سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور

نوجوانان مسجدی می توانند بر خانواده های خود تاثیر بگذارند

حجت الاسلام شاه مرادی:مسجد پایگاه اصلی تفکر اسلامی و دینی ما است و همه مسلمان ها اذعان دارند که فرهنگ اسلامی که شروع آن از زمان رسول خدا است(ص) از مسجد بود.

سید حسین شاهمرادی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور در گفتگو با خبرنگارحوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛در مورد وجود مسجد در جامعه اسلامی و نقش آفرینی این پایگاه مهم در میان مردم ابراز داشت:مسجد پایگاه اصلی تفکر اسلامی و دینی ما است.در واقع همه مسلمان ها اذعان دارند که فرهنگ اسلامی که شروع آن از زمان رسول خدا است(ص) از مسجد بود.در کل تاریخ اسلام مرکز تفکر در مسجد به وجود آمد.تمام حرکات انقلاب اسلامی نیز از مسجد شروع شد.

حجت الاسلام شاهمرادی در ادامه در مورد خطرات دور شدن جوانان جامعه از مسجد افزود:اگر مردم و به خصوص جوانان و نوجوانان را از تفکر دینی و مسجدی دور کنیم در واقع تفکر انقلابی را از آنها گرفته ایم.البته در سال های اخیر دستگاه های مختلف تلاش های زیادی کرده اند.اما در مقایسه با آن چیزی که باید باشد کم است.اینکه ما نزدیک به هفتاد هزار مسجد داریم و یک سوم آن به نوعی برنامه های یک مسجد را دارد زیبا نیست.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور در مورد نگاه به انجام امورات مسجد خاطرنشان ساخت:باید در انجام کارها و امورات  مسجد بازنگری شود.به لحاظ شکل ظاهری کارها انجام می شود اما از حیث محتوا خوب عمل نمی کنیم و این موضوع مرتبط به یک دستگاه و یا ارگان نیست.ایمه جماعات، بسیج مساجد، ارگان های مختلف و از همه مهم تر خود مردم باید به این امر که مساجد رونق داشته باشد توجه فراوان داشته باشند.

وی در بخشی دیگری از سخنان خود به رونق مسجد محل خود پرداخت و ابراز داشت:محل سکونت ما خیابان ایران است و هنگام نماز و انجام امورات دینی و مذهبی به مسجد فایق در این خیابان می رویم.در این مسجد به خاطر پیگیری های مستمر امام جماعت آن رشد محسوسی در امور آن دیده می شود.یک مسجد اگر برنامه های فرهنگی و دینی منسجمی داشته باشد در آن رونق مشاهده می شود.

شاهمرادی در ادامه افزود:اما در برخی از مساجد دیده می شود که این رونق وجود ندارد.امام جماعت و مسیول فرهنگی یک مسجد اگر به مسایل مختلف نگاه بهتری داشته باشند، رونق مساجد بیشتر می شود.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور همچنین در مورد نگاه حزبی و سیاسی نداشتن به موضوعات یک مسجد اظهار داشت:در مساجد نباید رویکرد حزبی و گروهی داشت و باید ارگانها و سازمان های مختلف موازی کاری و دعوا را کنار بگذاریم و فقط به رشد موضوعات مسجد فکر کنند.مهمترین معضل در اداره امروز مساجد کشور این است که دستگاه ها و نهادهای مختلف باهم همدل و همراه نیستند.

حجت الاسلام شاهمرادی در ادامه در مورد ارتباطش با مسجد از دوران کودکی ابراز داشت:من از همان دوران کودکی به دلیل اینکه در یک خانواده مذهبی متولد شدم با مسجد ارتباطی تنگاتنگ داشتم.محله ما و نوجوانان ما همه مسجدی بودند و ما به مسجد آیت الله ضیاآبادی می رفتیم.

وی در انتها در مورد تربیت فرزندی که در مسجد حضور دارد و کسی که با مسجد بیگانه است افزود:قطعا میان تربیت فرزندی که با مسجد در ارتباط است با نوجوانی که به مسجد نمی رود تفاوت فراوانی است.حتی نوجوانانی که با مسجد در ارتباط هستند بعضا بر خانواده ها و والدین خود تاثیر مثبت می گذارند.در این زمانه که جامعه ما در مقابل حملات مختلف فرهنگی چه در فضای واقعی و چه در فضای مجازی قرار دارد هیچ پایگاهی همچون مسجد نمی تواند یک جوان را در مقابل خطرات محفوظ بدارد و ما جایی محکم تر از مسجد نداریم.

انتهای پیام/
برچسب ها: مسجد ، پایگاه تفکر ، اسلام
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.