سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آیا طبقه همکف هم باید هزینه تعمیر آسانسور را پرداخت کند؟

فردی طبقه همکف یک آپارتمان چند طبقه ساکن است و از آسانسور هیچ استفاده‎ای ندارد، حال سوال اینجاست که آیا هزینه ماهانه تعمیرات آسانسور شامل حال افرادی که در طبقه همکف ساکن هستند می‏‎شود؟

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، فردی طبقه همکف یک آپارتمان چند طبقه ساکن است و از آسانسور هیچ استفاده‎ای ندارد، حال سوال اینجاست که آیا هزینه ماهانه تعمیرات آسانسور شامل حال افرادی که در طبقه همکف ساکن هستند می‏‎شود؟
 
«مصطفی سرخیل» یک حقوقدان به این سوال اینگونه پاسخ می‎دهد: این سوال را به دو صورت می‌توان پاسخ داد:  
 
اگر هزینه‌های آسانسور در شارژ به صورت سرفصلی جدا آورده نشده باشد: مالک طبقه اول به هیچ عنوان نمی‌تواند از پرداخت هزینه‌های تعمیر آسانسور خودداری کند ولو اینکه از آسانسور استفاده نکند.
 
زیرا اولا هزینه تعمیر آسانسور نباید به‌طور مجزا و مستقل، از تک‌تک واحدها اخذ شود بلکه از محل صندوق ساختمان باید پرداخت شود.
 
ثانیا، آسانسور و یا هر تاسیسات دیگری که در ساختمان نصب و تعبیه شده، جزو منصوبات ساختمان است و هزینه‌های تعمیر و نگهداری آنها به عهده مدیر ساختمان است.  
 
بعضی از تاسیسات ممکن است مورد استفاده برخی واحدها و پاره‌ای از آن‌ها مورد استفاده بعضی دیگر نباشد. همچنانکه قسمت آخر ماده 4 قانون تملک آپارتمان‌ها می‌گوید پرداخت هزینه‌های مشترک اعم از اینکه ملک مورد استفاده قرار بگیرد یا نگیرد الزامی است.  
 
امکان دارد هزینه‌های آسانسور تفکیک شده نسبت به کل هزینه‌های ساختمان باشد: که در این صورت ساکنین در مجمع عمومی می‌توانند فرمول و یا روش خاصی برای تقسیم هزینه‌های آسانسور تعیین کنند که فقط بر اساس این تصمیم هیئت مدیره است که می‌توان طبقه را در میزان شارژ هزینه‌های آسانسور دخیل کرد.
 
