سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

6 عاقبت خطرناک صبحانه نخوردن!

در جهان تغذیه یک سوال اساسی همیشه مطرح بوده و آنهم این که: آیا واقعا صبحانه مهمترین وعده غذایی در روز است؟

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پاسخ این سوال در حال حاضر کاملا روشن است: انجمن قلب آمریکا اعلام کرده کسانی که از وعده صبحانه صرف نظر می کنند، در طور روز بیشتر از سایرین دچار پرخوری شده و اضافه وزن را تجربه می کنند. ضمن این که دریافت کنندگان وعده صبحانه، دچار نرخ پایین تر بیماری های قلبی، فشار خون بالا، و کلسترول بالا می شوند.
 
با این حال عوارض جانبی صبحانه نخوردن علاوه بر تاثیرات منفی روی وزن، شامل عدم سلامت هورمونی، اختلال حافظه و خلق و خوی و ... است.
 
چاقی: چاقی و عوارض متعاقب آن از قبیل دیابت، ناباروری، بیمای های قلبی، و .... از بزرگترین نگرانی های قرن هستند. عدم مصرف صبحانه در این میان می تواند خطر ابتلا به چاقی و عدم از دست دادن وزن را وخیم تر کند. به گفته کارشناسان تغذیه نخوردن صبحانه باعث می شود که شما در تمام طول روز پرخوری کنید. این در حالی است که مصرف مواد غذایی مناسب برای صبحانه مانع از تجمع انسولین می ‌شود. این هورمون باعث می‌ شود که سلول ‌های چربی، اسیدهای چرب بیشتری ذخیره کند. به عقیده محققان افرادی که صبحانه می‌ خورند کمتر در معرض نوسانات وزن قرار می ‌گیرند. یکی از دلایل اصلی چاقی ناشی از صبحانه نخوردن این است که بدن در حالت روزه طولانی مدت قرار می ‌گیرد. سپس زمانی که غذا مصرف می ‌کنید بدن مواد غذایی دریافتی را به صورت چربی ذخیره می ‌کند تا در حالت روزه طولانی مدت از آن‌ ها استفاده کند. نتایج پژوهشی که در سال ۲۰۱۳ انجام شده است نشان می ‌دهد خوردن صبحانه کامل مانند تخم مرغ و ناهار سبک باعث تسهیل کاهش وزن، کاهش خطر ابتلا به دیابت، بیماری ‌های قلبی و کلسترول بالا می‌ شود؛ در حالی که عکس این قضیه یعنی صبحانه سبک و ناهار سنگین چنین تاثیری را ندارد.
 
کاهش سطح حافظه: به طور کلی تغذیه نامناسب روی رشد ذهنی کودکان و نوجوانان تاثیر منفی می‌ گذارد. محققان دانشگاه مریلند مشاهده کردند کودکانی که صبحانه نمی‌ خورند در مدرسه احساس خستگی بیشتری کرده و نمی‌ توانند به درستی تمرکز داشته باشند. به عقیده محققان دانشگاه آیووا ایالات متحده آمریکا نیز کودکانی که به میزان کافی آهن، ید و پروتئین دریافت نمی ‌کنند بهره هوشی پایین‌ تری دارند. این در حالی است که کودکانی که برای صبحانه بلغور جو دوسر مصرف می ‌کنند حافظه کوتاه ‌مدت قوی ‌تری دارند. به طور کلی نتایج تمام پژوهش‌ های انجام شده در خصوص صبحانه نشان می ‌دهد که مصرف منظم صبحانه باعث افزایش قدرت حل مسائل، بهبود یادگیری، افزایش خلاقیت کاری و به خاطر سپاری بهتر می‌ شود.
 
بی نظمی در قاعدگی: حذف وعده صبحانه در زنان با بی نظمی های دوران قاعدگی همراه است. علاوه بر این قاعدگی دردناک و یبوست نیز از عوارض دیگر هستند.
 
کاهش سطح خلق و خوی: مصرف مواد غذایی مناسب برای صبحانه باعث تامین ویتامین ‌ها و مواد معدنی بدن شده و کمک می ‌کند که با انرژی بیشتری روز را سپری کنید. اما صرفنظر کردن از اولین وعده غذایی باعث می ‌شود که خیلی زود احساس خستگی و کج‌ خلقی کنید. نتایج پژوهش ها نشان می ‌دهد بزرگسالانی که صبحانه‌ کاملی مصرف می‌ کنند خوش ‌خلق ‌تر و مثبت‌ تر از افراد دیگر هستند.
 
عوارض جانبی فیزیکی: نخوردن صبحانه خطر ابتلا به هیپوگلیسمی یا کاهش قند خون را افزایش می دهد. علائم جسمی دیگر شامل لرزش، ضعف، سرگیجه، سردرد، احساس سوزن سوزن شدن، سریع شدن ضربان قلب، است.
 
احساس گرسنگی مدام: یکی از دلایل ضعف کردن و احساس گرسنگی مداوم، عدم مصرف صبحانه است. افرادی که روز خود را با مصرف صبحانه آغاز می ‌کنند کمتر گرسنه می‌شوند؛ اما زمانیکه روز خود را بدون صبحانه آغاز می‌ کنید معده‌تان سیگنال‌ هایی به مغز فرستاده و اعلام خالی بودن می ‌کند؛ در نتیجه از همان ابتدای روز حس گرسنگی در بدنتان شکل گرفته و باقی می‌ماند. هر چه دیرتر اقدام به خوردن بکنید نیز احساس گرسنگی ‌تان بیشتر خواهد شد. به عقیده محققان صبحانه نخورها بیشتر در دام تغذیه ناسالم می ‌افتند. این افراد برای سیر شدن و مقابله با احساس گرسنگی ‌شان هر ماده‌ غذایی نامناسب را نیز مصرف می‌کنند.
 
 
منبع: آوای سلامت
 
انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.