سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ریزترین اما اساسی‌ترین نکات درباره شیرخشک دادن به نوزاد

اگر به دلایل مختلف مجبور به استفاده از شیر خشک برای فرزند خود هستید، باید چم و خم تهیه این ماده غذایی را بیاموزید تا تغذیه و رشد فرزندتان با مشکل مواجه نشود.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ تجویز مصرف شیر خشک حتماً باید با نظر پزشک متخصص انجام شود و افراد از خرید خودسرانه شیر خشک باید خودداری کنند، چرا که شیر خشک در انواع مختلف تولید می‌شود به طوری که برخی از آن‌ها به صورت رژیمی و برخی دیگر جهت درمان و کنترل برخی از بیماری‌ها به بازار عرضه می‌شوند.

هنگام خرید شیر خشک از داروخانه حتماً به تاریخ تولید و انقضای آن توجه کنید، همچنین از مصرف شیر خشک هایی که درب بسته آن باز بوده یا ضربه خورده است، خودداری کنید.

قبل از تهیه شیر خشک، دست‌های خود را به دقت شسته و خشک کنید. ابتدا باید بطری و سر شیشه، محافظ حلقه، سرپوش با آب و مواد شوینده ایمن شسته و سپس در آب جوشانده و خشک شوند. استفاده از بطری کثیف یا آلوده می‌تواند باعث ورود انواع میکروب‌ها و باکتری‌ها به بدن نوزاد و ابتلای او به انواع بیماری‌ها شود.

اضافه کردن آب جوش به پودر شیر خشک باید به اندازه باشد، زیرا افزودن آب زیاد به شیر می‌تواند باعث رقیق شدن آن و در نتیجه اثر منفی بر رشد کودک شود.

چگونه شیر خشک تهیه کنیم؟

آب را به مدت یک دقیقه بجوشانید و سپس آن را خاموش کنید. جوشاندن آب به میزان زیاد می‌تواند باعث افزایش غلظت املاح موجود در آب شده و به این ترتیب باعث رسوب در بدن کودک شود.

پس از اینکه آب اندکی خنک شد، آن را داخل بطری حاوی شیر خشک قرار داده و تکان دهید تا مواد ترکیب و یکدست شود.

همیشه قبل از استفاده از بطری شیر خشک برای تغذیه نوزاد از ایمن بودن دمای آن اطمینان حاصل کنید. این کار را می‌توانید با بررسی چند قطره از محلول روی مچ دست خود انجام دهید.

کارشناسان توصیه می‌کنند برای بدست آوردن ترکیب یکدست شیر خشک مچ دست را به صورت چرخشی با زاویه ۹۰ درجه حرکت دهید تا شیر سریع‌تر با آب محلول شود.

پس از آماده کردن بطری شیر خشک بلافاصله از آن برای تغذیه کودکتان استفاده کنید. در غیر این صورت بطری را در یخچال بگذارید تا برای استفاده در آینده بتوانید آن را مجدداً گرم کنید.

از تکان دادن‌های شدید بطری درست قبل از تغذیه نوزاد خودداری کنید، زیرا باعث ایجاد حباب‌های هوا شده و منجر به نفخ در شکم کودک می‌شود.

حتماٌ از کاردک مخصوص برای اندازه‌گیری دقیق میزان پر کردن پیمانه و اندازه‌گیری پودر شیر خشک استفاده کنید، شیر بیش از حد غلیظ می‌تواند باعث اضافه وزن و سوء هاضمه کودک شود.

حین شیر دادن به کودک دقت کنید تا همیشه شیر در مجرای نوک بطری وجود داشته باشد تا به این ترتیب کودک در معرض هوای کمتری قرار گرفته و کمتر دچار دل درد و نفخ معده شود. کودک را در آغوش بگیرد و به دقت بر نحوه خوردن او نظارت داشته باشید تا دچار خفگی یا سرفه و عطسه نشود.

اگر کودک شما به تازگی به دنیا آمده است، هر دو یا سه ساعت با نظارت پزشک می‌توانید به او شیر خشک دهید. به تدریج و همزمان با رشد کودک نیاز او به شیر کمتر شده و می‌توانید از سایر خوراکی‌ها برای تغذیه او استفاده کنید.

به طور کلی فرزند شما به حدود ۱۵۰ الی ۲۰۰ میلی گرم شیر خشک به ازای هر کیلو از وزن خود در هر روز نیاز دارد. به طور مثال اگر فرزندتان سه کیلوگرم است، به ۴۵۰ الی ۶۰۰ میلی گرم شیر خشک طی هر ۲۴ ساعت نیاز دارد.

منبع: Todaysparent

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
یک مادر
۰۴:۳۴ ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۱
پس از آماده کردن بطری شیر خشک بلافاصله از آن برای تغذیه کودکتان استفاده کنید. در غیر این صورت بطری را در یخچال بگذارید تا برای استفاده در آینده بتوانید آن را مجدداً گرم کنید.!!!!!!!!!
کاش یه نظرات کارشناسانه روی نوشته ها و بعضا کپی ها و ترجمه ها انجام میشد