سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در نشست خبری روز جهانی دامپزشكی مطرح شد؛

آمارهای نگران کننده از مصرف شیر در ایران/ ادعای وجود روغن پالم مردم را از شیر گریزان کرد/ لبنیات سنتی از شیرهای برگشتی کارخانه‌ها تولید می‌شود

رییس جامعه دامپزشکی ایران با تاکید بر نبود روغن پالم در شیر، از کاهش تاسف بار مصرف شیر در کشور خبرداد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ پیام محبی رییس جامعه دامپزشکی ایران در نشست خبری روز جهانی دامپزشكی، با تاکید بر کذب بودن ادعاهای وجود پالم در شیر، گفت: بحث شیر های حاوی پالم که از 3 سال پیش از سوی وزارت بهداشت مطرح شد، وجود خارجی نداشت زیرا در هیچ شیری در کشورمان از همان ابتدا روغنی به نام پالم اضافه نمیشد بلکه این روغن صرفا در لبنیاتی همچون ماست و بستنی بوده که برای کاهش مصرف آن اقدام شد. 

وی تاکید کرد: ادعای وجود پالم در شیر در شرایطی مطرح شد که از سوی وزارت بهداشت هیچ تحقیق معتبری حتی از جامعه دامپزشکان برای اثبات این موضوع انجام نگرفت و بیان این مساله صرفا باعث کاهش چشمگیر سرانه مصرف شیر در کشورمان شد به گونه ای که هم اکنون پوکی استخوان، کاهش سطح ایمنی بدن، مشکلات دهان و دندان و نظایر آن در کشور سیر افزایشی به خود گرفته است .

رییس جامعه نظام دامپزشکان با اشاره به روند معیوب و نگاه تحقیر آمیز نسبت به مصرف لبنیات و شیر در کشورمان، افزود: به طور میانگین سرانه مصرف شیر در جهان برای هر فرد 150 الی 160 لیتر در سال است که اینک بسیاری از کشورهای آمریکایی و اروپایی این سد را شکسته و سرانه مصرفشان به بالای 200 لیتر در سال نیز رسیده، موضوعی که به خاطر برخی ادعاهای کذب مصرف این مایع حیاتی را در کشور کاهش داده و حالا آرزو می کنیم که ای کاش مردم کشور دهانشان بوی شیر بدهد. 

افزایش 20 درصدی تب مالت در کشور
محبی همچنین با بیان اینکه متاسفانه ادعای وجود پالم در شیر های صنعتی فقط منجر به افزایش تب مالت در کشور تا سقف  20 درصدی شد، ادامه داد: این امر موجب سوق روز افزون و غیر قابل پیش بینی مردم به مصرف لبنیات و شیرهای سنتی شد و این اتفاق درشرایطی افتاد که متاسفانه تقریبا همه دامداری های سنتی کشور مجوزهای بهداشتی لازم را ندارند و بی مجوز کار می کنند که به دنبال استقبال یکباره و قابل توجه مردم نسبت به مصرف شیر های سنتی، بیماری تب مالت نیز در کشور افزایش یافت و این روند همچنان پیش می رود. 

وی گفت: از نظر اقتصادی نیز به هیچ عنوان افزودن پالم درشیر های صنعتی صرفه مالی ندارد، درحالیکه پالم از همان ابتدا در ماست و بستنی و فرآورده های شیری وجود داشته است، از سوی دیگر به طور طبیعی خود شیر از بدو ورود از دامداری‌ها حاوی 5 الی 6 درصد چربی خالص است که در فرآیند های مختلف میزان چربی آن را به زیر 3 درصد(شیر کم چرب) و یا بالای 3 درصد(شیر پرچرب) استریل و بسته بندی می کنند. البته وزیر بهداشت بعدها وجود پالم درشیر رو تکذیب کردند ولی متاسفانه همان ماجرای احتمال وجود پالم در این مایع حیاتی، به شدت منجر کاهش سرانه مصرف شیر در کشور شد. 
 
هیچ شیر کارخانه‌ای مواد نگهدارنده ندارد/ نگرانی از ورود نگهدارنده‌های شیرهای صنعتی بی مورد است
رییس جامعه دامپزشکان ایران در ادامه با اشاره به اینکه نگرانی‌ها در مورد احتمال ورود مواد نگهدارنده شیرهای کارخانه‌ای یا پاکتی به بدن بی مورد است، تاکید کرد: برخلاف تصور عموم افراد هیچ یک از این شیر‌ها مواد نگهدارنده ندارند و علت تفاوت در زمان ماندگاری مندرج بر روی پاکت‌های شیر صرفا به مراحل استیرلازیسیون آن‌ها مربوط است.

وی گفت: به طور کلی شیرصنعتی یا کارخانه‌ای به دو صورت میکروب زدایی یا استریل می‌شود، در یکی از شیوه‌ها شیر‌ها فقط استریل و تا حد قابل ملاحظه‌ای میکروب‌های آن‌ها کشته می‌شوند که در این صورت زمان ماندگاری آن چند روز است، اما در روشی دیگر شیر‌ها استریل و هموژنیزه شده که در آن تمام میکروب‌ها از بین رفته و زمان ماندگاری تا شش ماه افزایش میابد.

رئیس جامعه دامپزشکان، افزود: باتوجه به روش های کلی استریل شیرها، در صورتیکه این شیر‌های پاکتی در محیطی مناسب و در یخچال و در بسته نگهداری شوند، مشکلی از نظر فساد پیدا نمی‌کند و بنابراین هیچ نگرانی برای مصرف شیرهای بسته بندی وجود ندارد.

محبی همچنین درخصوص ممانعت جدی از خرید شیر‌های سنتی نیز، اظهار داشت: در حقیقت بخش قابل ملاحظه شیر‌ها به علت داشتن بار میکروبی بسیار بالا از کارخانه‌ها عودت داده و یا اصطلاحا برگشتی شده و پس از آن بواسطه برخی‌ها به نام شیر سنتی و پر از آلودگی هایی همچون تب مالت، آنتی بیوتیک، میکروب‌ها و نظایر آن وارد بازار‌ها و سبد غذایی افراد می‌شود.
 
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۱:۲۷ ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۶
اینکه میگید لبنیات سنتی از شیرهای برگشتی کارخانه ها تولید می شود، واسه اینه که کارخونه ها فروششون بیشتر بشه دیگه؟!
مهدی
۱۵:۲۲ ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۶
در ایران لبنیات نخوری بدن سالم تری داری هرچیزی درایران به عنوان لبنیات تولید میشه روغن پالم داخلش هست فقط برای کارخانه ها پول مهمه تمام بازرسها هم شدن پولکی .چیزی که مهم نیست براشون سلامتی مردم هست