جانباختگان این حادثه تلخ بودند، تشکر و قدردانی کرد. فاجعه معدن زمستان یورت آزادشهر، ۱۳ اردیبهشت در پی انفجار معدن و ریزش آوار اتفاق افتاد که تا این لحظه دلیل اصلی انفجار مشخص نشده است. 


اما به استناد گزارش پزشکی قانونی، دلیل مرگ ۴۳ جانباخته این فاجعه ریزش آوار نبوده، بلکه خفگی بر اثر استشمام گازهای متان و مونواکسید کربن بوده است. 


**دلیل حادثه، نبود ایمنی بوده است

خانواده‌های کارگران محبوس شده در معدن معتقدند که دلیل این حادثه نبود ایمنی در فضای کار بوده است. تکنسین فنی این معدن می‌گوید بر اساس ضوابط هر ۱۰۰ متر در طول این معدن باید هواکش طراحی و اجرا شود که در مسیری نزدیک به ۲ هزار متر، حتی یک هواکش وجود نداشت.


**مروری بر اقدامات پزشكی قانونی در حادثه معدن آزادشهر

مدیركل پزشكی قانونی استان گفت: سوختگی شدید و عوارض ناشی از آن، ضربه مغزی ناشی از شکستگی جمجمه و نارسایی تنفسی ناشی از قرار گرفتن در فضای محبوس، از مهم‌ترین دلایل مرگ معدنچیان معدن زمستان یورت آزادشهر بود.


به گزارش پزشكی قانونی كشور «حسین زارعی» در مورد اقدامات انجام گرفته در این حادثه اظهار کرد: پس از وقوع این حادثه، تیم ستاد بحران پزشكی قانونی استان تشكیل و برای بررسی و معاینه اجساد به محل وقوع حادثه اعزام شد.

وی افزود: پس از گذشت 12 ساعت از حادثه در ساعات نیمه شب تعداد 22 جسد در اختیار پزشكی قانونی قرار گرفت و با وجود امكانات محدود، معاینه اولیه تمام اجساد تا بامداد روز 14 اردیبهشت به انجام رسید و مجدداً صبح روز چهاردهم پس از اخذ شرح حال از خانواده‌ها و معاینه نهایی و احراز هویت اجساد با شرح حال اخذ شده و مشاهده اولیای دم پس از هماهنگی با ستاد سازمانی در خصوص علت فوت جواز دفن آنها اقدام شد.


زارعی تصریح كرد: در مرحله بعد تعداد 13 جسد و پس از آن 7 جسد به پزشكی قانونی ارجاع شد که شرایط نامناسبی و علائم فساد داشتند. پس از انجام 2 نوبت معاینه کامل و اخذ شرح حال از خانواده ها هویت 15 نفر محرز و جواز دفن به نام آنان صادر شد. ضمناً نمونه خون متوفیان نوبت دوم در خصوص وجود گاز مونوکسید کربن بررسی شدکه نتیجه همه آنها مثبت بود.

مدیركل پزشكی قانونی استان یادآور شد: در نوبت دوم خانواده‌های مفقودین فراخوان شدند و نمونه های لازم از افراد مورد نظر مطابق با دستورالعمل و هماهنگی با واحد ژنتیک پزشكی قانونی مشهد گرفته شد.

وی بیان کرد: به دلیل احراز هویت نشدن 5 نفر باقی مانده نمونه‌ها برای بررسی از نظر DNA به پزشكی قانونی مشهد ارسال شد و پس از حدود 2 روز هویت همه اجساد با آزمایشات انجام شده مشخص و جواز دفن ها صادر شد.

زارعی در مورد شناسایی آخرین جسد كشف شده در این انفجار نیز اظهار کرد: جسد شماره 43 نیز در روز 23 اردیبهشت از معدن خارج شد که پس از انجام معاینه و نیز تأیید انگشت نگاری، هویت وی محرز و جسد به نیروی انتظامی تحویل داده شد.


