مصطفی میرسلیم به عنوان اولین سخنران نخستین مناظره انتخاباتی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه طرح و برنامه 4ساله شما برای مدیریت و سازماندهی حاشیه نشینی و جلوگیری از رشد این پدیده چیست اظهار داشت: مهمترین سرمایهای که در هر کشوری وجود دارد، نیروی انسانی آن است و این نیروی انسانی باید متناسب با ظرفیتهای زیستی در کشور توزیع شود و بر مبنای استعدادهایی که نیروهای انسانی دارد در پیشرفت کشور باید مشارکت کنند.
میرسلیم با بیان اینکه در کشور ما استانهای مختلف هر کدام از استعدادهای خود به طور ویژه برخوردار هستند، ادامه داد: نیروی انسانی ما هم با این استعدادهای مختلف باید به شکوفایی برسند.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: عدم توجه به سیاستهای آمایش سرزمین متاسفانه موجب شده است که بسیاری از افراد از نقاط روستایی به شهرها و از شهرها به کلانشهرها رو بیاورند.
وی ادامه داد: این مسئلهای که پدیدار شده است به مشکلات متعدد اجتماعی، فرهنگی، امنیتی و اقتصادی منجر شده است و ما چارهای که برای حاشیهنشینی در نظر گرفتهایم بازگشت به سیاستهای آمایش سرزمین، توزیع صحیح جمعیت و به ویژه به کارگیری صحیح منابع آب در کشور است.
میرسلیم با بیان اینکه به دلیل عدم استفاده صحیح از منابع آب بسیاری از روستاهای ما با بیابانزایی مواجهه شدهاند، تصریح کرد: بر این اساس روستانشینان نتوانستهاند دوام بیاورند و به شهرها روی آوردهاند.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: یکی از دلایل بیتوجهی به منابع آب، استفاده از چاههای عمیق غیرمجاز و از بین رفتن شبکههای قنات در کشور است که نزولات آسمانی خداوند را به اندازهای که قابلیت استفاده داشت، در اختیار مردم قرار میداد و امکان بهرهگیری مناسب از آن را به روستاییانی که نتوانستند از امکانات آبی استفاده کنند، ناگزیر به حاشیه شهرها پناه آوردهاند.
وی گفت: روستانشینان پس از مهاجرت به شهرها با امکانات لازمی که برای زندگی انسانی است، برخوردارند و تن به کارهایی دادند که شخصیت انسانی آنها محترم شمرده نشده است و مسائل مختلفی را از لحاظ اجتماعی ایجاد کردهاند.
میرسلیم افزود: آنها نتوانستند از بهداشت و درمان درست برخوردار شوند، نتوانستند از آموزش و پرورش صحیح برخوردار شوند و در مواجهه با مشکلات با یأس و افسردگی، به مواد مخدر پناه بردند و مشکلات اعتیاد را در جامعه پدیدار ساختند.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: مشکل اصلی حاشیهنشینی به عدم توجه به سیاستهای آمایش سرزمین باز میگردد.
وی بیان داشت: ظرفیتهای زیستی ما در مناطق مختلف کشور یکسان نیست و باید توضیح داده شود که به چه علت در استان سیستانوبلوچستان و برخی قسمتها به ویژه اطراف زابل، با مهاجرت گسترده مواجهه شدهایم به طوری که در آنجا جمعیت شهری و روستایی مناطق را ترک کردهاند و آنها هستند که باید پشتیان اصلی مرزها و تربیتکننده نیروی انتظامی ما باشند و این انجام نگرفته و معلوم نیست که چه کسی و چگونه باید پاسخگوی این مشکلی که برای کشور ایجاد شده است باشد.
