سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نمایش آثار فیروزه‌خط در سازمان میراث‌فرهنگی

نمایشگاه فیروزه‌خط هنرمند خراسانی مجید مجیدی نمک‌سایان، با عنوان «نگارش آیات آسمانی» در ساختمان شماره یک سازمان میراث‌فرهنگی بر پا شد.

به‌ گزارش حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به‌ نقل از مرکز روابط‌ عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری؛ نمایشگاه فیروزه‌خط هنرمند خراسانی مجید مجیدی نمک‌سایان، با عنوان «نگارش آیات آسمانی» به حمایت دفتر صادرات معاونت صنایع‌دستی از ششم خرداد ۹۶ در ساختمان شماره یک سازمان میراث‌فرهنگی بر پا شد.
 
این هنرمند خوشنویس خراسانی دارای مدرک ممتاز خوشنویسی از انجمن خوشنویسان ایران در سال ۸۳ و عضو رسمی این انجمن است.

مجیدی که از سال ۸۴ فیروزه‌تراشی را آغاز کرده است، درباره تکنیک معرق فیروزه گفت: «با تراش سنگ فیرزوه نیشابور و مشهد و در کنار هم قرار دادن آن‌ها به‌صورت معرق با استفاده از ابزار فیروزه‌تراشی و سپس با پرداخت سنگ‌ها، محصول نهایی به‌دست می‌آید. از آنجا که سابقه‌ای ۲۴ ساله در خوشنویسی داشتم، فیروزه‌تراشی را به‌صورت معرق سنگ فیروزه که قدمتی ۵۰ ساله دارد با زمینه قطعات خوشنویسی بزرگان و قدما و چهره‌های شاخص خوشنویسی ایران زمین همچون استاد امیرخانی، غلامرضا اصفهانی و... برای اولین‌بار در ایران ابداع و اجرا کردم. تا آنجایی که می‌دانم این روش تا به‌حال در کشور سابقه نداشته است.»
 
او بیان کرد: «از آنجایی که به هنر خوشنویسی علاقه دارم و فیروزه‌تراشی را نیز نزد استاد ابراهیم خادم ذوالفقاری آموخته‌ام، با تلفیق این دو هنر، آثاری فاخر و ماندگار از آیات قرانی و کلام بزرگان خلق کردم. در واقع علاقه و اشتیاق به این هنر‌ها همواره مشوق من بوده است.»
 
مجیدی نمک‌سایان درباره سابقه کاری‌اش و نمایشگاه حاضر گفت: «من با شرکت در چندین نمایشگاه انفرادی و گروهی، به‌علت حساسیت هنر خوشنویسی نام استاد خوشنویس قطعه خوشنویسی مورد استفاده در تابلو خود را هم به شناسنامه کار اضافه کرده‌ام. در این نمایشگاه نیز با حدود ۳۰ تابلو معرق فیروزه با ابعاد بزرگ و متوسط با آیات اسمانی قرآن یا کلام بزرگان با خطوط نستعلیق، شکسته نستعلیق و کوفی از استادان بزرگ خوشنویسی شرکت کرده‌ام.»
 
او ادامه داد: «این هنر صنعت بسیار ناشناخته و مهجور مانده است و بنده با وجود داشتن مدرک ممتاز خوشنویسی و ۱۴ سال سابقه کار فیروزه‌تراشی هنوز از حمایت‌های لازم مثل بیمه برخوردار نیستم که امیدوارم به‌زودی مرتفع شود.»
 
این هنرمند در پایان ضمن تشکر از دفتر صادرات و معاونت صنایع‌دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری عنوان کرد: «از معاونت صنایع‌دستی سپاسگزارم که این مجال را فراهم کرد تا حداقل امکان برگزاری این نمایشگاه برای بنده فراهم شود. امیدوارم چنین فضاهایی بیشتر برای هنرمندان فراهم شود تا فرصتی برای ارائه آثارشان داشته باشند.»
 
این نمایشگاه که تا ۱۰ خرداد ادامه دارد، از ساعت ۹ صبح تا ۱۶ عصر پذیرای علاقه‌مندان است.
 
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.