سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس نهاد حقوق بشر اروپا در شیراز؛

حقوق بشر از ایران و شیراز پا گرفته و جهانی شده است

رئیس نهاد حقوق بشر اروپا با بیان اینکه حقوق بشر از ایران و شیراز پا گرفته و جهانی شده است گفت:حقوق بشر محصول تفکر غربی نیست.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ پرفسور مورتن کی‌روم در سفری یک‌روزه به شیراز به بازدیدش از تخت‌جمشید اشاره و اظهار داشت: همه دنیا باید بدانند که شیراز جایی است که در 2500 سال پیش برده‌داری در آن نقض و از برخورد خشونت آمیز با زندانیان جلوگیری شد.

وی که در در نشست تخصصی تحت عنوان "صیانت از میراث و فرهنگ جهانی از منظر نظام بین‌المللی حقوق بشر "  سخن می‌گفت افزود: همه باید این واقعیت را در مورد شیراز بدانند که هزاران سال قبل در آن به زنان به عنوان نیمی از اجتماع، حقوقی اجتماعی و برابر با مردان تعلق گرفت، پس باید  صادقانه اعتراف کنیم که حقوق بشر محصول تفکر غربی نیست بلکه تلاشی جهانی است که همه دنیا به سهم خود چیزی به آن اضاف کرده‌اند و هیچکس نباید بر آن حس مالکیت داشته باشد.

پروفسور مورتن با کم‌نظیر توصیف کردن استقبال مردم شیراز، شیرازی‌ها را شهروندانی بسیار مهربان و خوب توصیف و اضافه کرد: امروز وقتی می‌بینم با وجود مشکلاتی که ممکن است وجود داشته باشد به جز تهران تنها کمیسیون فعال ایران در شیراز قرار دارد، برایم قابل تحسین است که جز پایتخت گام‌های مهمتری در منطقه 2 ایران برداشته شده است.

رئیس مرکز حقوق بشر دانشگاه لوند سوئد گفت: پدرم باستان شناس حوزه خلیج فارس بود و به همین خاطر اردن و شیراز همیشه برایم مهم و رویایی بوده است.

این چهره برتر علمی اتحادیه اروپا در حوزه پژوهش و تحقیق علوم انسانی این را هم اضافه کرد که مجموعه این هم‌افزایی اعلامیه حقوق بشر است که حقوق میراث فرهنگی از مهمترین موارد تاکید شده در آن به‌شمار می‌رود و یونسکو در سال 1973 با قاطعیت آن را تدوین کرد.

وی با طرح این سوال که چرا از پرسپولیس و میراث آن باید محافظت کنیم در حالی که مربوط به هزاران سال پیش است؟ پاسخ داد: پرسپولیس بخشی از هویت ما و شما و در واقع جزیی از خود ماست، اگر چه متعلق به شیراز است اما با افتخار می‌گویم بخشی از وجود من و خیلی افراد در دنیا نیز محسوب می‌شود.

استاد تمام و صاحب کرسی در دانشگاه سوئد با ابراز تاسف از اینکه در منازعات مسلحانه میراث فرهنگی مانند مجسمه بودا در افغانستان و پل بوسنی یا میراث غنی سوریه هدف نابودی است، گفت: چنین جنگی برای همه انسان دوست‌ها دردناک است؛ بعضی از برهه‌های تاریخ بد و دردناک و ناامید کننده است؛ دوره‌هایی نظیر آپارتاید، جنگ جهانی دوم، جنگ خاورمیانه، جنگ ایران، سوریه و ده‌ها مورد دیگر.

مورتن اضافه کرد: با این حقایق چه باید کرد؟ آیا آنها را در پوشش تاریخ پنهان می‌کنیم؟ یا هرچیزی را که ناخوشایندمان است از آن عبور می‌کنیم و راجع به آن شجاعت اعتراف نداریم و سکوت می‌کنیم؟ اگر در طولانی مدت راجع به نقاط منفی جنگ و اثر بر میراث فرهنگی صحبت نشود کم کم آن میراث از بین می‌رود.