**سرزمین ما دچار بحران شدید زیست محیطی است
هاشمیطبا در نقد اظهارات میرسلیم در رابطه با نحوه مدیریت و سازماندهی حاشیهنشینی اظهار داشت: بحث آمایش سرزمین، بحث روستاییان، بحث منابع آب و بحثهای دیگر زیست محیطی که مستقیما به زیستگاه انسان برمیگردد، میراثی از گذشتگان و خداوند است که به بشر عطا شده است.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: وقتی ما بحثهای مختلف را در کنار هم قرار میدهیم، اگر برای آنان اولویت قائل نباشیم موجب میشود که بعضی از مسائل که بیشتر در چشم میخورد، بیشتر مورد توجه قرار گیرد و مسائل مهمی که کمتر به چشم میخورد و در معرض دید ما کمتر است، به آن عنایت نشود.
وی تصریح کرد: سرزمین ما دچار بحران شدید زیست محیطی است و زیستگاه انسان در این مجموعه کاملا در حال از بین رفتن است که مثالهای متعددی در این باره وجود دارد.
هاشمیطبا با تاکید بر اینکه اولویت اولی که برای کشورمان باید مورد توجه قرار گیرد، توجه به زیستگاه ما و حفظ ایران است، خاطر نشان کرد: اگر قرار باشد همه مسائل را بدون توجه به اولویتها بررسی کنیم، این نظر میرسلیم مورد عنایت قرار نخواهد گرفت.
**حاشیهنشینی یکی از معضلات مهم اجتماعی امروز نه تنها ایران
بلکه اکثر کشورها است
روحانی در نقد اظهارات میرسلیم در رابطه با نحوه مدیریت و سازماندهی حاشیه نشینی اظهار داشت: حاشیهنشینی یکی از معضلات مهم اجتماعی امروز نه تنها ایران بلکه اکثر کشورها و شاید همه کشورها است و بنده سراغ ندارم کشوری را که در آن حاشیهنشینی وجود نداشته باشد.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه معمولا حاشیهنشینی دور کلانشهرها دیده میشود، گفت: ریشه حاشیهنشینی به عوامل مختلفی بازمیگردد که یک عامل مهم آن مسئله بیکاری و عدم درآمد کافی است.
وی ادامه داد: فردی که در یک شهر دور یا روستایی زندگی میکند و منابع درآمدی وی کافی نیست و یا اینکه نمیتواند شغلی داشته باشد، برای اشتغال خودش ناچار است مهاجرت کند.
روحانی با بیان اینکه معمولا در شهرهای بزرگ و مرکز کشور شرایط اشتغال بهتر است و این افراد به این مکانها پناه میبرند، تصریح کرد: برای اینکه این افراد شب بتوانند استراحت کنند، یک جایی را اطراف شهر پیدا میکنند و به تدریج هم خانوادهاش را به آنجا میآورد و اگر زندگیاش خوب باشد، دوستان و اقوامش را به انجام میآورد.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری داشت: اگر کسی میخواست در موطن خودش زندگی کند، شغل و درآمد مناسب نداشته باشد نمیتواند بماند.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه حاشیهنشینی بر اساس فرصتهای نابرابر اجتماعی و بحرانهای اقتصادی به وجود میآید، گفت: یک روش این است که در دراز مدت چارهاندیشی کنیم و طبیعتا برای کوتاهمدت هم باید برنامهریزی داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه معمولا در همه دنیا از این افراد دولتها حمایت میکنند، تصریح کرد: بخشی از این محرومان و کمدرآمدها، حاشیهنشینها هستند که دولت در گذشته تدبیر کرده و در قالب یارانهها به این افراد کمک کرد و در 7 سال گذشته هم کمک شده است.
قالیباف افزود: گلهمندی محرومان این است که در 7 سال گذشته باتوجه به افزایش قیمتها و تورمی که اتفاق افتاده است، ارزش آن 45هزار و 500 تومان به کمتر از 15 هزار تومان رسیده است و گله اول آنان این است که چرا همپای تورم کشور این مبلغ افزایش نمییابد و گله دیگرشان این است که چرا یارانهها بین همه اقشار یکسان تقسیم میشود.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: از سوی دیگر مردم نگرانی دارند که افزایش یارانهها باعث گرانی در کشور نشود.
