سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان؛

بیماری‌هایی که با شغل شما سر و کار دارند/نقش فیزیوتراپی در درمان «بیماری‌های شغلی»

فضای مجازی، مشاغل کم تحرک و پشت میزنشینی از عوامل ابتلا به بیماری‌های شغلی و عوارض اسکلتی عضلانی است.

عزیزی متخصص ارتوپدی در گفتگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ گفت: به واسطه پشت میز نشینی، حالات بدنی ناصحیح و یکنواخت، کم تحرکی، ارگونومی نامناسب و مهمتر از همه ناآگاهی مردم بیماری شغلی در جامعه رو به افزایش است.

وی افزود: در بحث جراحی‌های ارتوپودی در افراد زیر 40 سال معمولا تروما و تصادفات جاده‌ای فرد را درگیر جراحی شانه می‌کند و در سایر موارد در افراد بالای 40 سال گیر کردن شانه در فضای کاری، مشاغل سنگین، موقعیت نامناسب، خواب نامناسب، ساعات طولانی مدت استفاده از یارانه‌ها بیماری‌های شانه‌ای را برای افراد ایجاد می‌کند.

عضو انجمن جامعه جراحان ارتوپدی گفت: زیرشاخه ارتوپدی از گردن تا نوک پا و تمام قسمت‌های بدن را به صورت اختصاصی طبقه‌بندی کرده و درمان اختصاصی را به بیماران معرفی می‌کند اما اختصاصی کردن درمان برخی از بیماران را گمراه می‌کند.

وی افزود: یک ارتوپد عمومی به صورت کلی اطلاعات کلی دارد اما ارتوپد شانه، لگن، مفصل زانو و... به صورت تخصصی به ارائه خدمات به بیمار می‌پردازند و در گام اول بیمار با مراجعه به متخصص عمومی می‌تواند از ارجاع به پزشک بعدی آگاهی پیدا کند.

عزیزی گفت: در بحث درمان نباید بیمار در سیکل معیوب قرار بگیرد بلکه همانند طرح پزشک خانواده باید با آگاهی از بیماری و متخصص درمانی خود مراحل درمانی را ادامه دهد که خوشبختانه طرح پزشک خانواده در وزارت بهداشت شروع شده اما در بحث اجرایی دچار مشکلاتی هستیم که با برطرف کردن ‌آن می‌توان شاهد ارائه  خدمات بهتر و تخصصی‌تر به بیماران بود.

عزیزی در خصوص خدمات تخصصی به بیماران گفت: خوشبختانه امروزه اکثر انجمن‌ها سایت دارند و بیماران می‌توانند با مطالعه سایت به پزشک معالج خود مراجعه کنند و آگاهی بیماران نسبت به دهه گذشته مطلوب ارزیابی شده است اما نباید بیماران فریب سایت‌های غیرقانونی و تبلیغاتی را بخورند.

وی افزود: نباید اجازه دهیم فضای مجازی برخی پزشکان و مراجع پزشکی را پررنگ جلوه دهد زیرا برخی از افراد در مناطق محروم ذهنیت خوبی از ارائه خدمات ندارند و به کلان شهرها مراجعه می‌کنند که هزینه‌های اسکان، هزینه‌های آلودگی شهری و سایر موارد نامطلوب است.

عزیزی در پایان گفت: امیدواریم با تقویت هرچه بیشتر مراکز درمانی، اطلاع رسانی هرچه بیشتر و آموزش به بیماران شاهد توزیع بیماران در تمام مراکز درمانی کشور باشیم و باورهای نادرست جامعه را نسبت به ارائه خدمات صحیح در برخی نقاط کشور تصحیح کنیم.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
آرمین
۱۲:۵۷ ۰۶ خرداد ۱۳۹۶
خوبه
صادقی
۱۲:۵۱ ۰۶ خرداد ۱۳۹۶
رایانه