وی ادامه داد: در صورتی که تومور محدود باشد از جراحی به منظور برداشت بافت تومورال استفاده شده و به دنبال این روش و در صورت نیاز شیوههای درمانی دیگری همچون شیمی درمانی و رادیوتراپی به کار میرودد.
این متخصص کلینیکال آنکولوژی افزود: در روشهای عمده درمانی سرطان افزون بر اینکه به سلولهای سرطانی لطمه وارد شده و مرگ آنها اتفاق میافتد، به بافتهای نرمال بدن مانند مغز استخوان و مخاط هم آسیب وارد میشود.
شفیزاد عنوان کرد: در روش تارگت تراپی (هدف درمانی) مولکولهای ساده یا سیگنال رشد تحت هدف قرار میگیرد و مرگ سلولی رخ میدهد. همچنین ایمونوتراپی (ایمنی درمانی) از شیوههای درمانی نوین در درمان سرطان محسوب میشود.
وی با بیان اینکه در روش ایمونوتراپی از سلولهای ایمنی فرد مبتلا به سرطان استفاده میشود، تاکید کرد: یکی از روشهای ایمونوتراپی درمان سلولی انتخابی است. در این شیوه سلولهای ایمنی فرد مبتلا استخراج شده و در محیط کشت با تحریک کنندهها مجاورت پیدا میکند و پس از تکثیر شدن مجدد این سلولها به بدن فردی که دچار سرطان است تزریق میشود؛ بنابراین این سلولهای تکثیر یافته با ورود به بافت تومورال موجب مرگ سلولی میشود.
این متخصص کلینیکال آنکولوژی واکسنها را از دیگر روشهای ایمنی درمانی دانست و تصریح کرد: امروزه واکسنهای متعددی با مکانیسمهای مختلفی در حال تولید هستند که در برخی از بررسیها نتایج حاصل از این تحقیقات امیدوار کننده بوده و در گروهی از مطالعات با شکست مواجه بودیم.
شفی زاد گفت: از دیگر روشهای ایمنی درمانی میتوان به استفاده از پادتنها (آنتی بادی ها) علیه آنتیژنهای سلولهای سرطانی اشاره کرد. این آنتی بادیها روی گیرندههای آنتیژنی نشسته و مانع از رشد سلولهای سرطانی میشود. از سوی دیگر ترکیب این آنتی بادیها با آن گیرندهها سبب شده که سلولهای ایمنی این سلولهای سرطانی را شناسایی کرده و آنها را از بین ببرند.
وی اظهار داشت: مهار کنندههای چک پوینت از دیگر روشهای درمان سرطان محسوب میشود که بسیاری از داروها در ایمونوتراپی در این دسته قرار میگیرند.
این متخصص کلینیکال آنکولوژی عنوان کرد: مهارکنندههای چک پوینت در درمان یکی از کشندهترین سرطانهای پوستی به نام "ملانوم" و در بهبودی سایر سرطانها همچون کلیه، ریه، سینه، پروستات و پانکراس به کار میروند.
شفی زاد افزود: تاکنون روشهای ایمنی درمانی در اروپا جنبه تحقیقاتی داشته و در ایران توسط اساتید ایمونولوژی مطالعاتی در این خصوص صورت گرفته است.
وی تاکید کرد: ما امیدواریم که پل اتصالی بین اساتید علوم پایه ایمونولوژی و متخصصان آنکولوژی ایجاد شود. در صورت محقق شدن این امر ما میتوانیم نتایج مطالعات این اساتید و متخصصان را بر روی نمونههای حیوانی و انسانی استفاده کرده و ان شا الله در این زمینه صاحب علم و دانش باشیم.
این متخصص کلینیکال آنکولوژی تصریح کرد: در خصوص تولید آنتی بادی یکی از شرکتهای دانش بنیان ایرانی توانسته تکنولوژی تولید دارویی را که در درمان سرطان سینه کاربرد دارد، به دست آورد. این داروی ایرانی با نام تجاری "آریوتراست" در بهبودی این عارضه استفاده میشود.
شفیزاد در خصوص میزان موفقیت روشهای ایمنی درمانی یادآور شد: این روشها در درمان سرطان غدد لنفاوی (لَنفوما)، سرطان کلیه و ریه با موفقیت همراه بوده و ما امیدواریم که با غلبه بر چالشهای این حوزه بتوانیم سایر سرطانها را نیز به کمک این روش درمان کنیم.
انتهای پیام/