سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هشدار پلیس فتا مازندران درباره کلاهبرداری ویشینگ

پلیس فتا مازندران درباره کلاهبرداری ویشینگ هشدار داد.

سرهنگ محمدنژاد رئیس پلیس فتا مازندران در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ،گفت : ویشینگ یک عمل کلاهبردارانه است که در آن کلاهبردار با استفاده از ترفندهای مهندسی اجتماعی و از طریق سیستم های تلفن، به طور غیر مجاز اقدام به دسترسی به اطلاعات شخصی و اطلاعات حساس مالی مردم می کند.

وی افزود: در این نوع کلاهبرداری کلاهبرداران عموما با استفاده از یک شماره خاص که شبیه به شماره بانک ها یا سازمان های دولتی است، خود را مامور بانک یا دولت معرفی و از قربانی اطلاعات هویتی و اطلاعات کارت بانکی او را دریافت و در اولین فرصت اقدام به برداشت از حساب شخص یا سرقت هویت انجام می دهند.

رئیس پلیس فتا مازندران گفت : Vishing با استفاده از اعتماد مردم به تلفن های ثابت که به نام سازمان یا شخص ثبت شده است، اقدام به جلب اعتماد و کلاهبرداری از آنها می کنند.

سرهنگ محمدنژاد افزود: مهم ترین هدف vishing سرقت اطلاعات کارت بانکی افراد یا اطلاعات هویتی شخص برای استفاده در سرقت هویت است.

وی گفت: برخی کلاهبرداران با استفاده از (VOIP) کار خود را تسهیل می کنند و از ویژگی جعل شماره تماس مثل caller id spoofing و سیستم خودکار (IVR) استفاده می کنند.

وی افزود: سرقت هویت از زمانی که استفاده از شبکه های اجتماعی در بین کاربران فراگیر شده است، راحت تر صورت می گیرد. چرا که کلاهبرداران با داشتن حداقل اطلاعات از شخص، در حد یک نام و نام خانوادگی، می توانند با مراجعه به شبکه های اجتماعی شخص، اطلاعات بی شماری بدست آورند و از آن استفاده و با ترفندهای خاص مهندسی اجتماعی، کل اطلاعات فرد را داشته باشند و از آن سوء استفاده کنند.

سرهنگ محمدنژاد گفت: در این نوع کلاهبرداری در حالتی که فرد اطلاعات حساب بانکی خود را افشا نکند، کلاهبرداران با کسب اطلاعات از شخص، او را به وب سایت های جعلی که آدرس آن شبیه به نام سازمان های دولتی است هدایت می کنند، آنها را متقاعد به واریز مبلغی مثلا جهت کسب جوایز و وام بانکی می کنند.

رئیس پلیس فتا مازندران به کاربران برای محافظت از خود در این نوع کلاهبرداری هشدار داد: به هر نوع تماس صوتی که آنها را به سمت افشای اطلاعات هویتی یا کارت های بانکی خود سوق می دهد، حساس و مشکوک باشند و آگاه باشند که هیچ گاه بانک یا هر مرکز دولتی و سازمانی قانونی دیگر، اطلاعات هویتی یا بانکی آنها را در پشت تلفن از آنها مطالبه نمی کند بلکه از آنها می خواهد در مرکز حضور پیدا کنند یا از طریق سایت های رسمی مراکز دولتی اقدام به تکمیل پرونده یا هر مورد دیگری نمایند. بنابراین آگاه باشید که هیچ گاه و تحت هیچ شرایطی اطلاعات خود را به افراد یا سیستم های خودکاری که خود را از جانب بانک، دانشگاه و مراکز دولتی معرفی می کنند افشا نکنید.

سرهنگ محمدنژاد توصیه کرد اطلاعاتی که در شبکه های اجتماعی به اشتراک می گذارید ، می تواند تکه های پازل سرقت هویت کلاهبرداران را تکمیل کند بنابراین حتما پروفایل خود را به حالت PRIVATE قرار دهند و به افراد غریبه اجازه ورود به شبکه های اجتماعی خود را ندهند.

انتهای پیام/آ

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.