سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

میر سلیم در برنامه گام دوازدهم رادیو جوان :

سرمایه اصلی کشور نیروی انسانی است/ فضای کسب و کار کشورمان رتبه خوبی در دنیا ندارد/ رفتار صدقه‌ای با مردم صحیح نیست

نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه تامین اجتماعی از نظر مدیریتی دچار مشکل است یاد آور شد: متاسفانه فضای کسب و کار کشور در دنیا رتبه خوبی ندارد و باید سلامت فضای کسب و کار مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار گروه انتخابات باشگاه خبرنگاران جوان؛ مصطفی میر سلیم نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در برنامه گام دوازدهم رادیو جوان اظهار داشت: بحرانهای اقتصادی آسیب‌های مختلفی به فضای کسب و کار وارد می‌کنند.

میر سلیم افزود: بحران‌های اقتصادی در کشورمان نسبت به سایر کشورها از رشد کمتری برخوردار است اما اگر بخواهیم فضای کسب و کار در کشورمان بهبود یابد باید این بحرانها را شناسایی و برای رفع آن تلاش کرد.

وی گفت: متاسفانه نحوه ارائه تسهیلات میان دولت و بنگاه‌ها گاها با مشکل مواجه است به طوری که بخشی از تسهیلات هدر می‌رود لذا اگر بخواهیم تسهیلات را در اختیار بنگاهها قرار دهیم باید آنچه بر سر راه تسهیلات وجود دارد را چاره جویی کنیم.

نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری درباره وجود رانت در بانکها تصریح کرد: در حال حاضر بانکها باید عملیات بدون ربا داشته باشند. همانطور که می‌دانید بانکها سرمایه‌های مردم را در اختیار می‌گیرند و از محل عواید اقتصادی بهر‌ه‌ای را به آنها ارائه می‌دهند با این حال در این میان فاصله‌ای وجود دارد که بسیار حائز اهمیت است.

میر سلیم گفت: این پولها به شرکتهایی داده می‌شوند که اقدامات ضربتی انجام می‌دهند به هر حال رباست و ربا برای جامعه مضر است اما متاسفانه بانکها به این مسئله آسیب دچار شدند. بانکها سرمایه‌های مردم را دریافت کردند و به برخی موسسات ارائه دادند. در این میان شرایطی فراهم شده که بانکها موازنه مالی خود را از دست داده‌آند و متاسفانه شرایط نا مناسبی در بانکها وجود دارد.

وی با بیان اینکه روش اخذ مالیات در کشور ما مناسب نیست اظهار داشت: دولت در این زمینه به صورت شفاف عمل نمی‌کند و گاها زد و بندهایی صورت می‌گیرد به روش اخذ مالیات باید اصلاح شود تا فضای کسب و کار بهبود یابد.

نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه تامین اجتماعی از نظر مدیریتی دچار مشکل است یاد آور شد: متاسفانه فضای کسب و کار کشور در دنیا رتبه خوبی ندارد و  باید سلامت فضای کسب و کار مورد توجه قرار گیرد.

میر سلیم در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نگاه شما به صنایع کوچک چگونه است گفت: برای آنکه در کوتاه مدت بیکاری را بر طرف کرد باید بنگاه‌های کووچک و متوسط را در اولویت قرار داد. در بنگاه‌های بزرگ باید چند صد ملییون سرمایه‌گذاری انجام داد در حالی که با مبلغ کمتری می‌توان بنگاههای کوچک را راه‌اندزی و ساماندهی کرد به هر حال دولت باید تمهیداتی در نظر بگیرد که تسهیلات بدون هدف ارائه نشود.

وی پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برای حل مشکل بیکاری نگاه شما به ظرفیت‌های داخل کشور به چه صورت است بیان داشت: باید درونزایی را اساس و مبنای کار قرار داد به این معنا که شناخت استعدادهای داخلی علاوه بر منابع طبیعی کشورمان بسیار حائز اهمیت است.

نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: سرمایه‌ اصلی کشورمان نیروی انسانی است که متاسفانه استعداد آنها شکوفا نشده و در بسیاری استانهای مختلف باید برای شناسایی و شکوفایی آنها اقدام کرد. به هر حال باید منابع داخلی و نیروی انسانی توجه کرد و اجازه نداد سرمایه‌های اصلی اجتماعی کشور به هدر رود.

میر سلیم افزود: همواره در کشورمان تلاش و کوشش،‌رتبه و اهمیت بسزایی داشته و امورات اصلی مبتنی بر فعالیتهای مهندسی و دقیق صورت گرفته است لذا باید استعدادها را از طریق آموزش شکوفایی کرد و هر آنچه از پیشرفت جلوگیری می‌کند باید با آن برخورد کرد.

