به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان ؛ جعفر کافی سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان انار گفت: قرنطینه به عنوان یکی از ارکانهای مهم تأمین بهداشت دام، طیور، آبزیان و فرآورده های آن می باشد و نقش حساس و پر اهمیتی در جلوگیری از بیماریهای مشترک بین انسان و دام دارد. اجرای قرنطینه در پیشگیری، کنترل و ریشه کنی بیماریهای دام و طیور مورد توجه است.
وی گفت: فعالیت های قرنطینه ای، طیف وسیعی را شامل می شود از جمله قرنطینه داخل دامداری، استقرار پست های قرنطینه مرزی، استانی و شهرستانی که در خصوص اجرای دستورالعمل های بهداشتی قرنطینه ای حمل و نقل دام، طیور زنده و فرآورده های خام دامی و پروتئنی می باشد. برخورد و مقابله با ورود دام های قاچاق و تشخیص دام های بومی منطقه با غیر بومی بودن آن و طیور زنده جهت پیشگیری از شیوع و انتقال بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، یکی دیگر از شاخص های پست قرنطینه می باشد.
کافی افزود: دامداران، مرغداران و متقاضیان محترم که قصد جابجائی دام و فرآورده های آنرا دارند باید قبل از هر اقدامی با مراجعه به شبکه های دامپزشکی درخواست خود را ارائه نموده تا مورد بررسی قرار گرفته و در صورت موافقت در سیستم یکپارچه قرنطینه دامپزشکی، مجوز حمل بهداشتی مربوطه ثبت و صادر گردد سپس اقدام به جابجائی نمایند در غیر این صورت با خودروها و افراد متخلف که دارای مجوز مذکور نمی باشند برخورد قاطع صورت گرفته و به مراجع قضائی معرفی می گردند.
جعفر کافی در پایان گفت: از سال گذشته که پست قرنطینه دامپزشکی شهرستان انار که در مبادی ورودی مرز استان کرمان و این شهرستان واقع و راه اندازی شده است با همکاری دادستانی محترم و فرماندهی نیروی انتظامی شهرستان تمامی خودروهای سبک، سنگین و نیمه سنگین مورد بازدید و بازرسی قرار گرفته و همه محموله های دامی اعم از فرآورده های خام دامی، دام و طیور زنده و ... کنترل گردید و تاکنون 63 مورد تخلف که دارای مجوز حمل بهداشتی قرنطینه ای دامپزشکی از محل مبدأ نبودند توقیف و به مراجع قضائی جهت رسیدگی تخلفات مربوطه معرفی گردیده اند.
انتهای پیام/س