به گزارش
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ انوشیروان محسنی بندپی روز سه شنبه در مراسم افتتاحیه شانزدهمین کنگره شنوایی شناسی ایران در هتل المپیک تهران گفت: اگر نگاه علمی و کارشناسی به آسیبها و مسائل پیرامون خود داشته باشیم شاهد افزایش بروز شیوع معلولیتها در جامعه خواهیم بود.
وی ادامه داد: یکی از معلولیت هایی که نسبت به معلولیت کم بینایی و نابینایی شیوع بیشتر دارد، کم شنوایی و ناشنوایی است و عوارض آن فقط نشنیدن صدا نیست بلکه تکامل و زندگی فرد را تحت تاثیر قرار میدهد.
محسنی بندپی مهمترین عارضه نشنیدن صدا را نقص و عدم تکامل دانست و افزود: سازمان بهزیستی به عنوان یک سازمان تخصصی با بهرهگیری از علم برای مقابله با پیشگیری مستمر از شیوع آسیبهای اجتماعی ناشی از معلولیتها تلاش میکند که امیدواریم در زندگی مردم، مفید و اثر بخش باشد.
وی بیان کرد: تا سال ۹۲ غربالگری شنوایی حدود ۶۰ درصد بود، ولی در حال حاضر به بالای ۷۲ درصد رسیده و در سال ۹۵ از میان هزار و ۶۰۰ کودک متولد شده، هزار و ۱۳۰ نفر غربالگری شنوایی شده اند.
محسنی بندپی ادامه داد: بیش از نیمی از علت کم شنوایی به اختلالات ژنتیکی بر میگردد و تلاش کردیم با بهره گیری از نظرات کارشناسان علم ژنتیک و شنوایی شناسان از بروز همه معلولیتها پیشگیری کنیم. در این راستا غربالگری ازدواج را اجباری کردیم و این مورد به عنوان یک قانون در ماده ۹۰ برنامه ششم راه خودش را باز کرد تا هم وزارت بهداشت و سازمان بهزیستی زمینه حضور متخصصان به صورت خرید خدمت را فراهم کنند و نسبت به کاهش و مهار معلولیتهای ناشی از اختلالات ژنتیکی در کشور قدمی برداشته شود.
رئیس سازمان بهزیستی تاکید کرد: در این سه سال، ۳۰۰ دستگاه به دستگاههای غربالگری خود اضافه کرده ایم و از بین ۶۰۰ دستگاه که در حال ارائه خدمات غربالگری هستند، بالغ بر ۵۵۲ دستگاه در اختیار کارشناسان شنواییشناس قرار دارد.
وی اضافه کرد: باید روز به روز خودمان را مجهزتر کنیم و مسئولیت سازمان بهزیستی در غربالگری، تشخیص به موقع و زودهنگام است.
محسنی بندپی تصریح کرد: از همین رو، سازمان بهزیستی آمادگی خود را برای امضای تفاهنامهای با انجمن علمی شنواییشناسی اعلام میکند و از این به بعد تمامی غربالگریها در زمینه شنواییشناسی و غربالگری ژنتیک با نظارت و کمک شنواییشناسان انجام میشود.
رئیس سازمان بهزیستی یادآور شد: از هزار و ۳۰۰ معلول در سامانه سازمان بهزیستی، ۱۴ درصد آنان دچار کم شنوایی و ناشنوایی هستند.
انتهای پیام/