سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

پرونده قطور واردات بنزین در ایستگاه های پایانی

پرونده قطور واردات بنزین با بهره برداری کامل از پالایشگاه میعانات گازی خلیج فارس در ایستگاه پایانی خود قرار دارد.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، صدای پای خودکفایی بنزین و بعد از آن خوداتکایی به گوش می‌رسد. روز دهم اردیبهشت روز مهمی برای اقتصاد نفتی ایران بود، روزی که فاز نخست پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس با حضور ریاست‌جمهوری به بهر‌ه‌برداری رسید.

پروژه پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس با ورود تجهیزات اصلی ( کمپرسورها و کوره‌ها) پس از اجرای برجام سرعت گرفت و فاز نخست این مجموعه به بهره‌برداری رسید.

هم اکنون در فاز نخست سوزانه 12 میلیون لیتر بنزین یورو 4، چهار و نیم میلیون لیتر گازوئیل یورو 4، یک میلیون لیتر نفت سفید یورو 4 و یک میلیون و 300 هزار لیتر گاز مایع (ال‌پی‌جی) یورو 4 به صورت مستمر تولید می‌شود، اما نقطه شورانگیز این مهم در خط پایان بهره‌برداری از این پالایشگاه بزرگ ایرانی است.

با بهره‌برداری کامل ( بهره‌برداری از فاز دوم و سوم) از پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس 36 میلیون لیتر بنزین با کیفیت یورو 4 و 5 تولید خواهد شد و بدین سان مجموع تولید بنزین در کشور به بیش از 100 میلیون لیتر در روز خواهد رسید که تحقق این عدد، علاوه بر قطع واردات بنزین ، امکان صادرات این فرآورده مهم و افزایش ارز آوری کشور را به همراه خواهد داشت و ایران به جرگه صادرکنندگان بنزینی خواهد پیوست .

تحقق رویایی دور از دسترس به هر تقدیر خودکفایی در تأمین بنزین داخل، رویایی دور از دسترس ایرانیان در این 30 سال اخیر بوده که برنامه آن در همه دولت مورد توجه قرار گرفته است.

علی ادیانی نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی در این باره می‌گوید: با بهره‌برداری کامل پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس ایران وارد باشگاه جهانی صادرکنندگان بنزین می‌شود.

وی با بیان اینکه بنزین تولیدی پالایشگاه فوق، یورو 4 است، افزود: با افتتاح این پالایشگاه و افزایش تولید بنزین، شکاف میان تولید و مصرف کاسته می‌شود.

نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس گفت: پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس با هدف تولید 36 میلیون لیتر بنزین در روز افتتاح شده و بیش از 80 درصد امکانات آن با استفاده از ظرفیت‌های روزآمد داخل ساخته شده است.

ادیانی تولید فرآورده‌های نفتی را همسو با سیاست‌های اقتصاد مقاومتی مدنظر رهبری در خصوص جلوگیری از خام‌فروشی دانسته و تصریح کرد: توسعه بخش‌های مختلف صنعت نفت برای کشور راهبردی است و امیدواریم همه طرح‌های پیش‌بینی شده در زمان مقرر به بهره‌برداری برسد.

ستاره خلیج‌فارس در برابر خام‌فروشی

حسن‌ بهرامیان عضو کمیسیون انرژی مجلس نیز در گفتگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی در این خصوص گفت: افتتاح پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس بدون تردید از خام‌فروشی جلوگیری و جهشی بزرگ در امر بنزین سازی کشور ایجاد می‌کند.

وی بیان کرد: بهره‌برداری کامل از پالایشگاه میعانات گازی خلیج‌فارس، ایران را از واردات بنزین بی‌نیاز خواهد کرد و اجرای این طرح کمک بزرگی به اقتصاد کشور می‌کند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس با تأکید بر اینکه نفت کالایی راهبردی برای کشور به شمار می رود، افزود: افتتاح و بهره برداری از از پالایشگاه ستاره خلیج فارس همسو با اقتصاد مقاومتی و سدی در برابر خام فروشی است، اگر بتوانیم پالایشگاه های کشور را بیش از پیش توسعه دهیم در آینده ای نزدیک می‌توانیم جزو کشورهای صادر کننده بنزین باشیم.

فرشید سیمبر کارشناس انرژی نیز در گفتگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی افزود: با راه اندازی کامل سه فاز پالایشگاه ستاره خلیج فارس که چندی پیش فاز یک آن به بهره برداری رسید فاصله موجود میان تولید مصرف پروژه و پس از 36 سال واردات بنزین متوقف خواهد شد.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.