سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سرهنگ هاشمی خبر داد

نظارت هوشمند بر کلانتری ها با سامانه 713 پلیس پیشگیری ناجا

معاون اجرایی پلیس پیشگیری ناجا گفت: مرکز نظارت و پایش هوشمند پلیس پیشگیری ناجا (۷۱۳) با هدف نظارت هوشمند بر کلانتری‌ها در ستاد پلیس پیشگیری بنیان گذاشته شد.

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سرهنگ علی هاشمی معاون اجرایی پلیس پیشگیری ناجا با اشاره به دیدار فرماندهان ارشد ناجا با رهبر معظم انقلاب در ۱۳ مهرماه سال ۹۵ و تاکید ایشان بر بهبود خدمات انتظامی و توجه به کلانتری ها، اظهار داشت: در راستای عملیاتی کردن منویات مقام معظم رهبری، با پیگیری فرمانده ناجا و رئیس پلیس پیشگیری، شورای عالی تحول کلانتری و پاسگاه‌ها (کوپ) تشکیل شد.

وی افزود: این شورا از چند کمیسیون تشکیل شده که هر یک در یکی از زمینه‌های تخصصی مربوط به تحول کلانتری و پاسگاه‌ها فعالیت می‌کنند و یکی از این کمیسیون‌ها؛ "سلامت اداری و صیانت" است که با ریاست رئیس بازرسی کل ناجا و دبیری رئیس بازرسی پلیس پیشگیری ناجا تشکیل و وظیفه آن نظارت و پایش عملکرد و استانداردسازی رفتار کارکنان است.

معاون اجرایی پلیس پیشگیری ناجا با اشاره به اینکه اصولا نظارت به دو شیوه "میدانی" و "هوشمند" انجام می‌شود که در شیوه هوشمند این کار به صورت برخط و روزانه است، خاطرنشان کرد: "مرکز نظارت و پایش هوشمند پلیس پیشگیری ناجا (۷۱۳) " نیز با هدف نظارت هوشمند بر کلانتری‌ها در ستاد پلیس پیشگیری بنیان گذاشته شد که حاصل کار "جهادی" بوده و بستر، زیرساخت هوشمند و آموزش نیروهای آن به واسطه اهمیت موضوع، درکوتاه‌ترین زمان آماده شد.

این مقام انتظامی تصریح کرد: این سامانه در فاز نخست فعالیت خود، رصد و نظارت بر تماس و حضور روزانه مراجعان به کلانتری‌ها را در دستور کار دارد تا اطلاعات کاملی از روند کیفیت و وضعیت ارایه خدمات، میزان رضایت مندی مراجعه کنندگان از نحوه خدمات انتظامی و دیدگاه‌هایی که نسبت به عملکرد کلانتری دارند، به دست آید.

سرهنگ هاشمی بیان کرد: داده‌های به دست آمده از این مرکز همچنین به پلیس پیشگیری امکان می‌دهد که وضعیت رفتاری کارکنان، عملکرد کلانتری‌ها و در نتیجه میزان پیشرفت طرح تحول کوپ به صورت روزانه، ماهانه، فصلی و سالیانه بررسی شده و گزارش آن را به فرماندهان در رده‌های مربوطه انعکاس داده تا بتوان بر پایه آن بهتر تصمیم‌گیری کرده و قدرت و توان عملیاتی خود را بهبود دهد.

وی اضافه کرد: بدین ترتیب این مرکز به رده‌های ستادی کلانتری و پاسگاه‌ها کمک می‌کند تا قدرت و توان هدایت ستادی را ارتقا دهند و قطعا انعکاس روزانه عملکرد، در اصلاح پیوسته فرآیند‌ها و افزایش رضایت مردم تاثیرگذار خواهد بود.

