سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عملکرد ورزش های رزمی در باکو 2017/ ترازویی که میزان نبود

اگر چه ورزش های رزمی توانستند مدال های زیادی را در بازی های همبستگی کشور های اسلامی بدست بیاورند اما در غیاب بزرگان این رشته میزان مناسبی برای ارزیابی نبود.

به گزارش خبرنگار کشتی و رزمی گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، چهارمین دوره بازی های کشورهای اسلامی به میزبانی جمهوری آذربایجان در حالی به پایان رسید که کاروان ایران شلوغ‌تر از همیشه و با 282 ورزشکار در رشته‌های کشتی آزاد و فرنگی، زورخانه‌ای، بوکس، تنیس، دوومیدانی معلولان، دوومیدانی، جودو نابینایان، جودو، ژیمناستیک، کاراته، تیراندازی، وزنه‌برداری، ووشو، شنا و شیرجه و واترپلو، تنیس روی میز، تکواندو و والیبال راهی باکو شد و در نهایت با کسب 98 مدال شامل 39 طلا، 26 نقره و 13 برنز با یک پله سقوط نسبت به دوره قبل در جایگاه سوم این دوره از بازی ها قرار گرفت.

در این میان رزمی کاران کاروان ایران توانستند 30 مدال شامل 12 طلا، 8 نقره و 12 برنز را به خود اختصاص دهند و ووشو با کسب 6 مدال طلا بهترین نتیجه را رقم زد و تکواندو با 13 مدال بیشترین و بوکس با یک مدال کمترین سهم را به خود اختصاص دادند.

به همین منظور نگاهی به عملکرد تیم های رزمی در باکو داریم:

کاراته

تیم ملی کاراته کشورمان متشکل از مهسا افسانه، نسرین دوستی، طراوت خاکسار، رزیتا علیور، بهنوش نجفی و محدثه آقایی در بخش بانوان و ابوالفضل شهرجردی، امیر مهدی زاده، سعید احمدی، ابراهیم حسن بیگی، ذبیح اله پورشیب و سجاد گنج زاده در بخش مردان راهی باکو شد تا با کسب مدال های مختلف از عنوان نایب قهرمانی خود در دوره قبل این رقابت ها دفاع کند.

در دوره قبل بازی های کشورهای اسلامی تیم ملی کاراته کشورمان در جاکارتای اندونزی با 3 طلا، 6 نقره و 2 برنز پس از مصر و بالاتر از جمهوری آذربایجان در مکان دوم جدول رده بندی قرار گرفت اما در این دوره تنها به دو مدال طلا، یک نقره و 5 برنز بسنده کرد و بعد از کشورهای جمهوری آذربایجان و ترکیه با یک پله سقوط در جایگاه سوم جدول توزیع مدال ایستاد.

کاراته ورزش لحظه ها است

احمد صافی عضو کمیته فنی کاراته درباره عملکرد تیم ملی کاراته در این دوره بازی های کشورهای اسلامی گفت: نتایجی که در این دوره رقم خورد راضی کننده نبود و مردان کاراته کا نتوانستند انتظارات جامعه کاراته را برآورده کنند.

وی ادامه داد: کاراته ورزش لحظه ها است و هنوز تیم ملی ما در دو بخش مردان و بانوان به ثبات نرسیده است و یک روند ناکامی در این رشته آغاز شده که باید مورد بررسی قرار گیرد.ملی پوشان ما تلاش لازم را کردند اما خستگی مفرط، بی توجهی به مقام های کسب شده و مشکلات زیاد باعث شد تا انگیزه کاراته کاها کاهش پیدا کند.

صافی افزود: فدراسیون کاراته باید به ثبات برسد و با یک برنامه ریزی مشخص به تیم ملی کاراته کمک کند تا ملی پوشان با کسب رنکینگ بتواند در المپیک 2020 توکیو حضور موفق داشته باشند.


تکواندو

تکواندو ایران در دوره گذشته این رقابت‌ها در سال 2013 در اندونزی با هدایت سید نعمت خلیفه موفق به کسب 4 مدال طلا و یک نقره شدند و تنها در یک وزن از دست‌یابی به مدال بازماندند این در حالی است که در این دوره با 16 ملی پوش در بخش مردان و زنان توانست 13 مدال رنگارنگ شامل 3طلا،5 نقره و 5 برنز کسب کند که سهم مردان  2 مدال طلا،3 نقره و 2 برنز و سهم بانوان یک طلا،دو نقره و سه برنز بود.

تکواندو کشورمان دربین رشته های رزمی کاروان ایران بیشترین مدال را کسب کرد اما در مقایسه با دوره قبل خود نتوانست عملکرد موفقی را ارائه کند.

انتظارات در تکواندو برآورده نشد

مرتضی کریمی سرمربی سابق تیم ملی تکواندو درباره عملکرد تیم ملی تکواندو در بازی های کشورهای اسلامی باکو بیان کرد: تیم ملی مردان نتوانست انتظارات جامعه تکواندو را برآورده کند و اعتماد به نفس پایین ملی پوشان و تجربه کم آنها باعث شده در خیلی از رقابت ها بازی برد را واگذار کنند.

وی ادامه داد: عسکری به عنوان سرمربی تمام تلاش خود را کرد اما پتانسیل بازیکنان در حد این رقابت ها نبود و اگر از ملی پوشان دوم و سوم در برخی اوزان استفاده می کرد شاید نتیجه بهتری رقم می خورد.