وی بیان کرد: در واقع ما هم اینک در اروپا در مورد جنگ جهانی دوم صحبت و آن را تحلیل نمی‌کنیم و به همین دلیل جامعه مدنی در اتحادیه اروپا دارد به دام این فراموشی می‌افتد؛ اما در آفریقا بعد از آپارتاید از "سلاح بس" صحبت شد و موفق بودند، یعنی گذشته فراموش نشد .

این استاد دانشگاه تصریح کرد: تاریخ سخت است و موضوعی و ما همیشه یک طرف قضیه را می‌خوانیم. در کشورهای شمالی سال‌ها باهم می‌جنگیدیم و مشکل ما اینجا بود که چگونه این را به نسل بعدی منتقل کنیم که سبب تنفر آنها نشود. اول خودمان تدریس نکردیم آن را به همسایگان عرضه کردیم تا نظر دهند و اکنون تاریخی را می‌خوانیم که در آن تنفر هیچ جایگاهی ندارد .

دبیر کمیسیون حقوق بشر منطقه 2 کشور نیز در این نشست با اشاره به اینکه همه در برابر میراث و فرهنگ کشورمان و دنیا متعهد هستیم، بروز خسارت فرهنگی به میراث گذشته را حاصل بی توجهی به سابقه تمدن ملی و بین المللی دانست و از همگان درخواست کرد برای پاسداشت آن از هیچ کاری دریغ نکنند.

سید مهدی حسینی که ریشه‌های جهل و خشونت امروزی را حاصل نگاه تاریک به تمدن بشری می‌داند، افراطی‌گری را مهمترین مسئله جهان امروز عنوان و اضافه کرد: جای تاسف دارد بشری که باید در ابتدای قرن جدید بالاترین پارامترهای انسانی را تجربه کند و برای دنیا روزهای بهتری را رقم بزند، ده‌ها سال به عقب رجوع کرده و به جای دغدغه حقوق بشر به ورطه نگرانی امنیت جهانی افول کند، این پسرفت تهدیدی برای حقوق بشر به‌حساب می‌آید .

این فعال حقوق بشر ادامه داد: ما انتظار داشتیم دنیا از مسئله امنیت عبور کند تا انسانیت رنگی بین‌المللی به خود بگیرد و جایگزین افراطی گری و خشونت شود، اما متاسفیم انفجار سه شنبه در منچستر نگرانی را تا قلب آرامش دنیا یعنی اروپا منتقل و پیامی مهم برای همه صادر کرد و در حقیقت ما باید همه از کشته شدن یک نفر بی گناه در هر کجای دنیا متاسف باشیم چه منچستر، چه سوریه، چه آمریکا و چه یمن و عراق و آفریقا.

حسینی تصریح کرد: ما امروز همراه با چشمان نگران اروپا نگران شدیم؛ چرا که تروریسم هیچ مرزی نمی‌شناسد و هر جا و برای هر کسی و کشوری ممکن است رخ دهد.

وی تصریح کرد: وظیفه همگان است که از میراث فرهنگی و ماندگار کشورها دفاع کنند؛ دفاع از هویت و میراث فرهنگی یک کشور یعنی از دفاع از پیشینه صلح و آرامش، یعنی احترام به حقوق هویت فرهنگی یک اجتماع انسانی چه یک کشور یا منطقه یا شهر.

حسینی حضور هیئت اروپایی در شیراز را نشان از تلاش همه فعالان عرصه اجتماعی برای اعلام همبستگی صلح و آرامش برای دفاع از میراث فرهنگی و هویت اجتماعی بین‌المللی دانست و ابراز امیدواری کرد در گام‌های بعدی اتفاقات مثبتی برای تبادل فرهنگی و حقوقی میان اتحادیه و بخش فرهنگی کشور و کمیسیون در شیراز برقرار شود .

براساس این گزارش پرفسور مورتن کی روم که همراه با هیئتی اروپایی به دعوت کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران، پژوهشگاه علوم انسانی دانشگاه تهران و پژوهشگاه حوزه و دانشگاه به ایران سفر کرده بود، از حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع)، بازار و مجموعه حمام و مسجد وکیل و بازار صنایع‌دستی شیراز نیز بازدید کرد.

منبع/تسنیم
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.