سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رحمانى فضلى در گفت وگوى ويژه خبرى:

در 1700 تجمع چند صد هزار نفره خون از دماغ کسی نیامد/96 درصد از راى دهندگان احراز هويت شدند/حدود یک میلیون نفر در صف رای بودند اما نتوانستند در انتخابات شرکت کنند

وزیر کشور گفت: اميدواريم تجربه برگزارى اين انتخابات، در انتخابات هاى آينده الگو شود در این انتخابات ٩٦ درصد از راى دهندگان احراز هويت شدند كه اقدام بزرگى در جلوگيرى از تخلفات انتخاباتى بود.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، عبدالرضا رحمانى فضلى وزير كشور در برنامه گفت و گوى ويژه خبرى دوم خرداد  با اشاره به نقاط قوت  انتخابات96 گفت: انتخابات امسال به دليل اينكه با انتخابات شوراى شهر همزمان بود از اهميت فراوانى برخوردار بود و ما ٣قانون را بايد همزمان اجرا ميكرديم  كه اين امر باعث شد مجريان انتخابات كار دشوارى را داشته باشند.

وى افزود: حضور پرشور مردم در انتخابات و مشاركت ٧٣درصدى  باعث شد تا كار براى مجريان انتخابات آسان شود، در حوزه اجرا در ١٤١ شهرستان انتخابات شوراى شهر را الكترونيكى برگزار كرديم و در برخى از شهرها ظرف ٤٥ دقيقه نتيجه انتخابات  اعلام شد .
 
وزیر کشور  گفت: اميدواريم تجربه برگزارى اين انتخابات، در انتخابات هاى آينده الگو شود در این انتخابات ٩٦ درصد از راى دهندگان احراز هويت شدند كه اقدام بزرگى در جلوگيرى از تخلفات انتخاباتى بود.

رحمانى فضلى با اشاره به تامين مناسب امنيت انتخابات تصريح كرد: دو موضوع امنيت و سلامت انتخابات براى ما بسيار اهميت داشت؛ در ايام انتخابات ما هيچ نا امنى در كشور نداشتيم. در ايام انتخابات ١٧٠٠  تجمع چندصدهزار نفره برگزار شد که هیچ مساله امنیتی در آن رخ نداد  و حتی خون از دماغ یک نفر هم نیامد؛در روز آخر در مشهد دو تجمع همزمان تشكيل شد كه هيچ مشكلى پيش نيامد.

وزير كشور با بيان اينكه انتخابات در سلامت کامل  برگزار شد  گفت:در تمام مراحل در هماهنگی کامل با شورای نگهبان بودیم.حضور پر قدرت مردم در انتخابات باعث شد تا توطئه هاى دشمنان خنثى شود و برگزارى انتخابات در اين سطح در كشور جواب خوبى به دشمنان و كشور هايي بود كه هيچ نسبتى با دموكراسى و انتخابات ندارند.
 
وى در مورد اعتراضات نسبت به عدم اعلام آمار تفكيكى استان ها تصريح كرد:  در شعب اخذ راى ٣ تا ٥ نفر از نمايندگان شوراى نگهبان حضور داشتند و در كنار آنها تيمى ٢٠ نفره متشكل از بازرسان ، مجريان و نمايندگان فرماندارى هم بودند،.پس از  شمارش آرای صندوق ها، نتايج آن به شوراى نگهبان ارسال مي شد.
 
رحمانی فضلی با بیان اینکه تمامى شعب بخش ها در شهرستان ها آرایشان شمارش مي شد و سپس برای تجمیع به فرماندارى فرستاده شد گفت: پس از اين مرحله نتايج آن به تهران فرستاده مي شد و مجدد هيئت مركزى اجرايي اين آمار را بررسى مي كرد و آن را تاييد مينمود.

وی در ادامه تصريح كرد:صبح شنبه ٣٠ خرداد پس جلسه با شوراى نگهبان و به دست آمدن سقف آمار موجود اولين آمار را اعلام كرديم .برخى گمان مي كنند كه شمارش آرا آسان است اما بايد گفت كه اين مرحله نيز نيازمند طى كردن روال قانونى خود است و ما هيچ گاه دقت و صحت را فداى سرعت نخواهيم كرد ؛ زمانى هم  كه صحت انتخابات توسط شوراى نگبان تاييد شود ما در وزارت كشور آمار تفكيكى استان ها و شهرستان ها را اعلام خواهيم كرد.
 