وی خطاب به میرسلیم
اظهار داشت: بنده میخواهم بدانم که شما برای یک اقدام کوتاه مدت برای این محرومان
چه اقداماتی انجام میدهید و برای دراز مدت که موضوع به طور ریشهای حل شود چه
برنامهای دارید؟
**لزوم توجه جدی به حاشیهنشینها
جهانگیری در نقد سخنان میرسلیم و با اشاره به مشکلات حاشیه نشینی گفت: حاشیه نشینی یکی از مهمترین آسیب های اجتماعی است که کشور ما در مقطع فعلی در اکثر شهرها از تهران تا اصفهان، مشهد، زاهدان، چابهار و تمام کشور با این پدیده روبرو هستند.
وی ادامه داد : باید به مردم حاشیه نشین به صورت جدی توجه شود نباید به آنها به عنوان افراد اضافی نگاه کرد. این افراد ایرانی هستند و به دلایل مختلفی به حاشیه شهرها پناه آورده اند و باید مسائل آنها مورد توجه قرار بگیرد.
جهانگیری با بیان اینکه حاشیه نشین ها باید در همه جا دیده شوند و به آنها توجه شود، تصریح کرد: خوشبختانه در دولت یازدهم این پدیده با برخورد بسیار علمی و کار دقیق کارشناسی سازماندهی شده است. شورایی به عنوان بازآفرینی مناطق سکونتی مردم ایجاد شد که بافتهای فرسوده ، بافتهای میانی و حاشیه نشینی را در بر میگیرد و برای مردم ساکن این مناطق برنامهریزی دقیقی صورت گرفته است.
**همه حاشیهنشینها بیمه شدهاند
وی خاطر نشان کرد: تقریبا تمامی حاشیه نشینها در این دولت بیمه شده اند و برای مسئله سلامت آنها مراکز بهداشت و درمان در مناطق حاشیه نشین ایجاد شد.
جهانگیری گفت: در این دولت تمامی جوانانی که به سن تحصیل رسیده اما محروم از آن هستند شناسایی شده و برای آنها برنامه های آموزشی دیده شد. متاسفانه برخی از این جوانان به علت معلولیت از تحصیل محروم بودند، اما ما برای این افراد نیز راهکارهای مناسب ایجاد کردیم.
**16 میلیون حاشیهنشین داریم نه 11 میلیون
رئیسی در نقد سخنان میرسلیم و با اشاره به مسئله حاشیه نشینی گفت: آمار 11 میلیون حاشیه نشین مربوط به سال 91 است و هم اکنون آمار شاید تا 16 میلیون نفر هم برسد.
وی با اشاره به اینکه حاشیه نشینی عللی مانند کم آبی دارد که سبب مهاجرت مردم شده است، ادامه داد: سخن مهم این است که برای افراد حاشیه نشین باید چه اقداماتی انجام داد که اولین گام برای این افراد مسئله نوسازی و دومین گام، مسئله بهسازی مسکن این افراد است.
رئیسی تصریح کرد: نظام شهری باید ماموریت پیدا کند و این مناطق را ساماندهی کند. این افراد عزیزان ما هستند که با مشکلاتی مواجهه شده اند و به اجبار این زندگی را انتخاب کرده اند.
وی تاکید کرد: مسئله آموزش، بهداشت و مشکلاتی که این افراد با آن مواجهه هستند باید به صورت جدی رسیدگی شود و تثبیت مالکیت یکی از مسائل بسیار مهمی است که باید صورت بگیرد.
رئیسی اظهار داشت: ما در حاشیه شهر مشهد اقدامات مناسبی را انجام دادیم خیلی از این افراد می گفتند که ما نمی دانیم این خانه ها به ما تعلق دارد یا خیر؟
وی با بیان اینکه باید به این افراد خدمات رسانی شود، افزود: باید از سرمایه گذاران و صنایع دعوت شود تا در این مناطق سرمایه گذاری صنعتی کنند و این مناطق سامان جدی پیدا کند.
