سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

براساس پیش بینی بانک جهانی؛

سقوط 2 درصدی قیمت طلا در سال 2017

طبق گزارش دورنمای بازارهای کالای بانک جهانی، قیمت طلا تحت تاثیر ادامه افزایش نرخ‌های بهره از سوی بانک مرکزی آمریکا و کاهش تقاضا برای خرید دارایی‌های امن، در سال میلادی جاری دو درصد کاهش خواهد یافت.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بانک جهانی در گزارش آوریل خود برآورد کرد: قیمت هر اونس طلا به دلار آمریکا در سال ۲۰۱۷ به ۱۲۲۵ دلار بالغ خواهد شد اما قیمت این فلز در سال ۲۰۱۸ به ۱۲۰۶ دلار و در سال ۲۰۱۹ به ۱۱۸۷ دلار کاهش پیدا می‌کند و تا سال ۲۰۲۰ به ۱۱۶۹ دلار خواهد رسید. طبق پیش‌بینی بانک جهانی، قیمت هر اونس طلا تا سال ۲۰۳۰ به ۱۰۰۰ دلار می‌رسد.

بر اساس گزارش این وام دهنده جهانی،  ریسک‌های صعودی برای طلا شامل تشدید تنش‌های ژئوپلیتیکی، تقاضای فیزیکی قوی‌تر از حد انتظار در چین، تاخیر در افزایش نرخ‌های بهره از سوی بانک مرکزی آمریکا و کمبود عرضه معدنی هستند.

اما ریسک‌های نزولی برای قیمت طلا، رشد اقتصادی قوی‌تر و افزایش سریع‌تر نرخ‌های بهره آمریکا و تقاضای فیزیکی ضعیف‌تر هستند.

در گزارش بانک جهانی آمده است: قیمت طلا در سه ماهه نخست سال ۲۰۱۷ نوسان داشت. این فلز ارزشمند در دسامبر پس از این‌که بانک مرکزی آمریکا افزایش نرخ‌های بهره را تصویب کرد، با اُفت قابل توجهی روبرو شد، اما در سه ماهه نخست امسال در بحبوحه تشدید تنش‌های اقتصادی و ژئوپلتیکی موفق شد بخشی از ضررش را جبران کند.

طلا پس از افزایش نرخ‌های بهره آمریکا در مارس موفق شد همچنان در قیمت بالا بماند. شماری از عوامل به خصوص افزایش تنش‌های جهانی پیرامون افغانستان، سوریه و کره شمالی، وخامت روابط میان آمریکا و روسیه، انتخابات آتی در کشورهای متعدد در بحبوحه رشد احساسات پوپولیستی، سرمایه‌گذاران را به سوی طلا به عنوان یک دارایی مطمئن هدایت کرده‌اند. به علاوه ابهام پیرامون تورم، کسری مالی و ارزش دلار از قیمت بالاتر طلا پشتیبانی کرده‌اند.

بر اساس گزارش کیتکونیوز، تقاضا برای طلای فیزیکی همچنان ضعیف مانده که منعکس‌کننده کاهش علاقه خریداران چینی به جواهرات طلا است. از سوی دیگر عرضه معدنی طلا به دلیل پایین آمده هزینه‌های تولید همچنان رو به افزایش است.

در سال ۲۰۱۶ بزرگ‌ترین تولیدکنندگان طلا، چین با ۴۶۴ تن و پس از آن روسیه با ۲۸۷ تن، استرالیا با ۲۸۵ تن، آمریکا با ۲۳۶ تن و کانادا با ۱۶۳ تن قرار گرفتند.

دورنمای قیمت سایر فلزات ارزشمند نیز بهبود یافت و بانک جهانی انتظار دارد قیمت نقره و پلاتین به دلیل تقاضای صنعتی قوی، یک درصد افزایش پیدا کند.

انتهای پیام/


تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.