سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

حزب اسلامی 3500 تن از نظامیان خود را به نیروهای امنتی افغانستان تزریق می کند

مقامات حزب اسلامی حکمتیار می گویند ۳ هزار و ۵۰۰ صاحب منصب وابسته به این حزب ، برای ورود به نیروهای امنیتی فهرست شده اند.

به گزارش خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، حزب اسلامی گلبدین حکمتیار سه هزار و ۵۰۰ تن را برای استخدام در نهادهای امنیتی فهرست کرده‌است.

شورای سیاسی حزب اسلامی می‌گوید که در مرحله نخست این حزب، فهرست ۱۰۰ تن را به کمیسیون مشترک توافق‌نامه صلح معرفی کرده است.

کریم امین، عضو شورای سیاسی حزب اسلامی می‌گوید که بیشتر از پنجاه تن این افسران از سوی این حزب رتبه‌های دگروالی، برید جنرال و بالاتر از آن را دارند.

کمیسیون مشترک توافق‌نامه صلح حزب اسلامی می‌گوید که نخستین دسته این افراد شامل هشتاد تن است که برای استخدام در وزارت دفاع ملی معرفی شده‌اند.

بربنیاد توافق‌نامه صلح میان حکومت افغانستان و حزب اسلامی گلبدین حکمتیار، تمامی افراد و فرماندهان واجد شرایط حزب اسلامی که علاقه‌مند به کار در نهادهای امنیتی باشند، در این نهادها استخدام می‌شوند.

امین کریم، عضو شورای سیاسی حزب اسلامی افغانستان، گفت: «نصف صاحب منصبان نظامی که در چوکات صد نفر اول معرفی شده‌اند، دارای رتبه‌های دگروال، برید جنرال و بالاتر از آن هستند. خارج از آن
تعداد زیادی از جنرال‌هایی هستند که هم از نگاه روند معمولی نظامی صاحب این رتبه شده‌اند و هم به صورت اعزازی از سوی گلبدین حکمتیار در زمانی که صدراعظم کشور بودند، برای شان تفویض شده است.»

اما کمیسیون اجرایی توافق‌نامه صلح می‌گوید که فهرست نخستین این افراد شامل هشتاد تن است و اکنون پیشینه آنان زیر بررسی قرار دارد.

طلوع نیوز گزارش داد: حامد فرزان، سخنگوی کمیسیون اجرایی توافق نامه صلح، می گوید: «ده روز پیش فهرست ابتدایی را از سوی حزب اسلامی دریافت کردیم که شامل هشتاد تن است و در وزارت دفاع بیست و دو تا بیست و سه سال پیش کار کرده‌اند.»

وزارت دفاع ملی استخدام این افسران را وابسته به راهبرد دولت می‌داند.

دولت وزیری، سخنگوی وزارت دفاع ملی، گفت: «برای شامل شدن به حیث سرباز، افسر و بالا از آن اصول وجود دارد، آنان هم افغان هستند و می‌توانند شامل این نیروها شوند، به شرط این‌‎که برابر با این پالیسی باشند.»

نمایندگان مجلس در باره استخدام افسران این حزب دیدگاه های مختلفی دارند.

فوزیه کوفی، عضو مجلس نمایندگان، گفت: «حکومت افغانستان باید اینان را خلع سلاح بسازد و سلاح‌های خود را به زمین بگذارند که ما مطمئن شویم به واقعیت به یک صلح اجتماعی رسیدیم و اگر می‌خواهند از آنان در تأمین صلح استفاده شود، در صف نیروهای امنیتی اینان را تنظیم کنند.»

بربنیاد قانون اساسی، احزاب سیاسی که در کشور فعالیت می‌کنند، نباید فعالیت‌های نظامی داشته باشند. حزب اسلامی در توافق‌نامه صلح با حکومت افغانستان تعهد کرده است که تشکیل نظامی‌اش را منحل خواهد ساخت. ولی تاکنون شمار دقیق نظامیان این حزب روشن نیست.


انتهای پیام/

برای اطلاع از آخرین اخبار افغانستان به کانال تلگرامی ما بپیوندید

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.