میرسلیم در پاسخ به سوال سایر نامزدها گفت: اقدامات تکمیلی باید برای ساماندهی افراد حاشیه نشین صورت بگیرد، قطعا دولت با بودجه های هنگفتی که در اختیار داشته در طول 4 سال گذشته اقداماتی را انجام داده اما این اقدامات کفایت نمی کند و ضرورت دارد که به طور جدی قبل از اینکه ما با فجایع اجتماعی روبرو شویم، این مشکل حل شود.
وی ادامه داد: برای بازگشت افرادی که امکان بازگشت به روستا برای آنها وجود دارد، قطعا آماده سازی لازم باید صورت بگیرد یعنی ما قائل به اعمال مدیریت صحیح در مناطق آبی کشور شویم.
میرسلیم تصریح کرد: 350 هزار چاه غیرمجاز یعنی از بین بردن منابع زیرزمینی آبی کشور، نشست زمینها و متاسفانه ضایع کردن امکاناتی که میتوانست به صورت پایدار برای تولید کشاورزی صرف شود.
وی خاطر نشان کرد: امکانات اولیه رفاهی باید در روستاها فراهم شود تا روستاییان احساس کنند برای تامین نیازهای خود مجبور نیستند به شهرها مهاجرت کنند که در این زمینه اقداماتی انجام شده اما کافی نبوده است.
میرسلیم با تاکید بر اینکه ما باید از بی عدالتی پرهیز کنیم، اظهار داشت: در بسیاری از شهرهای ما جاذبه های کاذبی وجود دارد که موجب شده روستاییان به شهرها مهاجرت کنند تا خود را از این جاذبه ها بهره مند کنند.
وی تصریح کرد: برای افرادی که فعلا در حاشیه شهرها ساکن هستند باید دقت کرد که این افراد انسانهای شریفی هستند که به دلایل خاص اقتصادی و اجتماعی به حاشیه شهرها پناه برده اند.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: برای اینکه شرافت انسانی این افراد حفظ شود، از لحاظ آموزش و پرورش باید بسیار اهتمام بورزیم و نقصی در کار آموزش و پرورش جوانان ایجاد نشود.
**وجود 10.2 میلیون نفر بیسواد برازنده ما نیست
وی تصریح کرد: متاسفانه امروز 10.2میلیون نفر داریم که کاملا بی سواد هستند که برازنده جمهوری اسلامی نیست که از 80 میلیون آن بیش از 10 میلیون بی سواد کامل باشند که نشان می دهد ما باید برای آموزش و پرورش اقدامات لازم انجام دهیم.
میرسلیم خاطر نشان کرد: برای بهداشت و درمان اقداماتی که باید صورت بگیرد کافی نبوده و موجب اشاعه بیماری ها در شهرها دلیل همین عدم اقدامات بهداشتی بوده است که باید تکمیل شود و سلامت جسمی و روانی این افراد و همچنین سلامت اجتماعی و اعتقادی آنها باید فراهم شود تا آنها ابزاری نشوند در دست کسانی که می خواهند کشور را از نظر امنیتی و فرهنگی به مخاطره بیاندازند.
وی تصریح کرد: امکانات اسکان آنها باید به شکل مناسب فراهم شود هم اسکان اولیه که وسایل زیست سالم و مناسب برایشان فراهم شود تا تشدید مهاجرت به سمت شهرها فراهم نشود منظورم مساکن ارزانی است که باید به صورت مهندسی آماده شوند تا فعلا برای کسانی که در حاشیه شهرها سکونت می کنند ایجاد شود.
میرسلیم گفت: همه این اقدامات موجب می شود ما به سمت توجه بیشتر از امکانات محیط زیستی کشورمان برویم و با توجه به ظرفیتهایی که وجود دارد امکان جابجایی جمعیت را در جاهایی که میسر است با استفاده از امکانات خدادادی برای اشتغال و سرافرازی کشور گام برداریم.