 ** بررسی حادثه معدن زمستان یورت در صحن علنی مجلس/سرمایه‌گذاری در معادن کاهش یافته است 


با وقوع این انفجار، پای بسیاری از كارشناسان و مسئولان به این منطقه باز شد. عده‌ای از همان ابتدا خطای انسانی را دلیل اصلی وقوع این حادثه تلخ می‌دانستند. این اتفاق آن قدر تلخ رقم خود كه شاید تا مدت‌ها زمستان یورت نتواند رنگ بهار را به خود ببیند.

در حین انجام این کار، گاز متان به دلیل نبود تهویه مناسب در فضای معدن متصاعد شده بود. این خطر هر لحظه کارگران را تهدید می‌کرد که در صورت ایجاد جرقه، انفجاری مهیب رقم بخورد؛ اتفاقی که ناگهان رخ داد و باعث ریزش دیواره‌های معدن روی سر ده‌ها کارگر شد. 

در ایران، معادن زغال‌سنگ بسیاری وجود دارد که حادثه‌های مشابه در برخی از آن‌ها رخ داده است. مرگ ۱۲ نفر در انفجار معدن باب‌نیزوی کرمان و کشته شدن هشت نفر در معدن طبس، نمونه‌هایی است که پیش از این رخ داده و اکنون انفجار معدن یورت در کنار آن‌ها قرار گرفته است؛ حادثه‌هایی که لزوم بررسی همه‌جانبه شرایط این معادن از نظر تجهیزات، رعایت مسائل ایمنی و آموزش نیروی انسانی را یادآور می‌شود. 
 
سید جواد حسینی‌کیا دبیر کمیسیون صنایع و معادن مجلس، عمده مشکل معادن زغال‌سنگ کشور را بی‌توجهی به شرایط آن‌ها دانست گفت: سال گذشته کمترین توجه در حوزه اشتغال به معادن شد که کاهش سرمایه‌گذاری در این بخش را در پی داشت و خود این موضوع باعث شد تا مدیران مقتدر از این عرصه دور شوند و در نتیجه تصمیم‌گیری لازم در این زمینه رخ ندهد.



 سید جواد حسینی‌کیا، مشکلات معادن را در سه حوزه تجهیزات، مسائل ایمنی کار و مدیریت خلاصه کرد و افزود: ظرفیت‌های خوبی از نظر معادن در کشور ما وجود دارد و شرکت‌های خوبی در حال فعالیت هستند.

شرایط معادن ما هم مطلوب است، منتهی باید از یک سو به مسائل ایمنی کار و هشدارهای لازم در این خصوص و از سوی دیگر، موضوع تجهیزات توجه خاص داشت و همچنین بحث مدیریت در این حوزه مهم است. اگر مدیریت قوی وجود داشته باشد، می‌توان از حوادث مشابه جلوگیری کرد. 


حسینی‌کیا به لزوم ورود کمیسیون صنایع و معادن به شرایط معدن‌ها اشاره کرد و گفت: این کمیسیون باید با برنامه‌ای جامع وارد عمل شود و به موضوعات مهمی، چون تجهیزات و سوء مدیریت‌ها بپردازد. 
 

نایب‌رئیس خانه معدن با بیان این که بهره‌برداری از معادن باید تابع چارچوب‌ها و مقررات خود باشد، گفت: باید با توجه به شرایطی که هر معدن دارد، یک طرح خاص برای استفاده از آن داشت. براساس این طرح است که ماشین‌آلات، تجهیزات و نیروی انسانی در نظر گرفته می‌شود. معادن زغال‌سنگ معمولا گاز تولید می‌کنند، به این معنی که وقتی معدنچیان به ماده معدنی می‌رسند، گاز متصاعد می‌شود. در این شرایط، معدن باید برای جلوگیری از وقوع خطر، به تجهیزات هشدار دهنده و تخلیه گاز مجهز باشد. 

