سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تبریز؛

بهره برداری از مدول دوم تصفیه‌خانه فاضلاب کلانشهر تبریز

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌شرقی از اجرای طرح احداث مدول دوم تصفیه‌خانه فاضلاب کلانشهر تبریز با مبلغ 2 هزار میلیارد ریال خبر داد .

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛ایمانلو مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌شرقی گفت: طرح احداث مدول دوم تصفیه‌خانه فاضلاب کلانشهر تبریز در صورت تامین اعتبار سال 98 این تصفیه خانه فاضلاب به بهره برداری می رسد.
 
وی افزود:حفظ سلامت جوامع انسانی و صیانت از محیط زیست و منابع آن ایجاب می‌کند تا فاضلاب‌های حاصل از فعالیت‌های مختلف شهری جمع‌آوری، تصفیه و دفع شود.
 
وی افزود: تصفیه‌خانه‌های فاضلاب در فرآیند جمع‌آوری و دفع بهداشتی فاضلاب نقش مهمی دارند. گندزدایی و بازگرداندن آب‌های آلوده حاصل از پساب شهری به صورت تصفیه شده و بهداشتی و استفاده مجدد از این آب‌ها در بخش کشاورزی و صنعت از علل ایجاد تصفیه‌خانه‌ها محسوب می‌شود.
 
ایمانلو گفت: اجرای طرح‌های جمع‌آوری و دفع بهداشتی فاضلاب با هدف سالم‌سازی محیط زیست شهری، افزایش سطح بهداشت عمومی، ممانعت از آلودگی آب‌های زیرزمینی همواره مورد تأکید شرکت آب و فاضلاب استان بوده است. به طوری‌که این شرکت اهمیت ویژه‌ای برای اتمام و بهره‌برداری از پروژه‌های نیمه‌تمام دارد.
 
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌شرقی گفت: در حال حاضر در 10 شهر استان تصفیه‌خانه‌های فاضلاب با روش‌های نوینSBR وusbr در حال بهره‌برداری هستند.
 
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌شرقی در خصوص عملیات اجرایی مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب کلانشهر تبریز اظهار داشت: عملیات اجرایی مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب کلانشهر تبریز از خرداد ماه سال‌ 95 آغاز شده است.
 
وی، یکی از اهداف مهم طرح احداث  مدول دوم تصفیه‌خانه فاضلاب کلانشهر تبریز را استفاده از پساب تولیدی به عنوان تأمین کننده عمده آب مورد نیاز احیای دریاچه ارومیه عنوان کرد و افزود: با اجرای این طرح بالغ بر 75 میلیون متر مکعب در سال پساب تصفیه شده به دریاچه ارومیه انتقال می‌یابد.
 
ایمانلو خاطرنشان کرد: جمع‌آوری و دفع بهداشتی فاضلاب با هدف سالم‌سازی محیط زیست شهری، افزایش سطح بهداشت عمومی، محیطی و منطقه‌ای، ممانعت از آلودگی آب‌های سطحی و زیرزمینی و محیط زیست از محل فاضلاب‌های شهری، استفاده از کود آلی استاندارد تولید شده در کشاورزی منطقه و تامین ظرفیت تصفیه و انتقال بخش عمده فاضلاب جمع‌آوری شده سطح شهر تبریز از دیگر اهداف ایجاد مدول دوم تصفیه‌خانه فاضلاب کلانشهر تبریز است.
 
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب تبریز در مورد فرآیند تصفیه طرح مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب تبریز تصریح کرد : فرآیند اجرای این طرح از نوع فرآیندهای حذف مواد آلی با قابلیت حذف ازت  و فسفر بوده و با توجه به مرحله‌ای بودن سیستم توزیع فاضلاب در واحد بیولوژیکی، یکی از پیشرفته‌ترین و کارآمدترین فرآیندهای به روز تصفیه فاضلاب شهری است.
 
وی افزود: جمعیت تحت پوشش این طرح 960 هزار نفر و ظرفیت تصفیه‌خانه نیز 207 هزار متر مکعب در شبانه‌روز خواهد بود.
 
ایمانلو هزینه اجرای این طرح را 2 هزار میلیارد ریال ذکر کرد و افزود: این مبلغ از محل اعتبارات تخصیص یافته بری احیای دریاچه ارومیه، درآمدهای عمومی و منابع داخلی شرکت است.
 
وی اظهار امیدواری کرد که در صورت تأمین منابع مالی، مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب تبریز در سال 98 در مدار بهره‌برداری قرار گیرد.
 
ایمانلو در ادامه در خصوص طرح احداث عملیات اجرایی تصفیه‌خانه فاضلاب شهرستان آذرشهر نیز گفت: عملیات اجرایی طرح احداث عملیات اجرایی تصفیه خانه فاضلاب شهرستان آذرشهر با هزینه‌ای بالغ بر 300 میلیارد ریال در اواخر سال 94 آغاز شده است.
 
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌شرقی در مورد مشخصات تصفیه خانه فاضلاب آذرشهر خاطرنشان کرد: این طرح از نوع فرآیند SBR خواهد بود و جمعیت تحت پوشش تصفیه‌خانه در حدود 72 هزار نفر بوده و در حدود 12 هزار و 362 مترمکعب در شبانه روز فاضلاب ورودی به تصفیه‌خانه را تصفیه خواهد کرد.
 
ایمانلو تصریح کرد: اجرای تصفیه‌خانه فاضلاب آذرشهر با هزینه‌ای بالغ بر 300 میلیارد ریال از محل اعتبارات تخصیص یافته برای احیای دریاچه ارومیه، درآمدهای عمومی و منابع داخلی شرکت آب و فاضلاب اجرا خواهد شد.
 
وی در ادامه در خصوص فاضلاب‌های در دست ساخت این شرکت گفت: در حال حاضر 7 مورد تصفیه‌خانه‌های فاضلاب در شهرستان‌های بناب، ملکان، هریس، آذرشهر، هشترود، سهند و مدول دوم کلانشهر تبریز در دست ساخت هستند.
 
وی در ادامه از 12 طرح  تصفیه‌خانه‌های فاضلاب در دست مطالعه در سطح استان آذربایجان‌شرقی خبر داد و گفت: طرح‌های فاضلاب شهرستان‌های قره‌آغاج، باسمنج، گوگان، شرفخانه، کلیبر، تسوج، ایلخچی، شبستر، هادیشهر، ورزقان، خاروانا و ترکمنچای در دست مطالعه و بررسی است.
 
 
انتهای پیام/ش

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.