سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رمضان در گیلان؛ از «عشرخوانی» تا «افطار آشی»

اهالی استان گیلان نیز همچون مردم سایر استان‌های کشورمان سنت‌های خاصی را در ماه‌ مبارک رمضان برگزار می‌کنند که از آن جمله می‌توان به عشرخوانی و افطار آشی اشاره کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مردم استان گیلان نیز همچون سایر مردم کشورمان اهمیت خاصی برای ماه مبارک رمضان قائل هستند و از گذشته تا‌ به امروز سنت‌های ویژه‌ای را برای این ماه تعریف کرده‌اند که از آن جمله می‌توان از «عشرخوانی» و «افطار آشی» نام برد.
 



«عشرخوانی» عنوان مراسمی است که زن‌ها در قالب آن در منزل یکی از هم محله‌ای‌های خود جمع می‌شوند و قرآن می‌خوانند؛ بنابراین گزارش، از سنت‌های دیگر اهالی گیلان در ماه مبارک رمضان می‌توان به پختن «افطار آشی» یا «احسان آش» اشاره کرد.
 
 مردم در قالب این مراسم آشی را برای خیرات پخته و در زمان افطار پخش می‌کنند. آن‌ها اهمیت خاصی به افطاری دادن می‌دهند و کودکانشان نیم ساعت بعد از افطار سینی‌های زولبیا، بامیه و رشته خشکار را برای فروش به کوچه می‌برند.

شایان ذکر است؛ مردم گیلان روز میلاد امام حسن (ع) آش و رشته خشکار بین مردم پخش می‌کنند.
 

 


گفتنی است؛ از رسوم رمضانی منسوخ شده مردم گیلان می‌توان به گوش به بانگ خروس سفید دادن و تنظیم کردن وقت سحر با ستاره میزان اشاره کرد.
 



مردم این استان کشورمان تا چند سال قبل در وقت سحر از بالای مناره‌ها و ایوان خانه‌ها فریاد می‌زدند: «سحر نزدیکه یعنی‌ ای مومنان بخورید و بیاشامید که وقت سحر نزدیک و فرصتی باقی نمانده است.»

خاطرنشان می‌شود؛ از غذاهای رمضانی مردم گیلان می‌توان از کته، باقالی قاتوق، ترش تره، فسنجان و رشته خشکار نام برد.



انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.