170 هزار رای باطله نام کاندیدای سابق را نوشته بودند

وزير كشور در پاسخ به سوالى در مورد آمار واجدين شرايط در استان هاى كشور و همچنين ميزان آراى باطله اظهار داشت: ٩٤ درصد جمعيت يزد و ٩١ درصد جمعيت مازنداران رای دادند كه استان هاى خراسان جنوبى و قم نيز جز استان هايي بودند كه كمترين مشارکت را داشتند.در اين دوره از انتخابات يك ميليون و ١٥٠ هزار آراى باطله داشتيم كه اين تعداد طبيعى به نظر ميرسد.در يك مورد ١٧٠ هزار راى باطله داشتيم كه نام كانديداى سابق رانوشته بودند.

وى با اشاره به نقش نيروى انتظامى در برقرارى امنيت انتخابات اظهار داشت:نيروى انتظامى بيشترين نقش را در برقراى امنيت انتخابات داشته است؛البته در كنار آن قواى محترم مقننه و قضاييه ، سپاه ، ارتش و وزارت اطلاعات نقش بسيار مهمى را ايفا كردند .
 

رحمانی فضلی در بخش دیگری از اظهاراتش در خصوص اینکه مهمترین ابهامی که به نحوه اجرای انتخابات وارد شده چه بوده، گفت: بحثی که باعث تاثر ما شد و بابت آن از مردم هم عذر خواستیم این بود که حدود یک میلیون نفر در صف رای گیری بودند اما با توجه به اینکه ساعت از ۲۴ گذشته بود دیگر نمی شد رای گیری را ادامه داد.

در کل کشور، حدود یک میلیون نفر  نتوانستند به دلیل پایان زمان رای گیری در انتخابات شرکت کنند

وی افزود: اینکه گفته می شود ۴ میلیون نفر پشت صف مانده بودند تنها یک برآورد و تخمین است و تخمین  وزارت کشور نیز  به عنوان مسئول امر برگزاری انتخابات حدود یک میلیون نفر در کل کشور است.

وزیر کشور با بیان اینکه برآوردها و گزارشات در این باره متفاوت است گفت: این امر به معنای این نبوده که پیش بینی های لازم صورت نگرفته بوده است چراکه ما در انتخابات امسال نسبت به انتخابات سال ۹۲، شعبه ها را بیست و یک درصد افزایش دادیم ضمن آنکه تعداد افراد داخل شعبه ها نیز جهت سهولت کار افزایش پیدا کرده بود و روند کار را در فرآیند تصمیم گیری تسریع کردیم.

رحمانی فضلی ادامه داد: تقریبا در تهران هر ۴۸ ثانیه یک رای و در کل کشور هر یک دقیقه یک رای از مردم گرفتیم اما در مناطق خاصی از شهرها، توزیع شعب به گونه ای بود که مشکل ترافیک را داشتیم، به طور مثال در تهران از ساعت ۹ و ۱۰ شب در خیلی از مناطق رای گیری افت داشت.

بین ساعت ۱۲ تا ۱۳ و ۱۹ تا ۲۰ بیشترین حضور مردم را در شعب اخذ رای داشتیم


وی با اعلام اینکه بین ساعت ۱۲ تا ۱۳ و ۱۹ تا ۲۰ بیشترین حضور مردم را در شعب اخذ رای داشتیم گفت: تا ۲۵۰، ۳۰۰ هزار نفر؛ ظرفیت رای گیری داشتیم اما توزیع جمعیت در درون شعبه ها یک توزیع نرمالی نبود به گونه ای که از ساعت ۹ شعبه های قسمت مرکزی و جنوبی تهران خالی شد ولی در قسمت شمالی تراکم جمعیت را شاهد بودیم.

وزیر کشور افزود: در ساعات پایانی رای گیری، هجوم و تراکم مردم به اندازه ساعات میانی نبود و بیشترین تراکم متعلق به مناطق شمالی شهر بود. 
 