کریمی در ادامه عنوان کرد: متاسفانه فدراسیون برنامه ریزی بلند مدتی ندارد و پس از پایان هر بازی ملی پوشان به حال خود رها می شوند و مشخص نیست که در رقابت های بعدی در تیم حضور دارند یا خیر.

وی افزود: در دوره قبل تیم جمهوری آذربایجان تا این اندازه قوی نبود و ما با برنامه ریزی مناسب نتیجه خوبی کسب کردیم اما باید فدراسیون برای این دوره از مسابقات با پیش بینی مناسب تیم قوی تری را اعزام می کرد تا مقابل آذربایجانی ها نتیجه می گرفتیم.

کریمی گفت: دوگانگی که در فدراسیون تکواندو وجود دارد باعث شد تیم عملکرد لازم را نداشته باشد.در حال حاضر باید نتیجه گرایی را رها کرد و برنامه ریزی مناسبی برای این تیم جوان داشت تا در آینده پشتوانه خوبی برای تکواندو باشند.


بوکس

تیم ملی بوکس کشورمان با چهار بوکسور برای نخستین بار در بازی های کشورهای اسلامی حضور یافت که تنها دستاورد این دوره از بازی ها کسب یک مدال برنز توسط امید احمدی صفا در وزن 49 کیلوگرم بود.

اعزام تیم جوان و بدون آمادگی به باکو

حسین نهرودی کارشناس بوکس درباره عملکرد تیم ملی بوکس در بازی های کشورهای اسلامی بیان کرد: تیم ملی از آمادگی لازم برخوردار نبود و جوان گرایی باعث شد که ملی پوشانی در این بازی ها حضور پیدا کنند که تجربه کافی و لازم را نداشتند.

وی ادامه داد: نتیجه ای که مد نظر فدراسیون و جامعه بوکس بود در این بازی ها رقم نخورد و نبود نفرات بهتر در تیم و تعداد اردوهای کمتر باعث شد سهم تیم ملی تنها یک مدال آن هم برنز باشد در صورتی که می توانستیم دست پر به کشور برگردیم.

نهرودی افزود: اگر فدراسیون از این تیم حمایت کند و برنامه ریزی مشخصی را داشته باشد می توان به قهرمان سازی در بوکس امیدوار بود و ملی پوشان در رقابت های آینده می توانند نتیجه بهتری را رقم بزنند.


ووشو

در این دوره از بازی های کشورهای اسلامی رشته ووشو تنها در بخش ساندای مردان در 6 وزن برگزار شد و ملی پوشان ما توانستند هر 6 مدال طلای این بازی ها را از آن خود کنند تا به عنوان بهترین رشته رزمی کاروان ایران تبدیل شوند.

این در حالی بود که در اندونزی 2013 تیم ملی ووشو کشورمان هم در بخش ساندا و هم در بخش تالو شرکت کردند و مدال های خوشرنگی را بدست آوردند.

تکرار عنوان قهرمانی سانداکاران

مجید ملکی مدیر تیم های ملی ووشو درباره عملکرد مردان طلایی کاروان ایران در این دوره از بازی های کشورهای اسلامی بیان کرد:همانطور که پیش بینی می شد ووشوکاران کشورمان توانستند مانند دوره قبل مدال طلای بازی ها را از آن خود کنند و عنوان قهرمانی در بخش ساندای ووشو برای کشورمان تکرار شد.

وی ادامه داد: بازی های اندونزی به دلیل حضور بانوان و شرکت در هر دو بخش تالو و ساندا متفاوت بود اما در آن دوره نیز هر 5 سانداکارمان توانستند مدال طلا را کسب کنند و عنوان قهرمانی در این بخش از آن ایران شد.

ملکی افزود: شناخت عمیق از تیم های شرکت کننده در رقابت ها، برنامه ریزی مناسب و باورمان باعث شد تا مدال طلای این مسابقات را کسب کنیم و نتیجه ای که مد نظرمان بود را با تلاش ملی پوشان رقم بزنیم.


جودو

تیم ملی جودو کشورمان برای اولین بار با دو ملی پوش به بازی های کشورهای اسلامی اعزام شد و توانست یک مدال طلا و یک نشان برنز کسب کند و توانست عملکرد خوبی را ارائه کند و با دست پر به کشور برگردد.

جودو خوش درخشید

محمد بلوطی دبیر فدراسیون جودو درباره عملکرد تیم ملی جود در بازی های کشورهای اسلامی بیان کرد: با توجه به تصمیم کمیته ملی المپیک تنها با دو ملی پوش برای نخستین بار در بازی های کشورهای اسلامی حاضر شدیم و نتیجه مطلوبی را کسب کردیم.

وی ادامه داد: کسب مدال طلا و یک نشان برنز در نخستین حضور برای کارنامه جودو رضایت بخش بود و مطمئن هستم اگر در وزن های دیگر هم نماینده داشتیم می توانستیم مدال بیشتری را کسب کنیم.

بلوطی افزود: برگزاری اردوهای مشترک و برنامه ریزی مناسب باعث شد که جودو در بازی های باکو بدرخشد و امیدوارم این روند موفقیت در تیم های ملی ادامه دار باشد.

به هر حال چهارمین دوره بازی های کشورهای اسلامی به میزابنی باکو به اتمام رسید اما باید دید که مسئولین رشته های رزمی برای موفقیت بیشتر تیم های ملی در رقابت های جهانی پیشرو چه برنامه ای خواهند داشت.


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.