سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۱۰ تاثیر استرس بر روی ظاهر

موقع استرس به دلیل افزایش هورمون هایی مانند کورتیزول و آدرنالین، بدن برخی تغییرات را ایجاد می کند که در سلامتی و همچنین زیبایی ظاهر احساس می شوند. در اینجا اثرات استرس روی پوست و مو را بررسی می کنیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،     استرس یک احساس فشار جسمی یا روحی است که به دلیل شرایط نامساعد، شکست، عصبانیت و غیره بروز می کند. میزان کم استرس عادی و حتی مفید است، چون مانع از به خطر افتادن فرد یا اخذ تصمیمات نادرست می شود. با این وجود در اکثر موارد استرس اثرات منفی دارد، چون به شیوه ای غیرقابل کنترل و با وضعیتی آسیب رسان به کیفیت زندگی بروز می کند.
 
اگر استرس به دلیل مجموعه ای از احساسات منفی بروز کند، باعث بروز علائم جسمی قابل مشاهده و حتی غیرقابل جبران می شود. به دلیل افزایش هورمون هایی مانند کورتیزول و آدرنالین بدن برخی تغییرات را ایجاد می کند که در سلامتی و همچنین زیبایی ظاهر احساس می شوند. در این میان پوست بیشترین آسیب را می بیند و زیبایی فرد دستخوش مشکلات جدی می شود.
 
سیاهی و گودی زیر چشم
 
استرس و بیخوابی های مکرر ارتباط زیادی با به خطر افتادن زیبایی صورت دارند. نگرانی ها، مشکلات زناشویی، پرکاری و تشویش های دائمی باعث کاهش کیفیت خواب شده و باعث ایجاد هاله ای نازیبا در اطراف چشم ها می شود. این مسئله نیز باعث می شود پوست و چشم ها ظاهری خسته و پیر داشته باشند. بنابراین اگر ملاحظه می کنید که پای چشم هایتان گود افتاده است، بیشتر به آرامش درونی خود توجه داشته باشید.
 
خشک شدن پوست
 
همانطور که اشاره شد پوست تاثیر زیادی از استرس می پذیرد. فشار ناشی از استرس باعث ایجاد اختلال در آب رسانی مناسب به پوست می شود.
 
افرادی که تحت استرس زندگی می کنند و قادر به کنترل آن نیستند، کمتر میل به نوشیدن آب دارند و بیشتر به سمت مصرف قهوه و یا نوشابه ها گرایش پیدا می کنند. اما نوشیدن آب کافی یکی از قوانین داشتن پوست سالم است. مصرف آب باعث رطوبت دهی به پوست شده و اکسیژن رسانی آن را ضمانت می کند.
 
بروز آکنه
 
محققان به این نتیجه رسیده اند که استرس ارتباط نزدیکی با بروز جوش، پسوریازیس (بیماری صدفی)، اگزما و دیگر بیماری های پوستی می شود. آزاد شدن کورتیزول در بدن باعث ایجاد اختلال هورمونی می شود. این مسئله نیز با بروز مشکلات پوستی و آکنه در صورت و سایر نقاط بدن خود را نشان می دهد. کورتیزول زیاد در بدن همچنین باعث ایجاد اختلال در عملکرد فلور طبیعی روده شده و به این ترتیب به سلامت پوست آسیب جدی می زند، چون فلور روده نیز نقش مهمی در حفظ سلامت پوست دارد.
 
ضایعات پوستی و کهیر
 
ضایعات پوستی و کهیر در اثر اختلال عملکرده روده که با نام علمی دیسبیوز شناخته می شود بروز می کنند. این مشکل زمانی بروز می کند که میزان باکتری های مفید روده افت شدید پیدا کرده و باکتری های منفی، روده را تحت اشغال خود در می آورند. به این ترتیب در عملکرد میکروب های مفید که تضمین کننده سلامتی هستند اختلال ایجاد می شود.
 
ریزش موها
 
ریزش مو دلایل متعددی دارد. گاهی ریزش شدید موها در اثر قرار گرفتن در شرایط استرس زا است. این وضعیت مانع از رشد فولیکول مو شده و موها را حساس و آسیب پذیر می کند که به ریزش آنها منجر می شود.
 
چین و چروک زودهنگام
 
اگر به فکر کنترل استرس نباشید، هورمون کورتیزول به طور مشهودی دچار اختلال می شود و تاثیر جدی روی وزن بدن، افزایش فشار خون و کاهش کلاژن می گذارد.
استرس باعث می شود که پوست محافظ طبیعی خود را از دست داده و در برابر عوامل محرک و عوامل عفونت زا آسیب پذیر باشد
در نتیجه پوست خاصیت ارتجاعی خود را از دست می دهد و زمینه برای بروز زودهنگام چین و چروک در مناطقی مانند صورت، گردن و یا دست ها فراهم می شود.
 
افزایش سرعت سفیدی موها
 
با وجود اینکه سفید شدن زودهنگام موها بیشتر جنبه ژنتیکی دارد، اما استرس نیز باعث پیر شدن زودهنگام موها می شود. خوشبختانه با افزایش مصرف بیوتین، پروتئین و ویتامین E می توان تا حدودی اثرات منفی استرس را کاهش داد و استحکام و جوانی موها را حفظ کرد.
 
ایجاد خطوطی روی ناخن ها
 
ایجاد خطوط عمودی روی ناخن ها امر شناخته شده ای است و با روند طبیعی افزایش سن و برخی کمبودهای غذایی در ارتباط است. با این حال اگر تعداد این خطوط زیاد باشد و همگی روی کوتیکول ناخن ایجاد شوند، یکی از نشانه های قابل مشاهده استرس محسوب می شود.
 
ایجاد تاول در دست ها
 
برخی مواقع تاول هایی روی دست ها ایجاد می شود که ما آنها را با قارچ یا دیگر عفونت های ایجاد شده توسط قارچ ها اشتباه می گیریم. اما این نوع تاول ها نشان دهنده یک بیماری پوستی به نام «دیس هیدروز» است که ارتباط نزدیکی با استرس شدید و طولانی مدت دارد.
 
عفونت پوست
 
استرس باعث می شود که پوست محافظ طبیعی خود را از دست داده و در برابر عوامل محرک و عوامل عفونت زا آسیب پذیر باشد. عدم مراقبت لازم نیز باعث افزایش بروز قارچ ها، سوختگی های سطحی، لکه ها و دیگر علائم زودهنگام پیری می شود.
بنابراین مشاهده می کنید که استرس چیزی فراتر از یک شرایط نامساعد روحی است و می تواند ظاهرتان را زشت کند. درست است که می توان با لوازم آرایشی برخی از این مشکلات را به ظاهر محو کرد اما لازم است که مشکل ریشه ای تر حل شود. بنابراین لازم است استرس مهار و کنترل شود.
 
 
منبع:سلامت نیوز
 
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.