 
منبع:میزان
 
انتهای پیام/
 
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
همکف
۰۳:۱۵ ۲۱ شهريور ۱۴۰۱
اگه اسانسور ۵سال هم خراب باشد هیچ منفعت یاضرری برای همکف ندارد پس طبقات دیگر سودش را میبرند همکف باید خرجش رو بدهد این انصاف نیست
علی
۱۴:۲۰ ۲۳ دی ۱۳۹۹
طبقه همکف استهلاکی برا اسانسور نداره که بخواد هزینه استهلاک آسانسور را بپردازه اصلا عادلانه نیست
ناشناس
۱۸:۵۱ ۱۶ دی ۱۳۹۹
بایستی هزینه های تعمیر و نگهداری اسانسور در طبقات به نسبت طبقات بالاتر تقسیم گردد یعنی بایستی فرقی بین هزینه طبقه همکف یا طبقه ششم یا دوازدهم .و....باشد چون طبقات بالاتر هم ارزش ساختمانشان و هم استفاده انها نیز بیشتر است .پس عادلانه نیست بصورت مساوی هزینه ها تقسیم شود .
سیاوش
۱۳:۳۳ ۰۵ آبان ۱۳۹۹
خداوکیلی بی انصافیه کسیکه از اسانسور استفاده نمیکنه هزینه اون رو پرداخت کنه جریان اش نخورده و دهان سوخته میشه.اگه هزینه تعمیر اسانسور بالا باشه طبقه همکف و اول روی حساب معرفت و همسایگی میتونه کمک کنه ولی اینکه استفاده نکنی و هزینه بزور بدی خدایی دور از انصافه.خونه خودم اسانسور نداره ولی اگه میداشت قطعا با این قانون مخالف بودم.
همکف
۱۱:۱۴ ۲۹ فروردين ۱۳۹۹
این عادلانه نیست طبقه همکف که هیچ استفاده ای از اسانسور ندارد وفقط سر و صدا و مزاحمت دیگر طبقات برای همکف میباشد از لحاط اخلاقی و عرفی نباید هزینهای مربوط به اسانسور را به این طبقه تحمیل کنند
ناشناس
۰۹:۳۴ ۱۳ شهريور ۱۳۹۷
خیلی جالب بود
آسانسور
۲۰:۳۹ ۱۱ مرداد ۱۳۹۷
فروش و تعمیرات قطعات موتور گیربکس آسانسور
مهدی
۱۴:۳۴ ۱۷ خرداد ۱۳۹۷
شما وقتی خونتو خرید اگر فروشنده میگفت این آپارتمان فاقد آسانسور است میخریدی والله نه چون تمام ساکنین اپارتمان از طبقه یک رفت وآمد میکردند خیلی شلوغ میشد پس وجود آسانسور برای طبقه یک نعمت است و در خرید و فروش هم از اهمیت زیادی برخودار است.
ناشناس
۱۷:۲۰ ۱۵ خرداد ۱۳۹۷
بلاخره طبقه همکف هم از آسانسور جهت پشت بام هم استفاده میکنه و مخصوصأ اونایی که از طبقه اول به همکف پارکینگ میرن
علیرضا
۰۰:۱۴ ۲۶ اسفند ۱۳۹۶
همین که تمام رفت وامد ها وشلوغی اسانسور برای طبقه ی همکف است گاهی همسایه ها روبه روی همکف هم رو میبینن جلوی در خونه ادم باهم حرف میزنن ارامش رو از ادم میگیرن در انتظار اسانسور باهم صحبت میکنن وقتی تمام همسایه ها از جلو در خونه ی ادم امد وشد میکنن کثیفی سروصدا و ...دارند تازه هزینه اسانسوری هم که هیچ استفاده ای نداری رو ازت میخوان ومیگن قانونه
ناشناس
۲۱:۵۱ ۱۴ اسفند ۱۳۹۶
من اگه باشم که نمیدم
ناشناس
۲۱:۵۱ ۱۴ اسفند ۱۳۹۶
واقعا ستم و ظلم است. باید از حقوق دانان قانونگذار پرسید
فلسفه وجودی آسانسور چیست؟ مگر نه اینکه خدماتی است برای سادگی و آسانی جابجایی ساکنین از "طبقه همکف" به طبقات بالاتر و برعکس؟ پس چرا راه پله هم لزوما باید اجرا شود؟ مگر نه اینکه در زمانی که آسانسور به هر دلیلی مشکل دارد راه دسترسی به طبقات و پشت بام است؟ خوب چرا این همه هزینه و دو راه دسترسی ؟ چرا ساکن طبقه همکف که بود یا نبود آسانسور خدماتی بی مصرف برایش هست باید هزینه آنرا بپردازد؟
ناشناس
۱۶:۱۰ ۱۳ اسفند ۱۳۹۶
عادلانه نیست. آسانسور جزو خدمات است و واحد همکف از آن بی بهره است از عدالت بدو است هزینه چیزی را بپردازد که از آن بی بهره است.
سودابه
۱۲:۱۷ ۲۰ شهريور ۱۳۹۶
این قانون در مورد هزینه های اسانسور برای طبقه همکف منصفانه و عادلانه نیست خصوصا که بیشتر مزاحمت های رفت وآمد با اسانسور برای طبقه همکف هست
ناشناس
۰۳:۲۲ ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۶
این انصاف نیست