معاون اجرایی پلیس پیشگیری ناجا، گام بعدی فعالیت این سامانه را "اجرای نظارت و پایش تصویری برای گشت‌های انتظامی در استان‌های هدف" اعلام کرد و گفت: توسعه سامانه "محرم" برای تقویت اشراف اطلاعاتی، توسعه ارتباط الکترونیکی، توسعه پایش نقاط حاشیه نشین، توسعه پایش تحت نظرگاه‌ها، پلیس‌های فرودگاه و راه‌آهن، توسعه برون‌سپاری خدمات قضایی و همچنین توسعه سامانه "آلارم" و تمامی سامانه‌های هوشمند پلیس پیشگیری نیز از دیگر برنامه‌های در درست اقدام این پلیس برای تحول کلانتری و پاسگاه‌ها است که امیدواریم تا پایان سال ۹۶ به پایان رسیده و یک مزیت راهبردی برای نیروی انتظامی باشد.

سرهنگ هاشمی تصریح کرد: همه این اقدامات در راستای ارتقای رضایت شهروندان، افزایش توان و تقویت مهارت‌های کارکنان ناجا، اصلاح فرآیندها، تسریع خدمات و حضور به هنگام و سریع است که در این مسیر از همکاری معاونت فناوری ناجا و دیگر بخش‌های مرتبط نیز سپاسگزار هستیم.

این مقام انتظامی در تشریح تفاوت این سامانه با دیگر سامانه‌های نظارتی مشابه موجود در نیروی انتظامی، گفت: یکی از سامانه‌های مشابه، سامانه " ۱۹۷ "بازرسی کل ناجا است که شهروندان با این سامانه تماس گرفته و شکایت، نارضایتی، تشکر، رضایت مندی، انتقاد و پیشنهاد خود از عملکرد نیروی انتظامی در رده‌های مختلف را در آن ثبت می‌کنند و سامانه دیگر سامانه "تماس کنترلی ۱۱۰ " است که توسط معاونت عملیات ناجا ایجاد شده و کارکرد آن تماس با کسانی است که از خدمات پلیس ۱۱۰ استفاده کرده‌اند تا به این وسیله از میزان رضایت آنان از خدمات و کاستی‌ها و اشکالات کار، اگاهی کافی به دست آید. 

وی اضافه کرد: سامانه ۱۹۷ برای ارتباط شهروندان با نیروی انتظامی در صورت تمایل آن‌ها ایجاد شده و اطلاعاتی از نحوه و کیفیت ارایه خدمات انتظامی ثبت نمی‌شود و در سامانه تماس کنترلی ۱۱۰ نیز اگرچه این امکان وجود دارد، اما حوزه آن تن‌ها در سطح شهر و خارج از کلانتری‌ها بود و درباره عملیات داخل کلانتری‌ها آگاهی مناسبی وجود نداشت، بنابراین پلیس پیشگیری ناجا تصمیم گرفت تا یک سامانه پایشی برای دریافت اطلاعات از شهروندان در مورد خدمات داخل کلانتری، پاسگاه‌ها و میزان رضایت آنان از کیفیت و شیوه ارایه این خدمات ایجاد شود که در نهایت مرکز نظارت و پایش هوشمند پلیس پیشگیری (سامانه ۷۱۳) راه اندازی شد.

معاون اجرایی پلیس پیشگیری ناجا با اشاره به اینکه آنچه در راه‌اندازی این سامانه مورد توجه پلیس پیشگیری بوده، جمع‌آوری اطلاعات و بازخوردهای رفتاری و عملیاتی کارکنان نیروی پلیس به صورت تخصصی و در داخل کلانتری‌هاست، تاکید کرد: ساختار این سامانه بر خلاف سامانه ۱۹۷ بازرسی کل ناجا که برای دریافت و پیگیری تماس‌های شهروندان ایجاد شده است، تنها بر دریافت اطلاعات استوار بوده و در آن کاربر به صورت تصادفی با مراجعه‌کنندگان به کلانتری‌ها تماس گرفته و پرسش‌هایی از شیوه برخورد کارکنان و نحوه انجام ماموریت توسط آن‌ها طرح می‌کند تا با تحلیل این داده‌ها امکان بررسی دقیق‌تر عملیات کلانتری‌ها به دست آید و بدیهی‌ست که در چنین سامانه‌ای امکانی برای تماس توسط شهروندان عزیز وجود ندارد.