وی ادامه داد : متاسفانه کشور ما با مهاجرت هایی
مواجهه شده که باعث بیکاری شهرها و جوانان این مناطق شده و مشکلات ثانویه ای را
مانند عدم تشکیل خانواده، ناپایداری وضعیت جوانان و مسائل امنیتی ایجاد کرده است.
هاشمی طبا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مشکل مسکن ناشی از چه مولفه هایی است و چه طرحی برای حل این مشکل به ویژه زوجهای جوان دارید، گفت: ما اگر بخواهیم معلولها را مورد توجه قرار دهیم، راه به جایی نمیبریم. به طور کلی علتهایی که باعث بروز مشکلات برای آحاد جامعه شده است، باید به صورت برطرف کردن علتها باشد. در تمام فرمایشاتی که صورت گرفت نوعا حرکت به سمتی بود که دولت باید این کار را بکند و دولت باید آن کار را بکند.
وی ادامه داد: در حال حاضر خدمات زیادی ارائه میشود و اصلا امکان بزرگ شدن دولت بدون اینکه اقتصاد ما توانمند و در آمد ملی افزایش یابد، وجود ندارد.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه مشکل مسکن طبیعی است و در حال حاضر به زوجهای جوان وام پرداخت میشود، تصریح کرد: در شهرکهای اطراف تهران یا شهرکهای دیگر شهرها، مسکنهای کوچکی ساخته شده است و ما باید توانمند کردن آنها را مورد توجه قرار دهیم.
**کار از مسکن واجبتر است
وی افزود: به نظر من از کار از مسکن واجبتر است و کار بدون توجه به سرمایه گذاری در صنعت امکان پذیر نیست و زوجهایی که کار دارند می توانند آینده شان را تامین کنند و وام بگیرند.
هاشمی طبا ادامه داد: با حجم وامی که از طریق بانکها مصوب شده و با توجه به رکود بازار مسکن باز هم امکان خریداری و ایجاد مسکن وجود دارد. در برخی از نقاط مسکن حدود متری 1 تا 1.3 میلیون تومان است و اگر زوجها کار داشته باشند، می توانند این مسکنها را خریداری کنند.
این کاندیدای ریاست جمهوری با بیان اینکه حجم هر چیزی در کشور محدود است، گفت: ما نمی توانیم به یک باره سرمایه گذاری بزرگی را در صنعت برای ایجاد تولید انجام بدهیم چون باید تولید را بفروشیم.
**تکمیل طرح مسکن مهر تا پایان دولت یازدهم
در ادامه حجت الاسلام روحانی در نقد سخنان هاشمی طبا گفت: در بحث مسکن برنامه های مختلفی در دولتهای قبل اجرا شد و در دولت گذشته سرمایه گذاری روی مسکن مهر انجام گرفت و با همه اشکالاتی که داشت این دولت خودش را متعهد دید که آن را تکمیل کند که تقریبا تا پایان این دولت مسکن مهر تکمیل می شود البته حدود 100 مسکن مهر وجود دارد که هیچ داوطلبی برای خرید آن نیست.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری افزود: ما باید به مردم کمک کنیم خودشان محل سکونتشان را انتخاب کنند و در این دولت تلاش شده وام لازم در اختیار خانه اولیها قرار بگیرد. 80 میلیون تومان به زوجین وام دادیم که کمک بسیار خوبی است اما در این زمینه لازم است تا ما به بافتهای فرسوده توجه کنیم.
حجت الاسلام روحانی گفت: ما اگر به جای مسکن مهر در بافتهای فرسوده سرمایه گذاری میکردیم، میتوانستیم تحول مثبت ایجاد کنیم؛ برنامه خوبی برای مسکن جوانان وجود دارد همچنین ما به زوجین دو تا 10 میلیون برای آغاز زندگی وام دادهایم.
