لایحه بازبینی قانون انرژی در سوئیس نتیجه روندی طولانی است که پس از حادثه هستهای فوکوشیما ژاپن که در پی وقوع سونامی در مارس سال 2011 روی داد، آغاز شد.
طبق قانون جدید انرژی در سوئیس، دولت این کشور در نظر دارد انرژیهای تجدیدپذیر از قبیل انرژی آبی، خورشیدی، زمین حرارتی و زیست توده را به تدریج جایگزین انرژی هستهای کند.
طبق آخرین نظرسنجی که دهم ماه مه از سوی موسسه افکار سنجی «جیافاس.برن» صورت گرفت، 56 درصد مردم سوئیس با قانون جدید موافق و 37 درصد از آنها مخالف هستند و 7 درصد از مردم نیز در این زمینه تردید دارند.
سوئیس پنج رآکتور هستهای دارد که حدود یک سوم از برق مورد نیاز این کشور را تامین میکند. چند هفته پس از وقوع حادثه فوکوشیما، دولت سوئیس تصمیم گرفت تا سال 2034 انرژی هستهای را کنار بگذارد. دولت سوئیس در همان زمان تصریح کرد که جدول زمانی ارائه شده در این زمینه کاملا نظری است و مقامات سوئیس نیز اعلام کردند فعالیت نیروگاههای هستهای کشورشان باید قاعدتا پس از حدود 50 یا حتی 60 سال بهرهبرداری متوقف گردد.
طبق راهبرد جدید انرژی سوئیس، ساخت نیروگاههای هستهای جدید در این کشور ممنوع است با این حال نیروگاههای هستهای موجود میتوانند تا زمانی که ایمنی آنها تضمین شده است، به فعالیت خود ادامه دهند.