احمدرضا جمشیدی رییس انجمن علمی روماتولوژی در گفت و گو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بیماری لوپوس را یکی از بیماریهای غیر شایع روماتولوژی دانست و اظهار داشت: لوپوس یک بیماری روماتیسمی است که شیوع زیادی ندارد ولی نسبت به بیماری روماتیسمی مزمن و مفصلی، بیماری خطرناک تری است که معمولاً با علائم تب، ضعف عمومی، خستگی و مجموعهای از علائم پوستی مثل قرمزی پروانهای شکل، روی گونه شروع میشود.
وی ادامه داد: به همین علت یک ضایعه پوستی، روی گونه افراد مشاهده میشود که این ضایعه پوستی، روی بینی و دو طرف گونه را میپوشاند و شبیه پروانه میشود، از این رو نام این بیماری را لوپوس یا بال پروانهای گذاشتند.
جمشیدی تاکید کرد: لوپوس اگر چه یک روماتیسم است، فقط به مفاصل و استخوانها مربوط نمیشود و یک بیماری خود ایمنی است که میتواند تمام مفاصل بدن را گرفتار کند.
وی در رادیو سلامت با تاکید بر اینکه بیمارانی که به لوپوس مبتلا میشوند، نیاز به مراقبت و درمان مداوم دارند، تصریح کرد: تشخیص این بیماری نیاز به توجه خاص دارد، بیماری لوپوس، باید زود تشخیص داده شود، هر چه این بیماری سریعتر تشخیص داده شود، سریعتر درمان میشود که از این رو، موفقیت درمان آن بیشتر خواهد بود.
رییس انجمن علمی روماتولوژی افزود: اگر علائم لوپوس طولانی باشد و بیشتر از دو هفته در بدن مشاهده شود، حتما باید به پزشک متخصص پاتولوژی مراجعه و آزمایشهای لازم برای تشخیص بیماری انجام شود.
وی گفت: اگر در مراحل اولیه، این بیماری تشخیص داده شود، قابل درمان است؛ ولی اگر دیر تشخیص داده شود ممکن است درمان آن به طول بیانجامد و بیماری مزمن شود و به دنبال خود، مخاطرات جدی تری را به همراه داشته باشد و جان بیمار را به خطر بیندازد.
جمشیدی با تأکید بر اینکه بیماران لوپوس به این بیماری بسیار حساسند، افزود: این بیماری، روی حالات روحی افراد تاثیر میگذارد. از این رو، بیماران باید در آرامش به زندگی عادی شان بپردازند.
وی با اشاره به اینکه درمانهای دارویی این بیماران به طور دراز مدت و دایمی باید انجام شود، ادامه داد: البته بدون نظر پزشک هیچ تغییری در دارو نباید ایجاد شود. باید، مراقب تغذیه بیماران بود، همچنین این افراد باید از اشعه آفتاب پرهیز کنند؛ زیرا اشعه آفتاب باعث فعال شدن بیماری میشود.
رییس انجمن علمی روماتولوژی با اشاره به خانمهای باردار اظهارداشت: در دوران حاملگی، چون بیشتر خانمها به این بیماری مبتلا میشوند، میتواند باعث فعالتر شدن بیماری شود؛ ولی این بدین معنا نیست که بیمار نمیتواند باردار شود بلکه پیش از بارداری و در دوره بارداری باید تحت نظر پزشک باشد.
انتهای پیام/