سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

قائم مقام وزیر نیرو در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

پاس کاری انرژی نو در زمین مدیران/ پای این طرح ها به برنامه هفتم باز می شود؟

وعده‌های بی ثمر مسئولان، تولید انرژی نو را به سرابی تبدیل کرده که امید است پای این مهم به برنامه میان مدت بعدی باز نشود.

ستار محمودی قائم مقام وزیر نیرو در گفتگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به این سوال که علت اصلی تعلل وزارت نیرو در حوزه تولید انرژی نو چه بوده است، عنوان کرد: مطابق با برنامه پنجم توسعه قرار بر این شده بود تا تولید انرژی در نیروگاه‌ها تا سقف ۲۵ هزار مگاوات افزایش یابد که در این میان ۵ هزار مگاوات آن مربوط به انرژی‌ها نو است.
 
وی ادامه داد: بنا به دلایلی چند این مهم محقق نشده به گونه‌ای که شاهد تکرار این مسئله در برنامه ششم توسعه هستیم و امید است تا شاهد تحقق این امر با توجه به بازدهی بالای این نیروگاه‌ها باشیم.
 
محمودی با بیان اینکه سرمایه گذاری‌های جدیدی نسبت به عملکرد دوره‌های قبلی انجام شده است، افزود: در سال ۹۵ تنها ۲۰۰ مگاوات انرژی نو تولید شده درحالیکه در این سال این ۱۰۰ مگاوات دیگر به این ظرفیت افزوده شده است علاوه بر این موضوع، ۷۰۰ مگاوات دیگر در این حوزه برای سال جاری پیش بینی کرده ایم.
 
قائم مقام وزیر نیرو در پایان بیان کرد: سرمایه گذاری در این بخش نیازمند صرف هزینه‌های کلان است و شاید دلیل اصلی این تعلل‌ها همین مسئله باشد به همین منظور و با مشارکت بخش خصوصی سعی در رفع این سلسله مشکلات هستیم.
 
گفتنی است چندی پیش اسد الله قره خانی سخنگو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار ما اعلام کرده بود که از ۵۰۰۰ مگاوات مصوب شده انرژی‌های نو در برنامه پنجم توسعه تنها ۲۰۰ مگاوات آن محقق شده و این امر بیانگر کم توجهی به این حوزه پربازده بوده و اراده لازم از سوی وزارتخانه مربوطه است.
 
علاوه بر این موضوع، علیرضا کلاهی رئیس هیات مدیره سندیکای صنعت برق نیز در این خصوص گفته است: بدعهدی‌های وزارت نیرو سبب افزایش ریسک سرمایه گذاری و مشارکت در این بخش شده و این امر مهم‌ترین علت تعلل بخش خصوصی برای حضور فعال در این حوزه بوده است چرا که با توجه به بازگشت سرمایه بالا در این حوزه، بخش خصوصی معمولا از حضور در این پروژه‌ها امتناع نمی‌کند.
 
با توجه به مطالب فوق می‌توان دریافت که وعده‌های بی ثمر مسئولان، تولید انرژی نو را به سرابی تبدیل کرده و این سوال را در اذهان عمومی ایجاد کرده که آیا قرار بر این است تا پای این طرح‌ها به برنامه میان مدت بعدی نیز موکول شود.
 
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.