وی یاد آور شد: رفتار صدقه‌ای با مردم ناشایست است و متاسفانه باید اعلام کنم که شرایطی فراهم شده که به سود حاصل از سود فروش نفت گرفتار شده لذا از آنجایی که از کار و کوشش دست کشیدیم و به درآمدهای نفتی متکی شدیم دچار عقب ماندگی هستیم.

نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: منکر برونگرایی برای رفع بحران بیکاری نمی‌شوم البته می‌توان از طریق تعامل با دیگران و استفاده ار ابتکارات حاصل شده به اهداف مورد نظر دست یابیم.

میر سلیم با اشاره به جایگاه جوانان در جامعه تصریح کرد: آینده کشور در دست جوانان است و آنها آینده سازان ایران هستند بر این اساس باید به آنها توجه کرد.

وی با بیان اینکه جوانان از نشاط و توانایی برخوردار هستند گفت:برای انجام فعالیت‌های آینده نیازمند تلاش خستگی ناپذیر جوانان هستیم لذا امیدوارم فرصتهای از دست رفته بازسازی شود و باید دولتی جوان تشکیل دهیم البته نه دولتی که بر مبنای بی تجربگی شکل گیرد.

نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: بنده در نظر دارم هیات وزیران خود را کمتر از 50 سال سن تشکیل دهم البته استفاده از تجربیات گذشتگان هم در این راستا حائز اهمیت است و قاعدتا باید به شایسته سالاری توجه داشت چرا که از نظر بنده رفتن به سراغ آشنایان مطرود است.

میر سلیم درباره فعالیت شرکتهای دانش بنیان خاطر نشان کرد: شرکتهای دانش بنیان یکی از کلید واژه‌های سیاست اقتصاد مقاومتی است لذا هر عملی که بر مبنای دانش قرار نگیرد مضر خواهد بود البته مفهوم دانش به معنای مدرک نیست بلکه به معنی داشتن معلومات کافی در رشته‌ای خاص می‌باشد.

 
میرسلیم اظهار داشت: از شرکت‌های دانش بنیان نمی‌توان توقع داشت تا اولین ایده و یا اقدامش را تجاری کرد بنابراین باید به او کمک کرد تا رشد لازم را به دست آورد و محصول قابلیت عرضه را وارد بازار کند.

وی تصریح کرد: برای تجاری سازی محصول شرکت‌های دانش بنیان دولت‌ می‌تواند کمک کند و تسهیلاتی در اختیار این شرکت‌ها قرار دهد تا محصول به مرحله تجاری‌سازی برسد.

این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه در دولت احتمالی خود نیز صندوق‌های سرمایه گذاری ریسک پذیر را فعال نگه خواهیم داشت، گفت: البته سعی خواهیم کرد مشکلاتی که در این چند سال این صندوق‌ها با آن مواجه بودند را برطرف کنیم تا باعث تشدید دیوان‌سالاری نشود.

میرسلیم همچنین در پاسخ به این سوال که بهترین راه برای دستیابی به عدالت اقتصادی چیست، گفت:‌ وقتی بحث از عدالت می‌کنیم باید ببینیم چه چیزهایی مانع از استقرار عدالت اقتصادی شده است که اولین نکته محرومیت است و این محرومیت اقتصادی سرمنشأ بی‌عدالتی‌است که ما باید نسبت به آن اهتمام بورزیم.

وی با بیان اینکه در اولین مرحله در جهت رفع محرومیت باید به بحث معیشت بپردازیم، گفت:‌ آنچه که در این سال‌ها باعث ایجاد سرمایه‌های هنگفت توسط برخی افراد شده به واسطه‌گری‌ها و دلالی‌ها برمی‌گردد که موجبات شکاف اجتماعی عظیمی را فراهم کرده است.

نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه هم اکنون در کشور ما اختلاف درآمد افراد عموماً بین یک تا هفت و گاهی بین یک تا ۷۰۰ است، گفت: در اینجا باید کاری کنیم تا مایحتاج مردم به جای آ‌نکه از طریق واسطه‌ها به دست مردم برسد مستقیماً در اختیار آنها قرار گیرد.

میرسلیم با تأکید بر اینکه باید واسطه‌ها را حذف کنیم و فرهنگ تولید و مصرف را ترویج دهیم، ‌گفت: این روش روشی‌است که باعث می‌شود دست کسانی که زالو صفت به عوایدی می‌رسند کوتاه کنیم ضمن اینکه باید مقابله‌ای در جهت توزیع غلط درآمد به ویژه با وضع مالیات بر ثروت اقدام شود.

