براساس آخرین گزارشات میدانی بازار پر نوسان این محصول فراتر از سطح انتظار قرار دارد که با توجه به قرار گرفتن در آستانه ماه رمضان و افزایش تقاضا انتظار میرود که پایان سکوت سازمان حمایت به سرآید تا در این ایام به دنبال سودجویی دلالان فشار مضاعفی بر خانوارها وارد نشود.
البته ناگفته نماند که در کنار نوسانات شدید نرخ گوشت گوسفندی تغییرات در قیمت گوشت گاوی با سرعت کمتری در حال حرکت است.
حال به سراغ مسئولان مربوطه میرویم تا از آخرین وضعیت بازار با خبر شویم:
علی اصغر ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی در گفتگو با خبرنگار
صنعت، تجارت و کشاورزی با اشاره به آخرین روند قیمت در بازار اظهار داشت: در حال حاضرهر کیلو شقه گوسفندی بدون دنبه با نرخ ۳۶ تا ۳۷ هزار تومان به مغازه دار و ۴۰ تا ۴۱ هزار تومان به مشتری عرضه میشود.
وی کمبود دام در میادین را دلیل اصلی نوسانات قیمت در بازار دانست و افزود: بارشهای اخیر و وضعیت مناسب علوفه در صحراموجب شد که دامداران تمایلی به عرضه دام در میادین نداشته باشند.
ملکی در خصوص وضعیت قیمت گوشت طی روزهای اتی در بازار تصریح کرد: با توجه به افزایش تقاضا در آستانه ماه رمضان و کمبود دام در میادین میتوان گفت که نرخ گوشت به طور هنگفتی افزایش خواهد یافت.
*** پشت پرده گرانی و واردات گوشت چه می گذرد؟
احمد مقدسی رئیس انجمن صنفی گاوداران در گفتگو با خبرنگار
صنعت، تجارت و کشاورزی گفت: در حال حاضرنرخ هر کیلو گوساله زنده نسبت به روزهای پایانی سال گذشته تغییرخاصی نداشته به طوریکه با قیمت ۱۲ الی ۱۲ هزار و ۳۰۰ تومان به کشتارگاهها عرضه میشود.
وی با اشاره به اینکه افزایش ۲ الی ۳ هزار تومانی هر کیلو گوشت گوساله طی روزهای اخیر در بازار جای سوال است؟ افزود: فقدان نظارت سازمان حمایت در بازار نوسانات قیمت را به همراه دارد که این امر اجهاف در حق تولیدکننده و مصرف کننده است.
مقدسی در خصوص وضعیت عرضه دام در آستانه ماه رمضان بیان کرد: با توجه به مازاد دام موجود در دامداریها مشکلی از حیث تولید وجود ندارد و در این میان تنها مسائل پشت پرده عامل اصلی گرانی و واردات است.
رئیس انجمن صنفی گاوداران تصریح کرد: طی سه سال اخیر قیمت تمام شده خوراک دام کمتر از نرخ تورم افزایش یافته و این درحالی است که به بهانه جوییهای مختلف همه ساله نرخ گوشت در بازار افزایش چشمگیری را تجربه کرده است.
***بارش های اخیر تاخیر در عرضه دام را به همراه داشت
سیروس نصیری مدیر امور عشایر استان تهران در گفتگو با خبرنگار
صنعت، تجارت و کشاورزی با اشاره به آخرین وضعیت کوچ عشایر اظهار داشت: طبق روال همه ساله عشایر استان از اواخر فرودین ماه از مناطق جنوبی استانهای ورامین، شهرری، ملارد و پاکدشت به سمت مناطق ییلاقی میروند که با توجه به احتمالات بارش در مناطق ییلاقی استان عرضه دام با تاخیر مواجه میشود.
وی افزود: طی این مدت عشایر استانهای همجوار از قبیل: سمنان، البرز، قم، مرکزی و مازندران به جمعیت عشایر استان اضافه میشوند که با این وجود مشکلی از حیث کمبود عرضه دام وجود ندارد.
نصیری تصریح کرد: عشایر استان با ۷۰۰ هزار راسی که در اختیار دارند، سال گذشته تواستند بیش از ۶۶ هزارتن محصولات دامی، لبنی، پروتئینی و کشاورزی تولید و روانه بازار مصرف نمایند.
انتهای پیام/