سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

توصیه به اطعام الطعام، افشاءالسلام و قرائت قرآن در ماه رمضان

در این ماه درب های جهنم بسته می شود و حتی خود شیطان هم در غل و زنجیر قرار می گیرد و آزادی عمل سابق را ندارد و دقیقا زمینه برای عمل آماده می شود.

حجت الاسلام ادیب یزدی در گفتگو با خبرنگارحوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛در خصوص اهمیت ماه مبارک رمضان گفت: ماه عظیم وشریف رمضان از حیث شرافت و عظمت با هیچ ماه دیگری قابل قیاس نیست. جانانه ترین دلیل و بالاترین رجحان ماه رمضان نسبت به سایر ماه ها این است که این ماه، ماه عمل های عبادی و پردازش های توحیدی و اخلاقی است که اگر انسان به اموری که در روایات آمده بپردازد توانسته است حق ماه  رمضان را ادا کند.
وی در ارتباط با توصیه های مخصوص ماه رمضان عنوان کرد: دستورات و توصیه های  فروانی در ماه رمضان شده است. در این ماه درب های  جهنم بسته می شود و حتی خود شیطان هم در غل و زنجیر قرار می گیرد و آزادی عمل سابق را ندارد و دقیقا زمینه برای عمل آماده می شود. لذا خوب است انسان بر نفس  غلبه کند و اقدام را شروع کند. بنابراین اگر انسان در ماه رمضان مرتکب بزه و خلاف و معصیتی شود مربوط به سیاهی و خباثت نفس خودش می شود.
این کارشناس مذهبی ادامه داد: از کارهایی که مورد سفارش قرار گرفته اند در درجه اول « اطعام  الطعام» است. اهل ایمان درهای خانه را باز و سفره داری کنند. بستگان و فامیل و دوستان را دعوت کنند و مردم افطار را در خانه این اهل ایمان باز کنند. افطاری دادن بسیار سفارش شده است.
مساله بعدی «افشاء السلام» است . یعنی انسان خوش اخلاق باشد.  به همه توصیه می کنیم که اخلاق خود را کنترل کنند و خوش اخلاق باشند.امام علی(ع) می فرماید: «هیچ چیزی مانند خوش خلقی در ترازوی اعمال سنگینی نمی کند». در روایت دیگری آمده است که  پروردگار عالمیان  حیا می کند انسان خوش اخلاق را محاکمه سنگین کند.بنابراین خوش اخلاقی بسیار صفت والا و سازنده ای است. البته اگر انسان بخواهد در میان کسانی  که مخاطب او هستند اعمال اخلاق خوب را درجه بندی کند اولین نفر همسر اوست. لذا توصیه می شود هم خانمها هم آقایان با همسران نهایت خوش رفتاری در این ماه را داشته باشند. حتی بجاست آقایان  در این ماه هدیه ای برای همسران بگیرند و جو خانه را تلطیف کنند و جو خانه را به سمت شادمانی و وفاداری و عشق و بزرگواری و اغماض  ببرند که زندگی روی خوش خود را در محیط خانواده نشان بدهد. خوش به حال کسی که در ماه رمضان می تواند بخنند و بخنداند. چهره را باز کند و عبوس و گرفته و منقبض نباشد. بعد از همسر نوبت به  فرزندان و پدر و مادر و بقیه بستگان است که نسبت به آنها هم باید خوش اخلاق بود.
حجت الاسلام ادیب یزدی تصریح کرد: نکته دیگری که به شدت مورد اهتمام و تاکید حضرات معصوم واقع شده قرائت قرآن است . به برادران و خواهران توصیه می کنیم از این مهم غفلت نکنند. هر آیه صواب یک ختم قرآن را دارد. البته شرطش این است که انسان آن آیه را تدبر کند و نصب العین خود در زندگی قرار بدهد.  مثلا وقتی «قل هو الله احد» را می خوانیم  به فردیت و صمدیت حق بیاندیشم و  معانی که در این آیه وجود دارد در زندگی اعمال کنیم. قرائت قرآن اقلا روزی یک جزء که بیشتر  از 20 دقیقه هم طول نمی کشد در ماه مبارک رمضان مورد تاکید شرع مقدس است.
 
انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.