سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در همایش حکمت مطهر مطرح شد؛

تفکر عقلانی بنیان زندگی شهید مطهری بود

رییس فرهنگستان زبان و ادب پارسی گفت: با وجود زیبایی‌های اسلام در نظر شهید مطهری، جاذبه‌های عقلانی نیز مورد توجه وی بود.

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ همایش حکمت مطهر با حضور غلامعلی حداد عادل رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و علی مطهری نایب رییس مجلس صبح امروز در دانشکده صدا و سیما برگزار شد.

همایش حکمت مطهر با حضور غلامعلی حدادعادل رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و علی مطهری نایب رییس مجلس صبح امروز در دانشکده صدا و سیما برگزار شد.

در این مراسم حدادعادل با تاکید بر صفت تفکر عقلانی به هستی و دین شهید مطهری گفت: شهید مطهری دین را با چشم عقل نگاه می‌کرد و با وجودی که زیبایی‌های اسلام در نظر او زیبایی‌های عقلانی بود به جاذبه عقلانی نیز توجه داشت.

رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی عنوان کرد: امام خمینی (ره) به شهید مطهری علاقه داشت و این علاقه صرفا جنبه عاطفی نبوده و از بعد عقلانی به شهید مطهری توجه داشت.

وی با اشاره به اینکه دین تنها در وجهه عقل نگر خلاصه نمی‌شود، گفت: عقل پایه‌های استوار دین است.

رییس فرهنگستان زبان و ادب پارسی به رابطه عاطفی میان شهید مطهری و مقام معظم رهبری اشاره کرد و اظهار داشت: از نظر توجه به عقل تناسبی میان هر سه این افراد برقرار بود و مقام معظم رهبری نیز برای همه مواضع خود دلیل دارند.

حدادعادل بیان کرد: امروز بیش از هر زمان دیگر باید بر وجهه عقلانی دین توجه داشته باشیم و اگر از این گوهر عقلانی غفلت کنیم سرنوشتی جز غلتیدن در سکولاریسم نداشته که این امر بسیار خطرناک بوده و حتی افراد متدین را هم مبتلا کرده است.

وی ادامه داد: دو نگاه یکی سکولار و همه جانبه نگر از دین وجود دارد، اما شهید مطهری معتقد بود گزاره‌های دینی مستدل و عقلانی هستند.

رییس فرهنگستان زبان و ادب پارسی بیان کرد: بین بلوغ عقلی بشر در طول تاریخ و خاتمیت ارتباط وجود داردو شهید مطهری به این مساله تاکید داشت و معتقد بود بشر به درجه‌ای رسیده که مسائل جدید را بر پایه اجتهاد حل کند و یکی از پایه‌های اجتهاد عقل است.

حدادعادل با اشاره به اینکه شهید مطهری همواره به اصلاح نظام حکومتی به منظور برقراری دین گفت: وی در ۱۵ خرداد سال ۴۲ با نهضت امام خمینی (ره) این کار آغاز کرد.

وی تصریح کرد: اگر شهید مطهری زنده بود همچنان ما را به تعقل و نگاه عقلانی سوق می‌داد چراکه با این ترازو بهتر می‌توان از دین دفاع کرد.

شهاب اسفندیاری رییس دانشگاه صداوسیما در ادامه گفت: وجه تمایز شهید مطهری نسبت به دیگر حکمای معاصردیدگاه انتقای وی بوده همچنین معتقد بود کهنقد پایه تفکر است.

وی یادآور شد: امروزه باید نقد را به عملکردهای نادرست خود تعمیم دهیم و ادامه راه شهید مطهری نیز با دارا بودن دیدگاه انتقادی وابسته است.

**نگاه عدالت گرایانه شهیدمطهری به انقلاب اسلامی 
در ادامه این مراسم، علی مطهری نایب رییس مجلس عنوان کرد: شهیدمطهری باور داشت که از اسلام فقط با نیروی آزادی به افکار مخالف، می‌توان دفاع کرد و در سیره ائمه اطهار (ع) و سنت پیامبر (ص) نیز آزادی بیان بسیار اهمیت دارد.

وی ادامه داد: شهید مطهری همواره تاکید داشت اگر به عدالت اهمیت ندهیم انقلاب ما در آینده با شکست رو به رو می‌شود و پرچم عدالت به دست گروه‌های مخالف اسلام می‌افتد.

نایب رییس مجلس گفت: استقلال سیاسی و فرهنگی از نظر شهید مطهری بسیار مهم بوده و به استقلال مکتبی اهمیت می‌داد و معتقد بود که باید به مکتب خود اعتماد داشته باشیم و نباید تصور کنیم مکاتب دیگر بالاتر از ما هستند.

مطهری با اشاره به اهمیت عدالت تصریح کرد: موضوع ضمانت اجرایی داشتن عدالت در جامعه از خود عدالت مهم‌تر است و مدیران باید واقعا به عدل اعتقاد داشته باشند و از نظر شهید مطهری، نبود عدالت در جامعه معایب زیادی مانند عدم تعادل روانی در جامعه و باورنداشتن افراد به اهمیت کار و فعالیت و غلبه پول و پارتی بر فعالیت دارد.

وی با بیان اهمیت اندیشه‌های شهید مطهری گفت: متاسفانه در چند سال اخیر توجه صداوسیما به فکر و اندیشه شهید مطهری کمتر شده که امیدواریم دوباره رونقی مانند گذشته به دست آورد.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.