به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ذوالفقار یزدانمهر رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم صبح امروز در مراسم «قرارداد همکاری پرداخت وام ویژه دکترای» بین صندوق رفاه دانشجویان و بانک عامل با اشاره به همافزایی بین دانشگاهها، وزارت علوم و بانک توسعه تعاون با اشاره به گام بلند دولت در جهت حفظ کرامت انسانی دانشجویان و توفیق خدمت به آنها اظهار داشت: دانشجویان کمبضاعت به عنوان سرمایه اجتماعی کشور ما محسوب میشوند و در دولت تدبیر و امید کارهای خوبی در زمینه ارتقای سطح کیفی علم و افزایش دستاوردهای فناوری است و این مسئله به نظر من یک موهبت الهی محسوب میشود.
وی بیان کرد: بر اساس تفاهمنامه با یکی از بانکها مقرر شد صندوق رفاه دانشجویان سالانه مبلغ ۵۰۰ میلیارد ریال تا پنج سال نزد بانک مذکور سپردهگذاری کند و بانک سالانه مبلغ ۱۱۰۰ میلیارد ریال به صورت قرضالحسنه با کارمزد چهار درصد به دانشجویان پرداخت کند.
وی بیان کرد: صندوق رفاه دانشجویان با برنامههای راهبردی مقام محترم وزارت و همافزایی با سازمان امور دانشجویان و تعامل و همکاری مستمر با دولت و مجلس و همچنین آسیبشناسی مشکلات چهار دهه گذشته گامهای مهمی در جهت ارائه تسهیلات در جهت پوشش ۱۰۰ درصدی، اصلاح زیرساختها، ایجاد منابع پایدار، مدل جدید پایشهای مختلف و همچنین موضوع بودجه با بانک عامل اقدامات خوبی را رقم زده است.
رییس صندوق دانشجویان با بیان اینکه همافزایی سازمانها با هدف برطرف کردن دغدغه دانشجویان در مقاطع تحصیلات تکمیلی انجام شده است، افزود: با همکاری سازمان برنامه و بودجه منابع اولیه وام ویژه دانشجویان تحصیلات تکمیلی و دکتری تدوین و برنامه بودجهای به تصویب رسیده است و به دانشجویان بورسیه هر ترم ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان از طرف صندوق به آنها پرداخت شده است.
وی اظهار داشت: در سال ۹۵ مبلغی به میزان ۱۰۰ میلیارد تومان تحت عنوان وام ویژه از درآمد اختصاصی صندوق پرداخت شده است که در مدل جدید سالیانه ۷۰۰ هزار تومان و هر سه ماه یک بار بازپرداخت این وام ویژه انجام میشود و فارغالتحصیلان در بلند مدت میتوانند وام خود را پرداخت کنند و این اقدام گامی در جهت حمایت حداکثری از دانشجویان است.
یزدانمهر گفت: به پایاننامههای کاربردی مبلغ ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تحت عنوان وام پایاننامه پرداخت میشود و در مجموع هر دانشجو مبلغی به میزان ۴۰ میلیارد تومان وام دریافت میکنند.
وی ادامه داد: دانشجویان دکتری میتوانند وام ویژه را ماهانه به مبلغ ۷ میلیون ریال دریافت و آن را به صورت هر ۳ ماه یکبار به مبلغ ۲۱ میلیون ریال پرداخت کنند.
رییس صندوق رفاه دانشجویان تأکید کرد: افزایش مبلغ وام به منظور اثربخشی بیشتر در سطح زندگی دانشجویان و بهرهمندی از جامعه دانشجویان در مقطع دکتری است.
وی گفت: با حمایت مقام عالی وزارت و سازمان مدیریت و برنامهریزی در بُعد کمی، مبالغ وامهای پرداختی از ابتدای سال تحصیلی ۹۶ - ۹۵ در نوع یک از مبلغ ۵۰۰ به ۶۵۰ هزارتومان و در نوع دوم از ۶۰۰ به ۷۵۰ هزار تومان افزایش یافته است.
مدیر صندوق رفاه دانشجویان گفت: همچنین به لحاظ افزایش سطح پوشش جامعه دانشجویی از مهرماه ۹۵ وام مذکور به کلیه دانشجویان روزانه دوره دکترا مشغول به تحصیل در دانشگاههای دولتی از نیمسال اول مطابق دستورالعمل اعطا گردید.
وی با بیان اینکه با توجه به افزایش سطح پوشش جامعه دانشجویی و پیشپینی پرداخت وام مذکور به کلیه متقاضیان واجد شرایط نیازمند گفت: اگر اعتبارات بیشتری بود، صندوق رفاه دانشجویان مذاکرات خود را با چندین بانک دولتی با هدف همافزایی صندوق و بانک در جهت بازپرداخت هر کدام از دانشجویان که از تسهیلات مذکور بهرهمند میگردند؛ پس از اتمام تحصیل در سنوات مجاز (نیمسال) و اعمال یک دوره تنفس یکساله، نسبت به بازپرداخت اقساط اقدام میکنند؛ تعداد اقساط پرداختی معادل تعداد ماههای دریافتی وام است.
یزدانمهر با ذکر مثالی توضیح داد: به طور مثال اگر دانشجویی ۱۲ ماه از وام استفاده کرده باشد، پس از اتمام یکسال تنفس طی ۱۲ ماه بایستی اقساط را بازپرداخت کند، با توجه به اینکه از ابتدای طرح پرداخت وام مذکور، دانشجویانی که دارای پایاننامه کاربردی و تقاضامحور بودند، از حمایت مالی بیشتری برخوردار میشدند، صندوق رفاه در نظر دارد پس از کسب مجوز از هیأت امنا به دانشجویان مذکور در قالب وام ضروری، پایاننامه کاربردی در هر نیمسال مبلغ یک میلیارد ریال پرداخت کند.
وی با اشاره به کلیات پرداخت ویژه دکتری گفت: مبلغ وام برای تمام دانشجویان ماهانه هفت میلیون ریال است، پرداخت وام به صورت هر سه ماه یکبار به مبلغ ۲۱ میلیون ریال است و وام مذکور به تمام دانشجویان واجد شرایط از نیمسال اول تحصیلی تا پایان تحصیل در سنوات مجاز (هشت نیمسال) پرداخت میشود.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان ادامه داد: کارمزد وام چهار درصد است و دانشجویان جهت دریافت وام باید هر ۶ ماه تقاضای وام و مدارک مستندات آموزشی خود را به ادارات رفاه دانشگاه محل تحصیل تحویل دهند. هر کدام از دانشجویان متقاضی وام پس از تائید توسط دانشگاه و صندوق بایستی به شعب بانک توسعه تعاون جهت افتتاح حساب و تحویل مدارک مورد نیاز اقدام کنند. همچنین جهت دریافت تا سقف ۱۵۰ میلیون ریال یک ضامن معتبر و بیش از آن تا سقف مجاز وام ویژه دکترا بایستی ضامن دوم را به بانک معرفی کنند.
یزدانمهر افزود: دانشجو در طی مراحل دریافت وام صرفاً یکبار جهت تکمیل مدارک و ارائه تضامین به بانک مراجعه میکند و در مراحل بعدی نیازی به مراجعه به شعب بانک نیست. مدت تنفس وام مذکور یک سال پس از اتمام تحصیل در سنوات مجاز به تحصیل (هشت نیمسال) است.