** 4 درصد جامعه از همه چیز برخوردار و 96 درصد برخوردار نیستند
در ادامه محمد باقر قالیباف در نقد صحبتهای هاشمی طبا اظهار داشت: ما برمی گردیم به این نقطه که 4 درصد از جامعه از همه چیز برخوردارند و 96 درصد دیگر برخوردار نیستند. ما اکنون بیش از 3 میلیون مسکن خالی داریم اینها چرا خالی است؟ متعلق به کیست؟ اینها به همان 4 درصد متعلق است. 4 درصدی که یک ویلا در شمال و یک ویلا در شرق دارند.
قالیباف با اشاره به اینکه قرار بود که هر سال 10 درصد بافت فرسوده را تکمیل کنند اما الان بیش ا ز 5 الی 6 سال از این مسئله میگذرد، اظهار داشت: بافت فرسوده در تهران بنا بر گزارش وزارت مسکن 34 درصد است و کمکی که دولت باید میکرد نکرد ولی ما وظیفهمان را انجام دادیم.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: اگر کسی بر اساس رانتی چند میلیارد وام میگیرد نگذاریم بگیرد. در سال 95 بیش از 530 میلیارد تومان وام دادهایم. چند هزار نفر این وام ها را گرفته اند در حالی که جوانان برای چند میلیون وام باید در صف های طولانی منتظر بمانند.
**با صدور پروانههای بیحساب و کتاب با تعداد بیشماری واحدهای مسکونی خالی مواجهه ایم
در ادامه اسحاق جهانگیری در نقد اظهارات هاشمیطبا گفت: متاسفانه با صدور پروانههای بی حساب و کتاب در شهرداری و دلالی شدن با تعداد بیشماری واحدهای مسکونی خالی مواجهه ایم. ما برای مسکن یک اولویت گذاشتیم و مسکن اجتماعی برای زنان سرپرست خانوار و تحت پوشش حمایتی ایجاد کردیم که بانکها منابع مالی آن را تامین می کنند.
وی تصریح کرد: سالانه باید 200 هزار متر خانه های روستایی مستحکم شوند که این کار انجام شده است؛ سقف تسهیلات مسکن به زوجهای جوان از 60 میلیون به 160 میلیون افزایش یافت. ما صندوق پس اندازی را برای مسکن خانه اولی ها ایجاد کردیم که 6 ماه در آن سرمایه گذاری می کنند.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد :
منابع مالی بانک مسکن را 5 هزار میلیارد افزایش دادیم. بافتهای فرسوده ای که در
تهران نوسازی شده اند از طریق شهرداری صورت گرفته که صرفا با دید سرمایه گذاری و
سودآوری بوده و در واحدهای تجاری این کار انجام شده است.
اقای رییسی که فقط می گفتند این کار باید بشود اونکار باید نشود، خوب اینو که همه می دونند برنامتون چیه
اقای قالیباف هم که با تهمت و دروغ قصد تخریب روحانی را داشت که خوشبختانه برملا شد و راه رییس جمهور قبلیو در پیش گرفته که به بیراهه هست
اونوقت مردم قضاوت کنند میگن چرا اینقدر راحت مردم قضاوت میکنند؟؟؟
کاندیداهای محترم لطفا راهکار بدهید و تهمت و دروغ نزنید
مخصوصا شما کاندیدای محترم.
رفیق بی کلک اسحاق
خصوصا اقاي قاليباف
مدیریت عالیییییی
مدیریت عالیییییی
مدیریت عالیییییی
مستند ، شجاع ، با علم و باکلاس
داره جلوی جهانگیری و روحانی می ایسته.
جهانگیری یه سری موارد رو آورده که بگه ، بی ربط و باربط به موضوع تهمت میزنه.
مثل گاز انبر ، حمله به سفارت ، کتک خوردن دست فروش و ...
بسوزه پدر ترس
خخخخخخخخ
برو خودتو سیاه کن پیر مرد
قالیباف خوب پتتون رو ریخت تو اب
رأی ما فقط رئیسی**********
رأی ما فقط رئیسی**********
چن به چن
قالیباف مساویه جهانگیری به اضافه روحانی
اگه صداقت داره نباید کنار بره
ببینیم دیگه ....