سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

روسای دولت‌های پیشین چه میزان رای کسب کرده‌اند؟

انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری دیروز جمعه 29 اردیبهشت 1396 برگزار شد؛ در این انتخابات، حجت الاسلام حسن روحانی با کسب 23 میلیون و 549 هزار و 616 رای، حائز اکثریت آراء شد و 57 درصد آراء را کسب کرد و بعنوان رئیس دولت دوازدهم انتخاب شد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری دیروز جمعه 29 اردیبهشت 1396 برگزار شد؛ در این انتخابات، حجت الاسلام حسن روحانی با کسب 23 میلیون و 549 هزار و 616 رای، حائز اکثریت آراء شد و 57 درصد آراء را کسب کرد و بعنوان رئیس دولت دوازدهم انتخاب شد.
 
در ادامه نگاهی خواهیم داشت به میزان آرای روسای جمهور دولت‌های پیشین از ابتدای انقلاب:
 
اولین دوره انتخابات ریاست جمهوری در تاریخ 5 بهمن 1358 برگزار شد؛ در این انتخابات، ابوالحسن بنی صدر با کسب  ۱۰٬۷۵۳٬۷۵۲ رای، حائز اکثریت آراء شد و 76 درصد آرای ماخوذه را کسب کرد؛ مجلس در خرداد 1360 رای به عدم کفایت سیاسی بنی صدر داد و وی عزل شد.
 
دومین دوره انتخابات ریاست جمهوری در تاریخ 2 مرداد 1360 برگزار شد؛ در این انتخابات، محمد علی رجایی با کسب۱۲٬۷۷۰٬۰۵۰
 رای، حائز اکثریت آراء شد و 90 درصد آرای ماخوذه را کسب کرد.
 
سومین دوره انتخابات ریاست جمهوری در تاریخ 10 مهر 1360 برگزار شد؛ در این انتخابات، آیت الله خامنه‌ای، با کسب۱۵٬۹۰۵٬۹۸۷ رای ، حائز اکثریت آراء شد و 95 درصد آرای ماخوذه را کسب کرد.
 
 چهارمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در تاریخ 25 مرداد 1364 برگزار شد؛ در این انتخابات، آیت الله خامنه ای، با کسب ۱۲٬۲۰۵٬۰۱۲
 رای، حائز اکثریت آراء شد و 85 درصد آرای ماخوذه را کسب کرد.
 
پنجمین دوره انتخابات ریاست جمهوری
در تاریخ 6 مرداد 1368 برگزار شد؛ در این انتخابات، اکبر هاشمی رفسنجانی با کسب  ۱۵٬۵۵۰٬۵۲۸رای، حائز اکثریت آراء شد و 94 درصد آرای ماخوذه را کسب کرد.
 
ششمین دوره انتخابات ریاست جمهوری
در تاریخ 21 خرداد 1372 برگزار شد؛ در این انتخابات، اکبر هاشمی رفسنجانی با کسب      ۱۰٬۵۶۶٬۴۹۹رای حائز اکثریت آراء شد و 63 درصد آرای ماخوذه را کسب کرد.
 
هفتمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در تاریخ 2 خرداد 1376 برگزار شد؛ در این انتخابات، رئیس دولت اصلاحات۲۰٬۱۳۸٬۷۸۴
 رای کسب کرد و 69 درصد آراء را بدست آورد.
 
هشتمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در تاریخ 18 خرداد 1380 برگزار شد؛ در این انتخابات، رئیس دولت اصلاحات ۲۱٫۶۵۴٬۳۲۰
 رای کسب کرد و 76 درصد آراء را بدست آورد.
 
نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در دو مرحله در تاریخ های 27 خرداد و 3 تیر 1384برگزار شد که محمود احمدی نژاد در مرحله دوم ۱۷٬۲۸۴٬۷۸۲رای کسب کرد و 61 درصد آراء را بدست آورد.
 
دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری،
در تاریخ 22 خرداد 1388 برگزار شد؛ در این انتخابات محمود احمدی نژاد ۲۴٬۵۹۲٬۷۹۳ رای کسب کرد و حائز 62 درصد آراء شد.
 
 یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری
در تاریخ 24 خرداد 1392 برگزار شد که در این انتخابات، حسن روحانی ۱۸٬۶۱۳٬۳۲۹
رای کسب کرد و حائژ 50.71 درصد آراء شد.
 
قاطع‌ترین پیروزی برای کدام رئیس جمهور بود؟


انتخابات سومین دوره ریاست جمهوری در تاریخ دهم مهرماه ۱۳۶۰ در شرایطی که کشور از یک سو درگیر نبرد با ارتش متجاوز بعثی و از سویی دیگر در مقابله با توطئه‌های منافقین کوردل بود، برگزار شد؛ در این انتخابات نیز به مانند دو انتخابات پیش از آن، مردم انقلابی ایران با حضور در پای صندوق‌های رای علی رغم توطئه‌های فراوان داخلی و خارجی حماسه مشارکت آفریدند.
 
اما حماسه آفرینی مردم انقلابی ایران در مهرماه سال ۱۳۶۰ تنها منحصر به مشارکت در انتخابات نبود؛ این مردم در شرایطی که کماکان داغدار رئیس جمهور مکتبی خود شهید رجایی و نخست وزیر بصیر و آگاهش شهید باهنر بودند و در آماج دسیسه‌ها و فشارهای بیرونی و داخلی قرار داشتند، در پای صندوق‌های رای گیری حاضر شدند و بالاترین رای ممکن را به اصلح‌ترین نامزد تمامی ادوار انتخابات ریاست جمهوری کشور دادند.
 
بر این اساس در انتخابات مزبور، آیت الله خامنه‌ای با کسب ۹۵ درصد آراء بعنوان سومین رئیس جمهوری اسلامی ایران معرفی شد؛ حکم تنفیذ ایشان نیز در تاریخ ۱۷ مهر ۱۳۶۰ به دست مبارک حضرت امام خمینی (ره) صادر شد. کسب ۹۵ درصد آراء توسط یک کاندیدا میزانی بود که نه پیش از آن انتخابات سابقه داشت و نه پس از آن، تکرار شد.

منبع:میزان

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.