به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد؛ فرید گلکار مدیر مرکز باروری ابرها با اشاره به وجود زیرساختهای لازم برای بارور کردن ابرها در ایران، گفت: قرار است برای اولین بار از پهپاد برای بارورسازی ابرها در استان استفاده شود.
گلکار با بیان این که باروری ابرها به عنوان آخرین رویکرد در افزایش بارندگیها است، اظهار کرد: در سالهای اخیر با افزایش خشکسالی روش های مختلفی برای مبارزه با کمآبی کشور مطرح شد.
وی افزود: باروری ابرها روشی جدید برای تأثیرگذاری بر روی ابرهای طبیعی است که درآن با استفاده از مواد شیمیایی، آب بیشتری از ابربه شکل باران یا برف گرفته میشود.
گلکارگفت: عملیات بارورسازی ابرها در سال گذشته از10 آبان ماه آغاز و تا پایان اسفند ماه ادامه یافت و بعد از آن تا فصل بارندگی جدید طرحی در دستور کار نیست.
مدیر مرکز باروری ابرها با بیان این که عملیات بارور کردن ابرها در هشت استان انجام شده است، تصریح کرد: در سال گذشته استانهای فارس، یزد، اصفهان، آذربایجان شرقی و غربی، چهارمحال بختیاری هدف این طرح قرار گرفتند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: استانهای کرمانشاه و خراسان جنوبی برای اولین بار در سال 95 بارور شدند.
این مقام مسئول بابیان این که هزینه اجرای عملیات بستگی به منطقه عملیاتی، تعداد پروازها، مواد بارورسازی مصرفی دارد افزود: تقریبا 46 سورتی پرواز در سال گذشته داشتیم که هزینه کرایه این دو فروند هواپیما حدود هفت میلیارد تومان است که تا به حال هیچ تخفیفی در مورد مبلغ پرداختی صورت نگرفته است.
وی در پایان با اشاره به این که قرار است از پهپاد برای بارور سازی ابرها استفاده شود گفت: اواخر سال گذشته قرار دادی با یک شرکت خصوصی معتبر مرکز باروری ابرها پهپاد طراحی می کند بسته شد که طی چهار ماه آینده اولین پرواز آزمایشی را انجام دهد و بعد از آن برای این که وارد فضای ابری شود و عملیات باروری ابرها را انجام دهد، حداقل یک سال نیاز به تحقیقات و آزمایش دارد.
گلکار ادامه داد: مدت پروازی این پهپاد 8 تا 12 ساعت است که می تواند15 هزار پا ارتفاع پروازی داشته باشد و تا بیش از 50 کیلوگرم با و تجهیزات را با خود حمل کند.
انتهای پیام/ ی