سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دلیل علاقه مردم به خودروهای کلاسیک و خاص چیست؟

این‌ روزها پرداخت مبالغ سنگین تا ده‌ها میلیون دلار برای خرید یک مدل کلاسیک، اتفاق عجیبی نیست؛ اما چرا خودروهای قدیمی جذابیت دارند و عده‌ای آن‌ها را به نمونه‌های جدید ترجیح می‌دهند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،   بیش از ۵۰۰ هزار نفر در کشور انگلستان، دارنده‌ی خودروهای کلاسیک باکیفیت هستند. این آمار، نه‌تنها سال به سال زیاد می‌شود؛ بلکه میانگین سنی علاقه‌مندان به این مدل‌ها نیز کاهش چشم‌گیری داشته است و حالا جوانان زیر ۳۰۰ سال و حتی خانم‌ها هم به رانندگی و مالکیت خودروهای قدیمی، ابراز تمایل می‌کنند.
 
کارشناسان خودروهای کلاسیک معتقدند یکی از عوامل جذب مردم به این مدل‌ها، قیمت مناسب و نسبتا ارزانآن‌ها است. این موضوع باعث می‌شود صاحبان خودروهای کلاسیک، نگران فروش آن‌ها نباشند و برعکس، به چشم یک سرمایه‌گذاری کم‌خطر به آن نگاه کنند.
 
 
چراکه خرید یک مدل نو و دست اول، حتما منجر به زیان مالی در آینده‌ی نزدیک خواهد شد. به عقیده‌ی فعالان در بازار خودروهای کلاسیک، چنانچه مبلغی در حدود ۲۰ هزار پوند صرف خرید یک نمونه‌ی قدیمی شود، احتمالا سالی ۱۵۰۰ پوند هزینه‌ی نگهداری در پی‌ خواهد داشت و با افزایش قیمت چندانی روبه‌رو نخواهد شد؛ اما با خرید یک نمونه‌ی خاص به قیمت ۱۰۰ هزار پوند، می‌توان امیدوار بود که ۱۰ سال بعد، ارزشی معادل ۲۰۰ هزار پوند داشته باشد.
 
 
 
از سویی دیگر، داشتن یک خودروی کلاسیک احساس عضویت در یک گروه خاص از انسان‌های جامعه را تداعی می‌کند. شاید به این دلیل که هر مدل قدیمی، دارای شخصیتی مخصوص به خود است؛
 
درحالی‌که مدل‌های جدید و سرشار از فناوری‌های الکترونیکی، شبیه به هم به نظر می‌رسند. رانندگی با یک خودروی کلاسیک، می‌تواند تعریف جدیدی از شخصیت یک راننده به دیگران القا کند و باعث شود که بیش از پیش مورد توجه جامعه قرار گیرد. این موضوع می‌تواند عامل مهمی در تشویق خانم‌ها به خرید خودروهای کلاسیک باشد.
 
جوانان، به دلایل مختلفی علاقه‌مند به مدل‌های قدیمی می‌شوند. حضور آن‌ها در بازار خودروهای کلاسیک، باعث تغییر در روند معاملات شده است. تا چند سال پیش، بخش اصلی داد و ستد به کلکسیونرها و محصولات دهه‌ی ۵۰ و ۶۰ میلادی اختصاص داشت؛ اما امروزه، مدل‌های دهه‌ی ۸۰ و حتی ۹۰ میلادی هم با تقاضای زیادی مواجه شده‌اند.
 
به عقیده‌ی کارشناسان، افراد جوان به خودروهایی که در کودکی دیده‌اند، علاقه‌ی زیادی نشان می‌دهند و در واقع با خرید چنین مدل‌هایی به آرزوی دوران کودکی خود رنگ واقعیت می‌دهند. با این حساب، خودروهایی مثل تویوتا سوپرا، سوبارو ایمپرزا و خصوصا مدل‌هایی که سابقه‌ی حضور در مسابقات اتومبیل‌رانی داشته‌اند، نسبت به چند سال پیش با افزایش تقاضا و قیمت مواجه شده‌اند.
 
عامل دیگری که به عنوان مشوق مردم در خرید مدل‌های قدیمی شناخته می‌شود، شامل ترکیبی از موارد فوق است. در واقع خرید یک خودروی کلاسیک، می‌تواند راهی ارزان برای جلب توجه باشد.
 
به‌عنوان مثال، یک مینی ماینر قدیمی حتی در بهترین شرایط فنی و ظاهری، بیش از ۱۰ هزار دلار قیمت نخواهد داشت؛ درحالی‌که هیچ خودروی مدرنی در این رنج قیمت به هنگام تردد در خیابان، جلب توجه عمومی را در پی نخواهد داشت.
 
 
 
منبع: اروندپلاک
 
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.