به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام؛ یارالله نصیری امروز در جلسه کارگروه توسعه صادرات غیر نفتی استان ایلام اظهار داشت: دستگاه های ذیربط اهتمام ویژه ای به بحث بهداشت و زیباسازی محوطه گمرک و پایانه صادراتی مهران داشته باشند تا تجار داخلی و خارجی در یک محیط سالم، آرام و برخوردار از امکانات رفاهی فعالیت کنند.
وی با اشاره به ضرورت ساماندهی غرفه ها و فضای محیطی بازارچه مرزی بیان داشت: تعیین تکلیف غرفه های مستقر درمحوطه گمرک و بازارچه مرزی مهران در دستور کار این سازمان است.
وی افزود: غرفه هایی که در طول دو سال گذشته هیچگونه صادراتی نداشته و یا به غیر واگذار شده اند، به متقاضیان جدید واجد شرایط تحویل می شوند.
نصیری به وضعیت مبادلات تجاری مرز مهران از ابتدای سالجاری پرداخت و اظهار داشت: براساس آمارهای موجود، صادرات کالا در طی فروردین امسال نسبت به ماه مشابه سال قبل اندکی کاهش نشان می دهد که مهمترین عامل آن اعمال قوانین دست و پاگیر و سختگیری های طرف عراقی بوده است.
دبیر کارگروه توسعه صادرات غیر نفتی استان ایلام ادامه داد: معمولا عراقی ها در ابتدای هر فصل و حتی برخی مواقع به صورت ماهیانه اقدام به افزایش تعرفه های گمرکی در مرز مهران می نمایند در صورتی که این اتفاق در سایر مرزهای مشترک کمتر مشاهده می شود و همین امر باعث رغبت تجار به استفاده از سایر گمرکات شده است.
نصیری اضافه کرد: یکی دیگر از عوامل کاهش صادرات کالا از مرز مهران، وضع تعرفه های متعدد از سوی برخی دستگاه های خدمات رسان شهر مهران است.
وی بیان داشت: تجار و بازرگانان دارای کارت بازرگانی فعال در مرز مهران، مجبورند علاوه بر اقدام برای دریافت مجوزهای دیگر و پرداخت وجوه تعیین شده از سوی این مراکز، چندین روز نیز وقت و انرژی خود را صرف طی دریافت این مجوزها کنند در حالی که این رویه در دیگر مرزها مرسوم نیست.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ایلام به مقوله واردات از مرز مهران پرداخت و بیان کرد: عموما واردات انجام شده در سه بخش تجهیزات و ماشین آلات صنعتی برای کارخانجات استان، برنج تعاونی مرزنشینان و بطری های خالی به عنوان مواد اولیه مورد نیاز واحدهای بازیافتی هستند.
نصیری در پایان به مصوبه اخیرهیات دولت در خصوص صادرات سوخت مرزنشینان اشاره کرد، که جزییات آن با حضور مدیر عامل شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی استان مورد بررسی قرار گرفت.
انتهای پیام/ب