سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مشکلات پاسپورت و شناسنامه وزیر مهاجران و معاون وزرای خارجه و کار را به مجلس کشاند

وزیر مهاجرین و معینان وزارت های خارجه و کار در پیوند به مشکلات مهاجران در کشورهای خلیج، ایران و پاکستان از سوی مجلس نمایندگان استجواب شدند.

به گزارش خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، نمایندگان مجلس می گویند که عدم توجه دولت در توزیع شناسنامه و پاسپورت برای مهاجران افغان در ایران، پاکستان و کشورهای عربی مشکلات زیادی را به بار آورده است.

به گفته نمایندگان مجلس برخی مهاجران برای اخذ شناسنامه یا پاسپورت با تحمل مشکلات فراوان به کشور می آیند و مهاجران افغانی که با پاسپورت پاکستانی در کشورهای خلیج رفته اند نیز با اخراج اجباری مواجه اند.

اما، سید حسین عالمی بلخی وزیر مهاجران و عودت کنندگان گفت که توزیع پاسپورت و شناسنامه برای مهاجران در خارج از کشور با مشکلات مواجه است و برای رفع این مشکل، طرح تعدیل قانون توزیع پاسپورت و شناسنامه را آماده کرده که بزودی به شورای ملی فرستاده خواهد شد.

آقای بلخی افزود، پس از رفع مشکلات قانونی، لزومی ندارد که مهاجران افغان در ایران و پاکستان به کشور بیایند و شناسنامه یا پاسپورت برای آنان در کشورهایی که مهاجراند توزیع می شود.

نصیر احمد اندیشه، معین وزارت خارجه نیز گفت که طرح توزیع شناسنامه و پاسپورت برای مهاجران در کشورهای خلیج آماده شده است.

آقای اندیشه افزود که براساس این طرح یک راه حل عاجل(پاسپورت سابقه/دست نویس) و یکی هم راه حل دایمی(پاسپورت الکترونیکی) در نظرگرفته شده که عملی خواهد شد.

به گفته وی، سر از سال آینده خورشیدی پاسپورت‌های سابقه یا دست‌نویس از کار می افتد و این مساله به مهاجران ابلاغ می شود.

او همچنین یاد آور شد که توزیع شناسنامه برای مهاجران افغان در کشورهای ایران و پاکستان نیز در مرحله نهایی رسیده است و عنقریب این روند به پایان می رسد.

از سوی دیگر، وزیر مهاجرین گفت که از ابتدای سال جاری خورشیدی تا هنوز حدود ۸۰۴۸۹ مهاجر دوباره به کشور عودت کرده اند که این روند از سوی وزرات مهاجران مدیریت شده است.

به گفته او، اکثر مهاجران از این دو کشورهمسایه به شکل اجباری اخراج شده اند، تعدادی هم داوطلبانه برگشته اند و شماری هم با خانواده‌های شان برگشته اند.

آقای عالمی یادآور شد که وزارت مهاجران و عودت کنندگان برای مدیریت برگشت کنندگان پلان عملی را ساخته است که بر اساس آن وظایف کاری هر وزارت در این راستا مشخص شده و بر بنیاد آن پاسخگویی می کنند.

سر انجام برخی نمایندگان مجلس، پاسخ‌های مقام های یاد شده را قناعت بخش ندانسته و تاکید داشتند که گزارش‌های آنان نادرست است و مهاجران در کشورهای خارج در حالت رقت باری زندگی می کنند.

به گفته آنان، هیچ مهاجر افغان حاضر نیست در شرایط موجود از کشورهای خارجی به وطن برگردند ولی در نتیجه بی کفایتی حکومت افغانستان و مسوولان زیربط مهاجران به شکل دست و پا بسته و به شکل غیر انسانی جبراً به افغانستان برگشت داده می شوند.
انتهای پیام/


تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.