 
محمدرضا بهرامن، مقابله با خطرات ناشی از کار در معادن زغال‌سنگ را در دو بخش نیروی انسانی و تجهیزات بررسی کرد و افزود: در خصوص خطراتی که در این معادن وجود دارد، باید به دو موضوع نیروی انسانی و تجهیزات توجه داشت. در بخش نیروی انسانی، نیازمند آموزش بموقع و به‌روز هستیم. این که معدنچیان با خطراتی که کار در معدن تهدیدشان می‌کند، آشنا شوند و روش‌های نوین کار را بیاموزند. دومین مساله مهم هم تجهیزات است؛ دستگاه‌های هشدار‌دهنده وجود گاز و دستگاه‌های تخلیه گاز و‌... که باید به‌روز باشد. 
 
**لزوم به‌روز کردن تجهیزات 
 
نایب‌رئیس خانه معدن بر به روزرسانی معادن زغال‌سنگ در سراسر کشور تاکید کرد و گفت: شرایط معادن زغال‌سنگ ما به گونه‌ای است که نیازمند بازسازی کلی در آن‌ها هستیم. ورود تجهیزات و ماشین‌آلات نوین و بازسازی تجهیزات باید مورد توجه قرار گیرد. البته در دو سال گذشته از سوی دولت به بسیاری از معادن زغال‌سنگ کشور تجهیزات تعلق گرفت. حتی چهار دستگاه جدید به معدن یورت داده شد. در این مسیر، بحث هزینه بر بودن تجهیزات معنا ندارد، چرا که هر فعالیتی که بتواند بهره‌وری را بالا ببرد و احتمال خطر را به صفر برساند، باید انجام شود. 
 
به گفته بهرامن، سازمان نظام مهندسی کل کشور نماینده دائمی دارد که به شکل لحظه‌ای معادن کل کشور را مورد سرکشی قرار می‌دهد و گزارش‌های لازم را در اختیار مراجع مربوطه و معدنکاران می‌گذارد. او درباره اهمیت بیمه کارگران معدن گفت: کارفرمایان موظف هستند، همه افرادی را که در معادن کار می‌کنند، بیمه کنند. کار در معدن، جزو مشاغل سخت و زیان آور محسوب می‌شود و در دنیا ارزش ویژه برای آن قائل هستند.

**بیمه‌های آرایشگری برای کارگران

خانواده‌های این کارگران به شکل مکرر درخواست بررسی‌های دقیق در مورد روند کار در معادن استان را مطرح می‌کنند. یک کارگر معدن که برادرش میان حبس‌شدگان است گفت: از ۱۲ ماه در سال برای ما ۳ ماه بیمه رد می‌شود و در آن هم برای اینکه ارزان بشود، با عنوان بیمه‌های آرایشگری و کتابخانه، کارگران را بیمه می‌کنند.


 فیش‌های حقوقی ما یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است در حالی که پرداخت به ما ۸۰۰ هزار تومان در ماه است. کارگران این معدن اگر از انفجار گاز نمی‌مردند به‌زودی از تجمع گاز دچار خفگی می‌شدند.

او در ادامه افزود: حتی کپسول‌های اکسیژنی که کارگران به آن مجهز بودند هم به دلیل چینی و ارزان بودن در روز حادثه کارنکرد و تعدادی از افرادی که برای نجات دیگر کارگران بعد از انفجار به معدن وارد شده بودند در اثر خفگی و گازگرفتگی جان باختند.

این‌ها در حالی است که دلیل این فاجعه از سوی برخی کارشناسان و مسئولان، خطای انسانی از سوی کارگران اعلام شده است.

**ممکن بود ابعاد فاجعه بزرگتر شود

یکی از تکنسین‌های انفجار معدن در محل حادثه هم به همشهری گفت: این معدن باید ۱۰۰ درصد به هواکش تجهیز می‌شد که نبود این هواکش از شگفتی‌هاست و اگر معدن به این هواکش‌ها مجهز بود، هرگز چنین اتفاقی رخ نمی‌داد. یکی از بزرگ‌ترین اتفاقاتی که خوشبختانه با لطف خدا رخ نداد، انفجار چاشنی باروت‌های معدن بود. اگر این اتفاق رخ می‌داد، ابعاد این فاجعه بسیار بزرگ‌تر از آنچه امروز اتفاق افتاده است، می‌شد.