رحمانی فضلی با بیان اینکه در این دور از انتخابات جهت تمدید زمان رای گیری به توافق نرسیدیم گفت: برای اینکه مشکلی در روند رای گیری به وجود نیاید در اولین اقدام صندوق های سیار به مناطق پر تراکم فرستادیم ضمن آن که با شورای نگهبان توافق کردیم هر کسی فقط کد را روی برگه تعرفه بنویسد.

وی با تاکید بر اینکه باید به سمت انتخابات الکترونیک برویم اظهار داشت: اگر شعبه ها را الکترونیک کنیم یقین بدانید که میزان معطلی برای اخذ رای  زیر ۳۰ ثانیه خواهد بود.

کمبود تعرفه نداشتیم

رحمانی فضلی در خصوص ابهامات به وجود آمده مبنی بر کمبود تعرفه نیز بیان داشت: مبنای ارسال تعرفه برای هر شهر میزان مشارکت آن ها در دوره های گذشته است اما ما این دوره به میزان تمام افرادی که می توانستند رای بدهند تعرفه ارسال کردیم.

وی افزود: کمبود تعرفه نداشتیم( به هیچ جایی تعرفه جدید ارسال نکردیم) و بیشترین معطلی برای تامین کمبود تعرفه در یک شعبه یک ساعت و نیم بوده است.

وزیر کشور با اعلام اینکه در تعرفه ها ۱۴ نوع رمز امنیتی گذاشته بودیم ادامه داد: چاپ، قرنطینه، حمل، نگهداری و توزیع تعرفه ها دارای پروتکل است و به جرات می توانم بگویم حتی یک تعرفه تقلبی در کشور نداشتیم. 
 
شیرینی انتخابات را با اخبار جعلی تخلفات تلخ نکنیم

رحمانی فضلی با بیان اینکه از دست اندرکاران کار رسانه و فضای مجازی خواستارم که شیرینی این حماسه عظیم را با تولید اخبار جعلی و طرح مسئله تخلف در فضای عمومی جامعه تلخ نکنند، گفت: نامزدی که ادعا دارد تخلف شده راهش مشخص است؛ سه روز فرصت است که اعتراض ها را به شورای نگهبان ارسال کنند و شورا هم تا ۱۰ روز فرصت دارد که به اعتراضات رسیدگی  کند ؛ وقتی به عدالت و صحت عمل شورای نگهبان اعتماد داریم، این کارها جز تخریب نتیجه ای ندارد و شورای نگهبان هم تحت تاثیر این تبلیغات قرار نخواهد گرفت.

وی افزود: همزمان همه شکایت ها به وزارت کشور هم فرستادن شده ؛ گفتند در صد شهر چون می دانستند فلانی آن جا رای می آورد تعرفه کم فرستادند اما ما آمار جزئی تعرفه ها را برایشان ارسال کردیم.

وزیر کشور ادامه داد: همه فیلم هایی که در فضای مجازی منتشر شده که نشان می دهد تعرفه ها جعل شده را تکذیب می کنم؛ تمام این فیلم ها را حراست ، ناجا و وزارت اطلاعات بررسی کردند و اعلام کردند ساختگی است.

رحمانی فضلی در پایان اظهار داشت: اینکه رئیس جمهور در نشست خبری روز گذشته خود اعلام کردند اگر می گذاشتند آن ۴ میلیون نفری که در صف مانده بودند رای بدهند به آرای من اضافه می شد، خطاب ایشان بنده بودم.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۲:۳۱ ۰۳ خرداد ۱۳۹۶
اقای وزیر به طرفداران رئیسی ظلم شدااماحیاداشتنداند دلسوز نظام بوداند رعایت کرداند سکوت کرداند علارقم تخلفات زیاد درضنندوقها
حمزه تیزهوش ازگیلان
۰۹:۴۱ ۰۳ خرداد ۱۳۹۶
انشا الله که آقای وزیر کشور درنزد پروردگار ومردم عزیز ایران صادق وروسفید باشند.
حماسه آفرینی مان مبارکمان.یاحق.
حاصلی
۰۸:۱۰ ۰۳ خرداد ۱۳۹۶
صندوقهای اخذ رای کم بود