سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شیراز؛

فرهنگ عشایری به گردشگری فارس جان می دهد

معاون گردشگری اداره میراث فرهنگی فارس از راه اندازی اقامتگاه های بوم گردی عشایری در شهرستان های فراشبند و پاسارگاد خبر داد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ سید موید محسن نژاد معاون گردشگری اداره میراث فرهنگی فارس با بیان اینکه توسعه ایجاد اقامتگاه های بوم گردی در استان در اولویت است، گفت: طبق برنامه ریزی های صورت گرفته در نظر داریم در 6 ماه نخست امسال تعداد اقامتگاه های بوم گردی در فارس دو برابر شود.

موید نژاد افزود: در حال حاضر 20 اقامتگاه بوم گردی در سراسر فارس فعال است و تا پیش بینی می شود این تعداد تا آخر شهریور ماه دو برابر شود.

وی ادامه داد: با توجه به این که 12 و نیم در درصد از جمعیت عشایری کشور در فارس وجود دارد و  این جمعیت با استقبال چشمگیر گردشگران داخلی و خارجی نسبت به آشنایی با فرهنگ و آداب و رسوم عشایری مواجه ایم ، معرفی این جمعیت گسترده در فارس یک ضرورت است.

موید نژاد بر لزوم توسعه فارس در حوزه های گردشگری طبیعی ، روستایی و عشایری تاکید کرد و بیان کرد: با توجه به این که فارس در این حوزه ها دارای پتانسیل ها و ظرفیت های بالقوه ای است ضروری است که با ایجاد زیرساخت های متناسب، به تقویت این حوزه ها پرداخته شود و شاهد رونق گردشگری باشیم.

وی اظهار  داشت: در حال حاضر اقامتگاه بوم گردی عشایری در شهرستان فراشبند در حال صدور مجوز است و یکی از ویژگی های این اقامتگاه این است که گردشگران می توانند با کوچ عشایری همراه شوند و با ییلاق و قشلاق آن ها آشنا کردند.

محسن نژاد افزود: در این اقامتگاه به معرفی فرهنگ و آداب و رسوم عشایری در زمان قشلاق عشایر در فراشبند و ییلاق آنها در اقلید می پردازند.

وی به راه اندازی اقامتگاه های بوم گردی در سراسر فارس به ویژه بافت تاریخی شیراز نیز اشاره کرد و گفت: پراکندگی مراکز اقامتی در استان ، توزیع سفر و ماندگاری مسافران داخلی و خارجی در استان از مزیت های راه اندازی این واحدهای اقامتی است.
 
محسن نژاد در خصوص ایجاد اقامتگاه های بوم گردی در بافت تاریخی شیراز نیز افزود: با توجه به این که ساکنین اصلی این بافت را ترک کرده اند ، راه اندازی این اقامتگاه های و حضور گردشگران، رونق این منطقه تاریخی فرهنگی را در پی خواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه با حضور گردشگران در این منطقه، ساکنین اصلی به بافت برمیگردند و تخریب منطقه به ویژه خانه های تاریخ ی آن که داری ارزش خاص و معماری ویژه این نیز هستند متوقف می شود، بیان کرد: ایجاد مراکز اقامتی رسمی و امن در کنار جاذبه های کمتر شناخته شده استان یک ضرورت است.

معاون گردشگری اداره میراث فرهنگی فارس تصریح کرد: در حال حاضر 75 هتل و هتل آپارتمان در فارس مشغول به فعالیت است که با توجه به ظرفیت های گردشگری استان حوزه های طبیعی، روستایی و عشایری، ساخت هتل های گران قیمت و چند ستاره در مناطق گردشگری کمتر شناخته شده توجه اقتصادی ندارد از این رو تمرکز بر ایجاد مراکز و اقامتگاه های بوم گردی است.
انتهای پیام/ر
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.