وی در بخش دیگری از اظهاراتش در خصوص استاندارد سطح زندگی شهروندی در کشور نیز بیان داشت:‌ متأسفانه اقدامات در شهرها به گونه‌ای است که ما مدام شاهد احداث پل، زیرگذر و بزرگراه هستیم و بر این اساس تردد خودروها اولویت پیدا کرده و این خودروها هستند که سرنوشت شهرها را مشخص می‌کنند.

نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه عده‌ای در کنار بزرگراه‌ها و پل‌ها گرفتار مسائل روانی و هم چنین آلودگی‌های ناشی از دود خودروها شدند و از سلامتی محروم شدند و نمی‌دانند باید چکار کنند چه برسد به اینکه بدانند حقوق شهروندی چیست.

میرسلیم با طرح این سوال که ما باید بدانیم چگونه تصوری از شهرها داریم و شهر را برای چه می‌خواهیم گفت: شهری مثل تهران که ۱۳ میلیون جمعیت دارد آمادگی پذیرش این میزان جمعیت را ندارد.
 
وی افزود: در دشت تهران هوا نمی‌تواند جریان پیدا کند و اگر فعالیت‌های گسترده‌ای در این کلان شهر شکل بگیرد از آنجا که هوا قابلیت جابجایی ندارد باعث وارونگی و نهایتاً آلودگی هوا می‌شود و مجبور می‌شویم همه فعالیت‌های اقتصادی را در چند نوبت تعطیل کنیم.

*در توسعه شهری باید به ظرفیت زیستی توجه کنیم
 
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تأکید بر اینکه در توسعه شهری باید به ظرفیت زیستی توجه کنیم،‌گفت: در شهرهایی مثل تهران شاهد هستیم خیلی از درگیری‌هایی که بین مردم پدید می‌آید به دلیل ازدحام جمعیت است.
 
 وی با اشاره به بحث آمایش سرزمینی گفت: باید توزیع جمعیت متناسب با ظرفیت ها باشد لذا در مناطقی شاهد ترک جمعیت هستیم که این مسئله ناشی از سیاست های نادرست حاکم بر آن مناطق است.

نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه در سیستان و بلوچستان بسیاری از خواهران و برادران به دلیل نبودن امکانات به گرگان کوچ کرده اند گفت: جمعیت مستقر در روستاها و شهرهای کوچک را باید حفظ کرد و با کمال تاسف در نقاط مرزی شاهد ورود اشرار می شویم که این مسئله ناشی از نبودن پشتوانه نیروی مردمی است.

میرسلیم با تاکید براینکه توانایی نیروی انتظامی به پشتوانه نیروی مردمی است خاطر نشان کرد: باید با برادرانمان در افغانستان مذاکره می کردیم تا مسئله رودخانه مشترک برطرف شود و تصمیم گیری های لازم را اتخاذ می کردیم اما متاسفانه هر کسی کار خود را می کند.

** در آمایش سرزمینی باید هوشمندانه عمل کرد

وی با اشاره به اینکه هر کسی هر کاری نمی تواند کند اظهار داشت: در آمایش سرزمینی باید هوشمندانه عمل کرد لذا اگر بخواهیم انسان ها ارتقا پیدا کنند باید به فکر حفظ نیروی انسانی و جمعیت باشیم.

نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه امکاناتی که در خلیج فارس است ممکن است در کویر لوت نباشد گفت: امکاناتی که در دریای خزر است ممکن است در جای دیگری نباشد لذا هر منطقه ای قابلیت خاص خود را دارد. پس باید به مسائل ریشه ای انسان ها و حفظ کرامت توجه کرد.

میرسلیم در پاسخ به سوال دیگری پیرامون انتقال پایتخت گفت: دلیلی ندارد تمام وزارت خانه ها و فعالیت های اداری در تهران متمرکز شود، محدوده تهران مشخص بود اما این محدوده مراعات نشد و گسترش پیدا کرد لذا ناچار شدیم استان البرز را ایجاد کنیم.

**50 درصد اقتصاد کشور در تهران انجام می شود

وی با اشاره به سیاست های نامناسب توزیع جمعیت افزود: 50 درصد اقتصاد کشور در تهران انجام می شود به طوری که مرکز اقتصادی کشور در نقطه ای به نام تهران متمرکز شده اند.

نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به بحث حاشیه نشینی ادامه داد: به دلیل محرومیت در روستاها و مناطق مرزی حاشیه نشینی ایجاد شده است،گفت: آیا این حفظ حرمت و شان انسان ها است! این عدم تعادل باعث شده محرومیت تشدید شود و به ثروتی برسیم که سبب عدم تعادل اجتماعی شده است.