این مقام انتظامی تصریح کرد: این سامانه مشخصا بر عملیات و عملکرد پلیس در حوزه کلانتری‌ها و نوع ارایه خدمات انتظامی متمرکز است و ما بسیار خوشبین هستیم که تحول مناسبی در حوزه کلانتری و پاسگاه‌ها فراهم شود.

سرهنگ هاشمی در پایان یادآور شد: تمام توان و دغدغه هیئت رئیسه ناجا و همچنین پلیس پیشگیری ایجاد تغییرات مطلوب، تحول محسوس و ملموس در حوزه کلانتری و پاسگاه‌ها است و از روسای کمیسیون‌ها در ستاد ناجا و روسای استانی ناجا در حوزه‌های مرتبط انتظار می‌رود با عطف توجه به سند تحول کوپ و برنامه‌های زمان‌بندی شده کوتاه، میان و بلندمدت و با اولویت‌بندی مناسب، مسایلی که مطالبه رهبر معظم انقلاب (مدظله‌العالی) و مردم است را تشخیص داده و مرتفع سازند، به نحوی که آثار عینی آن در فرآیند ارایه خدمات قابل ارزیابی باشد و شهروندان با تمام وجود احساس کنند که ساختار و رفتار کلانتری در حال بهبود روزافزون است.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۰:۱۶ ۱۸ بهمن ۱۴۰۰
اقا یکی به من بگه تکلیفم چیه
ناشناس
۰۳:۵۱ ۰۵ خرداد ۱۴۰۰
اصلا کلانتریها رفتارشان بامردم خوب نیست. اعتراض می‌کنی پیرهنت را میگیره هولت میدهد به طرف دیگر این قضیه را من در کلانتری ... دیدم اصلا کلانتری پرونده را به نفع متهم رقم میزند و در گوشی باهم صحبت میکنند یک دفعه میبینی آقای متهم خندان میشه.
احیا دادمهر
۲۰:۵۸ ۱۴ خرداد ۱۳۹۹
خداوکیلی هرجا خود نیروی انتظامی پای کار بوده، با همه مشکلات که داره و نیروی کم و ارباب رجوع زیاد، خوب و عالی عمل کرده اما خدماتی که به شرکتهای خصوصی محول شده بعضی هاشون پوست مردم رو میکنن
گواهینامه پایه یک از وقتی به این آموزشگاهها دادن، خیلی از مردم‌پولهای اضافی و پول زور می گیرن
همون دست خود پلیس بود عالی بود
راننده ها هم راننده بار میامدن نه در پیتی که به زور پول میان میشن راننده
محمد
۰۸:۱۷ ۱۰ دی ۱۳۹۸
با سلام و تشکر از پلیس های با غیرت و با وجدان میخواستم از کلانتری 33 اهواز انتقاد داشته باشم زیرا در محله ما سه منزل به طور همزمان طی ساعت 19 الی 20 مورد سرقت قرار گرفتند ولی مامورین کلانتری علی رغم پی گیری های مکرر صورت گرفته نه تنها انگشت نگاری بعمل نیاورده حتی حاضر به ارائه گزارش سرقت نشده و به اظهارات همسایه ها که چهره سارقان را مشاهده نمودند توجهی نکردند و فقط به این جمله که سرقت نافرجام بوده اکتفا کردند در صورتی که سارقین در هر سه منزل اقدام به جمع آوری اساس منزل نموده بودند که با هوشیاری همسایه ها متواری شدند ولی با این وجود مقداری اشیا کوچک را به همراه خود بردند.