سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سالانه بیش از یک میلیارد دلار هزینه خرید برق وارداتی به افغانستان می‌شود

وزارت انرژی و آب افغانستان می‌گوید: افغانستان هر سال بیش از یک میلیارد دلار برای خریداری برق وارداتی از کشورهای همسایه هزینه می‌کند.

به گزارش خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، محمد اشرف غنی رییس جمهور، روز پنجشنبه (۲۱ ثور/اردیبهشت) در مراسم اختتامیه کنفرانس "هفته انرژی پایدار افغانستان" که به مدت سه روز به ابتکار وزارت انرژی و آب در کابل برگزار شده بود، شرکت کرد.

ابتدا علی احمد عثمانی وزیر انرژی و آب، در مراسم اختتامیه این کنفرانس گفت، اهداف جانبی کنفرانس این بود که نقش آفرینان سکتور انرژی بخصوص جامعه اکادمیک در این عرصه، زیر یک چتر جمع شوند و در مورد مشکلات انرژی و راه حل های آن بحث و گفتگو نمایند.

آقای عثمانی بیان داشت: ما می خواهم به عوض خریداری برق از کشور های خارجی به کشور تولید کننده انرژی برق مبدل شویم، زیرا ما هر سال به ارزش یک میلیارد و سه صد هزار دالر بخاطر خریداری برق وارداتی به همسایه ها که ۸۰ درصد برق وارداتی را تشکیل می دهد، می پردازیم.

وی افزود، همسایه ها همه ساله پس از ختم قرارداد اول، حتی تا ۲۰ در صد قیمت را افزایش می دهند اما تلاش ما این است که قیمت برق را مانند سال های ۲۰۰۲ و ۲۰۰۳ کاهش دهیم.

سپس مصطفی مستور معین مالی وزارت مالیه گفت که وزارت مالیه با شماری از نمایندگان بخش خصوصی صحبت کرده است و آنان‌را در زمینه سرمایه گذاری در عرصه انرژی پایدار و ارزان تشویق نمودند تا ما بتوانیم کشور خویش را به مرکز تولید برق مبدل نمائیم.

در همین حال آقای غنی گفت، در اثر نبود مدیریت انرژی، سطح ضایعات انرژی ما ۴۰ در صد است. وی افزود که بخاطر جلوگیری از ضایعات و ایجاد سیستم موثر، فرهنگ حفظ و مراقبت به میان بیاید.

محمد اشرف غنی بااشاره به تامین تعادل میان جنگ و انکشاف، گفت که نیروهای امنیتی و دفاعی ما قربانی های را که در جنگ می دهند، در عرصه ملکی باید معادل آن به انکشاف، توجه صورت گیرد.

وی بیان داشت که ما در گذشته در عرصه سکتور انرژی مالکیت نداشتیم، اما امروز مالکیت این بخش و تولید برق و تجارت را خود ما بدست گرفته ایم. وی همچنان برای شفافیت و موثریت، به وضاحت صلاحیت و مسئولیت تاکید کرد.

وی خطاب به بخش خصوصی گفت که ما برای سرمایه گذاری، ظرفیت ایجاد مارکیت به ارزش پنج الی شش میلیارد دالر را داریم و شما می توانیم در این عرصه رقابت کنید.

محمد اشرف غنی با اشاره به ارزش انرژی گفت که بدون انرژی پایدار، انکشاف ناممکن است. نیازمندی های افغانستان در عرصه تولید انرژی پایدار باید به طور اساسی سنجیده شود.

آقای غنی با تاکید گفت که محور اصلی پالیسی حکومت وحدت ملی، تولید انرژی و تجارت آن است، زیرا افغانستان با این کار مانند گمرکات یک منبع قابل توجه عایداتی را ایجاد و به مرکز تولید برق در منطقه مبدل شده می تواند.

وی اظهار داشت که تولید انرژی پایدار برعلاوه تامین نیازمندی ها، ما را به صادرکننده برق مبدل می سازد. وی افزود که باید هدف پلان تولید انرژی این باشد که در کدام سال ما از کشور واردکننده به صادر کننده تبدیل شده و از فقر رهایی می یابیم.

وی، با اشاره به مدیریت منابع و ضایعات انرژی برق، گفت که شرکت برشنا باید برای جلوگیری از ضایعات در انتقال برق، یک مدیریت واضح ایجاد کند. وی نقش خانواده ها، بخصوص زنان را در این عرصه مهم دانسته گفت که با صرفه جویی هر میگاوات برق، زمینه های کار و فعالیت سکتور خصوصی بیشتر می گردد.

محمد اشرف غنی افزود که به هدف تمرکز و توجه بنیادی به قوای بشری در وزارت های معارف، تحصیلات عالی، کار و امور اجتماعی، در سال جاری شورای عالی قوای بشری ایجاد می گردد، زیرا در این بخش سیستم و ترتیب واضح ضرورت است.

آقای غنی خطاب به بخش خصوصی گفت که در پروسه ملی تولید انرژی، خود را منحیث شریک دولت بدانند، زیرا با سرمایه گذاری هر دالر شما در عرصه انرژی، در وضعیت صحت عامه، تحصیلات عالی و مساجد بهبود به میان می آید.

وی بیان داشت که دولت جانشین بخش خصوصی نه، بلکه نقش ممد را در این عرصه ایفا می کند. وی گفت، هر شرکت که می خواهد با دولت قرارداد داشته باشد، باید مالکیت و شرکایش به طور واضح معلوم باشد و آنان مامورین دولتی را شریک کرده نمی توانند.

گفتنی است که در پایان این مراسم در حضورداشت رئیس جمهور غنی، علی احمد عثمانی وزیر انرژی و آب، قرارداد اعمار بند دهن دره ولسوالی پشتون کوت ولایت فاریاب را با دو شرکت به امضا رساند.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.