طبق گفته «علی اصغر طهماسبی» معاون سیاسی و امنیتی استاندار، امروز یکشنبه ۱۷ اردیبهشت احتمالا رئیس جمهوری برای بازدید از معدن و شرایط آواربرداری راهی آزادشهر می‌شود. دیروز هم سردار «وحید حقانیان» نماینده، ولی فقیه برای بازدید از شرایط برداشت آوار و بررسی روند عملیات وارد منطقه شد.

**پرداخت کمک‎هزینه مسکن به خانواده‎های جان‌باختگان معدن آزادشهر

استاندار گلستان به پرداخت 24 میلیارد تومانی به خانواده‎های جان‎باخته حادثه معدن اشاره کرد و گفت: 210 میلیون تومان دیه جان‎باختگان حادثه معدن با انجام انحصار وراثت پرداخت خواهد شد و هم چنین برای این خانواده‎ها کمک‎هزینه 50 میلیون تومانی مسکن در نظر گرفته‎ایم.

صادقلو یادآور شد: برای مجروحان این حادثه یک میلیون‎تومان در نظر گرفتیم که در حال پرداخت است و مساعدت‎های دیگری نیز برای حادثه‎دیدگان معدن در نظر گرفته شده است.

 **با مقصران حادثه برخورد قانونی می‌شود/قول می‌دهیم مراقب فرزندان و همسران جانباختگان باشیم
 
علی ربیعی پس از این اتفاق  دردناک در دیدار با خانواده جانباختگان معدن زمستان یورت آزادشهر در سالن اجتماعات فرمانداری اظهار داشت: در تلاشیم تا گزارش معدن منصفانه و با شجاعت تهیه شود و گزارش و اقدامات انجام شده در جلسه هیئت دولت مطرح شد و احکام مستمری سریعاً صادر شده و خانواده‌هایی که انحصار وراثت آن‌ها مشخص شود دیه آنان فوراً پرداخت می‌شود. 


ربیعی یادآور شد: با وزیر راه و شهرسازی هماهنگ شده و مقرر گردید اگر خانواده‌ای از جانباختگان مسکن ساخته و بدهکار است بدهی آن از طرف دولت پرداخت شود و یا اگر مایل است در واحدهای مسکن مهر آزادشهر ساکن شود به آنان واگذار گردد و در صورت عدم تمایل مبلغ ۵۰ میلیون تومان حق مسکن به آنان پرداخت می‌کنیم. 
 

وی افزود: هر تصمیمی در مورد حادثه پلاسکو گرفته شود در مورد حادثه معدن نیز تسری خواهیم داد. 
 
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه در سالجاری با کارگران معدن نمادسازی ملی خواهیم کرد تا شجاعت و دلاوری‌های آنان در یاد‌ها باقی بماند ، افزود: این معدن نماد خاص است و ما باید آن را پاس بداریم تا روح انسانیت گرامی داده شود و درد و رنج کارگری و کارگران فراموش نگردد. 
 
وی تصریح کرد: بعد از ماه مبارک رمضان مجدداً در کنار این خانواده‌ها خواهیم بود، زیرا طبق دستور رئیس‌جمهور مقرر شده مرتباً با خانواده جانباختگان در ارتباط باشیم. 
 
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: دستور پرداخت ۲۴ میلیون تومان را سریعاً صادر نموده و افزایش مستمری نیز به اندازه قانونی مقرر شده و تمام کارگران معدن که هر گونه بیمه به جز بیمه معدن داشته‌اند در ۱۵ سال گذشته باطل گردیده و برای آنان بیمه معدن صادر می‌شود. 
 
