سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دانشور در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

شورای عالی سیاستگذاری از شفاف‌سازی طفره می‌رود/چرا حزبی تازه تاسیس صاحب چندین کرسی در لیست امید شد؟

عضو سابق شورای اسلامی شهر و روستای تهران گفت: اگر بخواهیم سهم حزبی را هم مطرح کنیم حتی تقسیم‌بندی‌های حزبی نیز عادلانه صورت نگرفته است، چرا باید یک حزب تازه تاسیس کرسی‌های زیادی بگیرد اما احزاب دیگر حتی یک کرسی هم نداشته باشند.

"فاطمه دانشور" عضو سابق شورای اسلامی شهر و روستای تهران در گفتگو با خبرنگار احزاب و تشکل‌هایگروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص عملکرد شورای عالی سیاستگذاری در انتخابات شورای پنجم، اظهار داشت: به عملکرد شورای عالی سیاستگذاری در نحوه چینش لیست امید در انتخابات شورای پنجم انتقادات جدی دارم چرا شفاف‌سازی نمی‌کنند مثلا در تدوین لیست نامم را به کلی خط زدند و دلیل آن را نمی‌دانم.
 
دانشور اضافه کرد: اگر شورای عالی سیاستگذاری پاسخ روشن و قانع کننده مبتنی بر اصل عقلانیت بدهد قطعاً همه کسانی که نامشان در لیست امید نیست، تمکین می‌کنند.
 
وی بیان کرد: شورای عالی سیاست‌گذاری از شفاف‌سازی طفره می‌رود انتخابات این دوره تمام شد و ما به نتیجه آن احترام می‌گذاریم، اما کشورمان هر دوسال یکبار انتخابات دارد و طی دو سال آینده انتخابات مجلس را در پیش رو داریم باید نحوه گزینش‌ها آسیب شناسی شود و از تکرار رویه‌های غیرشفاف در دوره‌های بعد پیشگیری و مکانیزم درستی طراحی کنند.
 
عضو سابق شورای اسلامی شهر و روستای تهران گفت: قرار است شورای مشورتی تحت عنوان شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان داشته باشیم تا هم‌سوئی و وفاق میان جریان‌های مختلف اصلاح‌طلب ایجاد کند اگر نتوانند عملکردشان را توضیح بدهند مسلما نمی‌توانند این نقش را ایفا کنند و موجب چند دستگی و اختلاف نظر خواهند شد و به هیچ وجه به صلاح کل جریان نیست.
 
وی با بیان اینکه اگر شورای عالی سیاست‌گذاری تصمیم گیری‌هایش را به صورت شفاف توضیح ندهد در بلندمدت منجر به آسیب خواهد شد، ادامه داد: این شورا در ابتدای راه قرار دارد لازم است تا مکانیزم کاری را برای همه روشن کنند و پاسخ منتقدین را بدهند چرا که تعداد زیادی از اصلاح‌طلبان معترض‌اند و در مواردی نقدشان صحیح است.
 
دانشور اظهار داشت: متاسفانه شورای عالی سیاستگذاری امتیاز دهی‌ها را بر اساس خود اظهاری افراد انجام داده است و مدارک واقعی افراد را ندیده‌اند مثلاَ اگر فردی ادعا کرده که ده کتاب نوشته است بررسی نکرده ‌ند که ببینند آیا این مسئله صحت دارد یا خیر؟

این فعال اصلاح‌طلب افزود: شورای عالی از چند ماه پیش اعلام کرد که لیست را بر اساس تخصص‌ها تدوین می‌کند اما وقتی تحصیلات افراد لیست را نگاه می‌کنیم و آن را با کرسی که قرار گرفته‌اند مقایسه می‌کنیم متاسفانه ارتباط منطقی وجود ندارد، مثلا فردی که برای کرسی شهرسازی انتخاب شده مدرک تحصیلی‌اش روزنامه نگاری و فعال سیاسی است و موارد مشابه این چنینی کم نیست.
 
دانشور تصریح کرد: بنده به اعضای منتخب مردم تبریک می‌گویم و حاضرم در جهت انتقال تجاربم با منتخبین همکاری کنم، اما روال انتخاب شورای عالی درست نیست و باید چاره‌سازی‌ای بیندیشند که در آن عدالت، عقلانیت، شفافیت و پاسخ‌گویی صحیح رعایت شود.  
 
وی بیان داشت: چینش لیست براساس تخصص اتفاق نیفتاده و گسست انتقال تجربه بوجود آمده است از این شورای ۲۱ نفره فقط دو نفر از دوره قبلی هستند در صورتی که باید تجربه دوره قبل به این دوره منتقل می‌شد.
 
عضو سابق شورای اسلامی شهر و روستا اظهار داشت: در شورای پرونده‌های زیادی داریم چه کسی قرار است وضعیت این پرونده‌ها را برای اعضای جدید شورای تشریح کند و توضیح دهد تا آنان متوجه وضعیت پرونده‌های قبل شوند زمان می‎برد و زمان بر بودن برای شهر تهران که بحران‌زده می‌باشد و نیاز به تصمیم‌گیری فوری دارد، محل نگرانی است.  
 
وی با تاکید بر اینکه نادیده گرفتن تجربه عقلانی نیست، گفت: لیست امید رویکردی کاملا حزبی و سیاسی دارد در حالی که باید رویکرد شورای شهر اجتماعی باشد و فعالان اجتماعی، نمایندگان جامعه مدنی ونمایندگانی که دائم در بین مردم بودن را تجربه کرده‌اند راهی شورای شهر شوند.
 
دانشور ادامه داد: همه کرسی‌های شورای شهر را به افراد سیاسی اختصاص دادند احزاب سیاسی رویکرد شورا را سیاسی و از حالت اجتماعی خارج می‌کنند و این رویکرد به معنای فاصله گرفتن شورا از مردم خواهد بود.
 
وی با تاکید بر اینکه شورای شهر جای سیاسی کاری نیست، گفت: افرادی که خودشان عضو شورای عالی سیاستگذاری هستند کاندیدای حضور در لیست شدند سپس انصراف دادند و نمایندگان خود را جایگزین کردند اینگونه عمل کردن بحث برانگیز خواهد شد.
 
عضو سابق شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: اگر بخواهیم سهم حزبی را هم مطرح کنیم حتی تقسیم‌بندی‌های حزبی نیز عادلانه صورت نگرفته است، چرا باید یک حزب تازه تاسیس کرسی‌های زیادی بگیرد اما احزاب دیگر حتی یک کرسی هم نداشته باشند.
 
وی خاطر نشان کرد: امیدوارم شورای سیاستگذاری به اصلاح درون خود در پیش رو گرفتن رویه‌ها و روش‌ها بپردازد و ضمن پاسخگویی و شفافیت، مسئولیت همه تصمیمات خود را قبول کند.
 
انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.