سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ضعف اقتصادی مانع بازسازی آبده‌های تاریخی هرات است

بازسازی آبده‌های تاریخی هرات هزینه بالایی نیاز دارد، اما به دلیل ضعف اقتصادی اداره اطلاعات و فرهنگ این ولایت، این اداره قادر به بازسازی آن نیست.

به گزارش خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، "آریا رئوفیان" رییس اداره اطلاعات و فرهنگ هرات می‌گوید، به دلیل نبود بوجه کافی برای این اداره، آنان قادر به مرمت آبده‌های تاریخی هرات نیستند.

او می‌گوید که بازسازی این آبده‌ها هزینه های بالایی را لازم دارد، اما به دلیل ضعف اقتصادی اداره اطلاعات و فرهنگ این اداره توان پرداخت این هزینه ها را ندارد.

وی همچنان تأکید کرد که پلیس و اداره شهرداری هرات در این زمینه همکاری لازم را نداشته اند.

رییس اطلاعات و فرهنگ هرات می‌گوید که نبود امنیت برای بازسازی این آبده‌ها یکی از دلایل دیگری است که تا هنوز آبده‌ها، مناره‌ها و مقبره‌های تاریخی در هرات بازسازی نشده است.

آقای رئوفیان خاطرنشان ساخت که برخی بناهای تاریخی در هرات که در معرض نابودی قرار گرفته بود، اما اخیراً مرمت و بازسازی شده است، از جمله قلعه اختیارالدین و مسجد جامع بزرگ هرات می‌باشد که کار بازسازی مسجد جامعه تا هنوز جریان دارد.

اداره اطلاعات و فرهنگ هرات می‌گوید که قبلا اطراف مصلی هرات مرکز تجمع و بودوباش شماری از معتادین بود که معتادین از این منطقه جمع‌آوری شدند.

وی خاطرنشان ساخت که مناطق اطراف مصلی تا هنوز ماین‌روبی نشده، اما به تازگی ماین‌روبی در این مناطق آغاز شده‌است.
صلای هرات که توسط ملکه گوهرشاد در اواخر قرن پانزدهم میلادی طرح ریزی و تحت نظارت وی اعمار گردید، زمانی بزرگ‌ترین افتخار هرات به شمار می‌رفت.

آقای رئوفیان می‌گوید که مناره‌های هرات نیز از اهمیت تاریخی برخوردار بوده، ولی با گذشت زمان، چندی از این مناره‌ها تخریب شده و تعداد انگشت شماری از این مناره‌ها باقی مانده است.

او گفت که کار دیوار اطراف این مناره‌ها از دو سال به این‌سو آغاز و چندی قبل کار این دیوارها تکمیل شد و از وجود معتادین نیز پاک سازی شده است.

وی افزود که کار دیوار مناره‌ها ختم شده و کار ماین‌روبی در حال حاضر جریان دارد و بعد از تکمیل ماین‌روبی، کار حفریات قانونی و کاوشگری از پلان‌های آینده شان به حساب می‌آید. این برنامه‌ها تحت نظر باستان شناسان ریاست اطلاعات و فرهنگ هرات قرار دارد.

رییس اطلاعات و فرهنگ می‌گوید که به تنهایی قادر به انجام این برنامه‌ها نبوده و با هماهنگی سازمان جهانی یونسکو برنامه‌های بازسازی را انجام خواهند داد.

در حال حاضر بیش از ۸۷۰ مکان تاریخی در هرات وجود دارد که بنا به بی‌توجهی مسوولان در مرکز کشور، در اوضاع نابسامانی به سر می‌برند.

 
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.