ربیعی افزود: در طرح‌های اشتغال‌زایی ما در سالجاری خانواده‌های جانباختگان معدن در اولویت خواهند بود و کلینیک تأمین اجتماعی رامیان با نام درگذشتگان حادثه معدن زمستانی یورت آزادشهر در آینده احداث می‌شود. 
 
وی گفت: ما درد بی‌پدری را درک می‌کنیم و می‌دانیم کار برای جان و با جان کار کردن توسط معدن‌چیان چقدر سخت است و جانباختن این مردان زحمتکش با این نحو خوب نبود.

**شناسنامه معدن زغال سنگ زمستان یورت آزادشهر

معدن زغال سنگ زمستان یورت آزادشهر در منطقه‌ای به همین نام واقع در ۲۵ کیلومتری جنوب شرق شهر آزادشهر  با عمر ۱۶ سال برای حدود ۶۰ سال آینده ذخیره زغال سنگ به میزان سالانه ۱۰۰ هزار تن را داراست.

 
مدیرعامل شرکت زغال سنگ شمال شرق در این باره گفت:ظرفیت سالانه استخراج سنگ خام 'کُک شو' از معدن زغال سنگ زمستان یورت ۱۰۰ هزار تن است که بخش فولاد کشور بیش از سایر بخش‌ها نیازمند آن می‌باشد بنابراین عمدتا روانه استان اصفهان می‌شود هرچند در بخش کوره‌های آجر پزی نیز مورد استفاده و مصرف قرار می‌گیرد.

علی نصیری افزود: در زمان حاضر معدن زمستان یورت دارای پنج تونل فعال استخراج و یک تونل در آستانه بهره برداری با ۳۷۰ نفر کارگر و کارمند دائم به عملیات استخراج مشغول است.

وی اضافه کرد: ۷۲ درصد سهام معدن زمستان یورت آزادشهر که از ابتدای تاسیس تاکنون خصوصی بوده است متعلق به بازنشسته‌های زغال سنگ ایران متشکل از سهام پنج هزار و ۵۰۰ نفر و ۲۸ درصد بقیه سهام نیز متعلق به گروه تکادو متعلق به بازنشستگان ذوب آهن و توسعه معدن روی ایران (سهامی عام) است. 

مدیرعامل شرکت زغال سنگ شمال شرق در خصوص انفجار ظهر چهارشنبه در این معدن نیز گفت: تونلی که دچار حادثه شد سومین تونل طولانی معدن زمستان یورت به طول ۲۵۰۰ متر از چهار سال قبل وارد فاز استخراج در تناژ بالا شده است.

نصیری با ابراز تاسف از حادثه بوجود آمده و ابراز همدردی با خانواده‌های داغدار گفت: در همه جای دنیا معادل زغال سنگ از حساسیت و ضریب خطر بالایی برخوردار و به نوعی با حادثه عجین است که در اغلب موارد ناشی از خطای انسانی حتی در مقیاس بسیار کوچک است بطوریکه اولین اشتباه ممکن است آخرین آن باشد.

وی در پاسخ به اینکه وجه تسمیه یورت زمستان و نامگذاری معدن از کجا سرچشمه گرفته است؟ گفت: 'زمستان یورت' (به معنای چادر قشلاقی) روستایی در نزدیکی معدن می‌باشد که نام معدن از آن وام گرفته شده است.

یورت یا یورد اسمی است که عشایر به چادرهای سیار که به عنوان خانه مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ می‌گویند.
یورت معمولاً از پشم و پوست حیوانات ساخته شده است و از آنجا که استان گلستان یکی از سرزمین‌های اصلی اقوام عشایر ایران زمین بوده و هست این واژه در ادبیات گفتاری استان کاربرد زیادی داشته و دارد.

سلسه جبال البرز با مزیت‌های نسبی بالا از جمله ذخایر غنی معدنی زغال سنگ از شمال غرب تا شمال شرق ایران ادامه دارد که شهرستان آزادشهر در بخشی از شرق آن قرار می‌گیرد.


وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی اعلام کرده است؛ تمام کارگران معدن آزادشهر تحت پوشش بیمه با ضریب مشاغل سخت و زیان آور بوده اند و طی شش ماه آینده و با تعطیلی کارگاه از مزایای بیمه بیکاری بهره‌مند هستند.

تصویر الصاقی به این گزارش؛ عکس یادگاری چند ماه پیش تعدادی از کارگران معدن زغال سنگ آزادشهر است.

گزارش از معصومه پرورش
انتهای پیام/پ
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۷:۲۵ ۰۹ خرداد ۱۳۹۶
خدا رحمتشون کنه خدایی به خانواده هاشون حداقل برسید
محمد کریم حیدری
۱۵:۴۳ ۰۹ خرداد ۱۳۹۶
باسلام.واقعا درحق این عزیران بی عدالتی شده ازمسولین خواهشمندیم به خانواده آنها سخت کوش وزحمت کش رسیدگی کنن.
**
۱۴:۰۱ ۰۹ خرداد ۱۳۹۶
عزیزامون به مرگ طبیعی میمیرند داغشون از دلمون نمیره وای به حال خانواده هاشون که میدونن عزیزاشون پشت آوار گیر افتادن هوا واسه نفس کشیدن نداشتن کاری به شهید بودن یا نبودنشون ندارم اما همیشه باعث افتخار میمونن که بخاطر یه لقمه نون حلال جونشون و کف دستشون گرفته بدند
خدا صبرشون بده
ناشناس
۱۳:۵۱ ۰۹ خرداد ۱۳۹۶
خدایی باید به این قشر زحمتکش کمک بشه دلجویی بشه ازشون
ناشناس
۱۳:۳۱ ۰۹ خرداد ۱۳۹۶
درمقابل حقوق های نجومی صد میلیون و دویست میلیون تومنی یکسری افراد ، حقوق هشتصد هزار تومنی این کارگران ناچیز محسوب میشد ولی یکسال بود این کارگران حقوق نگرفته بودند

چرا دولت واقعا کار کارستون نمیکنه تمومش کنه
امیر
۱۳:۲۷ ۰۹ خرداد ۱۳۹۶
این حادثه ی تلخ باید تلنگری باشد برای پیشگیری از حوادت غیر مترقبه ی آینده یعنی باید دستورالعملی صادر شود تا در زمان شروع بکار معدنکاران تیم ایمنی و آتش نشانی در محل کار بنسبت کارگران حاضر و ناظر باشند برای معادن راه ها ی تهویه هوا وتخلیه هوای نا سالم در نظر گرفته شود به کارگران معدن آموزش دوره ای ضمن خدمت در مورد شغل محول شده داده شود معدنهای مشکوک به احتمال نشت گاز در سراسر مسیر مجهز به دستگاه های حسگر بوی گاز شوند ودر زمان اعلام نشت گاز با آژیر در درون وبیرون معدن به معدنکاران اخطار خروج از معدن داده شود ببینید اگر چنین موارد رعایت شود شاید جلو جان باختن وحوادث تلخ زیادی گرفته شود ./
علیرضا
۱۳:۲۴ ۰۹ خرداد ۱۳۹۶
اول باید اصناف قوی تشکیل داده شوند و تشکل های کارگری .. هیچ احدی به فکر کارگر نیست.. خودشان باید تشکلهای مدنی داشته باشند... انتخابات بجای انتصابات... در مواقع لزوم بتونن اعتراض کنند و حکومت و دولت رو وادار به کرنش کنند... بیچاره من بیچاره تو بیچاره ملت در بند
ناشناس
۱۶:۰۵ ۰۹ خرداد ۱۳۹۶
اون روی سکه چیه باید به این بدبختا نگاه کردحقشونو داد
ناشناس
۱۳:۱۹ ۰۹ خرداد ۱۳۹۶
اینها در واقع شهید هستند چون در راه تامین زندگی جان خود را از دست داده اند
ناشناس
۱۳:۱۱ ۰۹ خرداد ۱۳۹۶
مسئول این باید جوابگو باشد
nsh
۱۳:۰۳ ۰۹ خرداد ۱۳۹۶
جای تعجب نداره
من شاغل در بخش درمان و با مدرک پرستاری و کار در مناطق دور افتاده با ۳۷۲ ساعت کار در ماه بیمه کارگری هستم.و جالبه حقوقم اصلا قابل قیاس با پرسنل دیگه درمان نیست و جالبش اینکه کنار هم داریم کار میکنیم و همکارم واسه کاری که منم همونو انجام میدم چیزی حدود 2 برابر من حقوق میگیره.چرا؟ چون من شرکتی ام.چون حق خوری شاخ و دم نداره
اونیکه پرستاره میفهمه ۳۷۲ ساعت کار در ماه یعنی چی