میرسلیم با اشاره به اینکه مشکل مسکن از مشکلات اساسی به حساب می آید افزود: مسکن را بخش خصوصی می سازد لذا توانایی بخش خصوصی در حدود 50 هزار واحد در سال است که اگر تقویت شود به صد هزار واحد در سال می رسد.

وی تصریح کرد: در دولت دهم دولت وارد صحنه شد و مسکن مهر ساخت و این کار با عجله انجام شد و با فکر نبود.

نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: هر فکری تا بیاید و به اجرا برسد نیازمند برنامه ریزی و طراحی منسجم و هوشمندانه است که دولت دهم توانست آن را انجام دهد.

** تولید مسکن ارزان جزو برنامه های اصلی ما خواهد بود

میرسلیم با اشاره به اینکه دولت یازدهم اصلاحاتی در این رابطه انجام داد و تولید مسکن ارزان جزو برنامه های اصلی ما خواهد بود خاطر نشان کرد: موضوع زمین در اختیار دولت است که زمین رایگان را برای این کار باید منظور کند لذا فناوری هایی برای تولید مسکن در کشور داریم که از نظر مهندسی و فناوری قابل قبول است.

وی با بیان اینکه باید از فناوری های نو استفاده کرد گفت: متاسفانه این امر اجرا نمی شود لذا بنگاه هایی بودند که برای آماده کردن پیش سازها تاسیس شده بودند اما الان تعطیل هستند، اگر مسکن ارزان را سازماندهی کنیم 300 صنف از مشاغل شکل می گیرد و سبب رونق بازار کسب و کار خواهد شد.

نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه رکود مسکن بر رکود بازار کسب و کار اثر گذاشته تصریح کرد: ما اساسا مسکن ارزان را برای زوج های جوانی که تازه ازدواج کردند می خواهیم که درآمد برای خرید خانه ندارند، ما باید این ها را به صورت اجاره به شرط تملیک در اختیار جوانان بگذاریم.

میرسلیم با اشاره به اینکه باید سرعت ساخت مسکن ارزان را به حدود 400 الی 500هزار مسکن در سال برسانیم گفت: اگر بخواهیم مسکن زیادی تولید کنیم با کمبود مصالح مواجه می شویم.

وی با اشاره به اینکه واردات در مصالح ساختمانی سبب ایجاد مشکل در تولید داخلی می شود اظهار داشت: مسکن ارزان به کمک نیروهای مولد داخلی می تواند با کیفیت مصالح داخلی تامین شود، لذا شاهدیم مجموعه مسکن ها در برخی موارد ساخته شده اما بعد از ده سال فرسوده می شود و این سرمایه ملی است که هدر می رود.

نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه باید برنامه دقیق اجرایی بدون نقص داشته باشیم گفت: باید بتوانیم با اشتغال به توسعه بپردازیم.

میرسلیم در پاسخ به سوال دیگری درباره مسئله ریزگردها و آلودگی هوا گفت: در دولت خاتمی مسئله آلودگی هوای تهران مطرح شد و ایشان سخنرانی کردند که سبب حساسیت مردم نسبت به موضوع شد و این مسئله سبب استقبال مردم شد لذا نامه نوشتم و گفتم حل کردن این مشکل ریشه فنی دارد و از طریق راه حل های فنی میسر می شود، اگر خوب عمل کنیم تا ده سال دیگر می توان هوای پاکی را برای تهران تامین کرد.

وی با اشاره به اینکه ای کاش برنامه های فنی به صورت جدی اعمال می شد ادامه داد: فقط ایجاد حساسیت در بین مردم ایجاد کردن کفایت نمی کند لذا باید به فکر فراهم کردن مقدمات فنی بود.

نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به استفاده از ترابری عمومی به جای استفاده از وسیله شخصی خاطر نشان کرد: تولیدات باید در جهت ترابری عمومی باشد عمده آلودگی در شهر تهران منتسب به خودروها است دیگر نمی توان از موتورسیکلت های قدیمی استفاده کرد و باید تغییر یابد و متناسب با استانداردهای لازم ساخته شوند.

میرسلیم با اشاره به اینکه متاسفانه در کشور برخی اقدامات اشتباه بود گفت: باید نهال کاری کرد ولی آن را فراموش کرده ایم.

وی ادامه داد: در سرچشمه فرات سد زدن سبب بیابان زدایی می شود آثار زیان بار گرد و غبار در ترکیه سوریه و عراق متوجه ما می شود لذا باید میثاق نامه های بین المللی منعقد کرد که سبب خسارت مردم نشود.

نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه دولت خدمتگزار مردم است گفت: باید اطلاعات در اختیار متقاضیان قرار گیرد و دولت باید نظارت کند پس دولت را در خدمت مردم قرار می دهیم و اطلاعات را آزادانه در اختیار مردم قرار می دهیم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.