خدا به خانواده های معدنچیان صبر بده
ناشناس
۱۳:۰۱ ۰۹ خرداد ۱۳۹۶
اخه مالک این معدن بسیج مستضعفین است خخخخخخ
ناشناس
۱۳:۵۱ ۰۹ خرداد ۱۳۹۶
امام حسین (ع)خیلی خوب میفرمایند که اگر دین ندارید لااقل آزاده باشید
کسیکه در انجام کار و خدمت به مملکت باشد و بخاطر آن جان دهد و بمیرد شهید محسوب میشود
حتی اگر دانش آموزی به نیت کسب علم از خانه بیرون رود و بمیرد شهید است
کارگر های معدن بخاطر کارشان و برای آبادی مملکت در این حادثه بزرگ و دردناک و سخت جانشون رو از دست دادن چرا نباید شهید محسوب شوند
ناشناس
۱۱:۵۱ ۰۹ خرداد ۱۳۹۶
شهید درنبرد با دشمن معنی دارد.هرکس در هرحادثه ای که هرچند سخت واحساس مردم راتحریک کند ازبین برود که شهید نیست.
ناشناس
۱۳:۵۲ ۰۹ خرداد ۱۳۹۶
امام حسین (ع)خیلی خوب میفرمایند که اگر دین ندارید لااقل آزاده باشید

کارگر های معدن بخاطر کارشان و برای آبادی مملکت در این حادثه بزرگ و دردناک و سخت جانشون رو از دست
دادند اینان قابل احترام هستند
ناشناس
۱۴:۱۵ ۰۹ خرداد ۱۳۹۶
خدا رحمتشون کنه به فکر خانواده هاشون باشید
ناشناس
۱۱:۴۷ ۰۹ خرداد ۱۳۹۶
تحویل بگیرید!!
امید
۱۰:۵۰ ۰۹ خرداد ۱۳۹۶
ایا این معدن مسئول نداشت مسئول های این معدن باید به دادگاه فرستاده شون در صورت اثبات جرم به اشد مجازات محکوم بشن چون اگه مقصر باشن باعث کشته شدن حداقل ۴۰ نفر ادم شدن و این قتل نیست پس چی هست
ناشناس
۱۰:۴۹ ۰۹ خرداد ۱۳۹۶
همه چیز در این مملکت برعکسه، کارمند پشت میزنشین بدون احساس هیچ خطر جانی و با شاید یکی دو ساعت کار مفید سه چهار میلیون حقوق می گیره کارگر نگون بخت با به خطر انداختن جانش با چندین ساعت کار طاقت فرسا یک میلیون هم گیرش نمیاد، آخه چرا مسئولان نظام این همه از عدالت و انسانیت حرف می زنند ولی در عمل هیچ اتفاقی نمی افته؟
masoud
۱۰:۴۶ ۰۹ خرداد ۱۳۹۶
آقایونی که حق این بنده خداهارو خوردین....... اون دنیا باید بدجور جواب بدینا بلخره روز حساب میرسه.............
ناشناس
۱۶:۱۴ ۰۹ خرداد ۱۳۹۶
حق این بیچاره ها رو بدید