به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،گذری کوتاه در کوچه ها و خیابان های نصف جهان، سرسبزی و طراوت را برای دیدگان به ارمغان می آورد. کوچه باغ هایی که امروز به باغ راه هایی تبدیل شده اند که گاه گردشگران با عبور از کنار آنها فراموش می کنند که در شهری خشک و کم آب قدم گذاشته اند.
ذوق و درایت مدیران شهری اصفهان از دیرباز تا کنون در آراستن فضای شهری سرآمد بوده است. همه خیابان ها آراسته به درختان کهن سالی است که سال ها پیش نهالی نحیف بوده اند و امروز شاخ و برگ های خود را بر سر شهروندان گسترده اند و مرهمی بر هوای آلوده این روزهای شهر شده اند، اما بسیاری از این درختان به روزها و ماه های پایان عمر خود نزدیک می شوند و نیاز به کاشت درختان جدید در کوچه و خیابان بیش از پیش احساس می شود.
با نگاهی به صنعتی بودن کلانشهر اصفهان و خشک سالی در چند سال اخیر باید توجه ویژه ای به افزایش فضای سبز شهر در داشته باشیم. درختان و گیاهان علاوه بر زیبایی نقش مهمی در تامین سلامتی شهروندان ایفا می کنند. روزهای دلگیری که پیکر زیبای زاینده رود به کویری تشنه بدل می شود، تنها سبزی درختان و هوای تازه برگ ها است که مرهمی می شود بر دل شهروندان!
اهمیت این امر ما را بر ان داشت تا با مسئولان این حوزه گفتگویی داشته باشیم و اطلاعات بیشتری در زمینه فضای سبز بدست اوریم
نایب رئیس کمیسیون امور اقتصادی، حقوقی و گردشگری شورای اسلامی شهر با بیان اینکه ارتقای شاخص کیفیت زیست محیطی یکی از وظایف مدیریت شهری است، گفت: باغ راه های اصفهان را حفظ و تداوم ببخشید.
سید کریم داوودی افزود: شاید همگی واژه "اصفهان باغ راه است"، را شنیده باشید، علت آن این است که شهر کویری با کمترین سرانه بارندگی به علت درایت و ذوق مدیران ادوار گذشته در اکثر خیابان ها در دوطرف و حتی در بعضی خیابان ها در سه ردیف (رفوژ میانی)درخت کاری شده است و امروزه با مرور زمان این درختان کهن شده و باعث طراوت و شادابی فضای سبز شهری اصفهان شده به ویژه اکثر مسیرهای مادی های سنتی که تبدیل به پیاده راه محله ای با فضای سبز درختان شده است.
وی با اشاره به اینکه از مدیران برنامه ریزی تقاضامندیم این ایده و حرکت زیبا را تداوم بخشند، تصریح کرد: متاسفانه در بعضی از خیابان های جدید الاحداث خبری از درختکاری و رفوژ فضای سبز نیست که امیدوارم معاونت خدمات شهری در فکر رفع این معضل شوند و حتی در خیابان های با عرض کم و پیاده و محدود با احداث یک رفوژ در حد نیم متر هم می توان این کار را تداوم داد.
اصفهان شهر موزه معماری ایرانی، اسلامی است و هر نوع حرکت زیباسازی باید عمیق و متناسب با فرهنگ و معماری شهر اصفهان باشد و نکته مهمی که نباید مورد غفلت واقع شود محوریت فضای سبز است چرا که علاوه بر زيبايي بخشيدن به منظر شهري در تقويت روحيه و شادابي شهروندان نيز تاثير گذار است.
همچنين ايجاد فضاهاي سبز و بوستان ها راهكاري موثر براي مقابله با آلودگي هوا و داشتن شهري شاد و زيبا است.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان هم گفت: اصفهان در سرانه فضای سبز کشور با 26 متر مربع در رتبه نخست قرار دارد.
احمد سلیمانی پور با اشاره به اینکه میزان سرانه فضای سبز در کشور حدود 22 متر مربع است افزود : اگر بخواهیم سلامت مردم را تأمین کنیم باید میزان سرانه فضای سبز را در اصفهان به 49 مترمربع افزایش داد. با توجه به محدودیت منابع آبی در استان طرح جایگزینی چمن مقاوم به خشکی به جای چمن های قبلی با قوت بیشتری دنبال می شود .
وی کاشت گیاهان مقاوم به خشکی را از دیگر برنامه های سازمان اعلام کرد و گفت: سال گذشته بیش از 230 هزار درخت مقاوم به خشکی شامل زبان گنجشک ، زیتون ،ارغوان ، ملیا در پارکها و اداره های استان کاشته شده است و قرار بر این است که حدود 170 هزار گونه گیاهی منحصر به فرد را به عرصههای فضای شهری آورده و بخش عمده آن جایگزین گل و گیاه شود.
امروز كاهش اكسيژن شهرها ، مسئله توسعه فضاي سبز شهري را بيش از پيش گوشزد مي
كند و بايد با غلبه بر مشكل كم آبي، توسعه فضاي سبز ادامه داشته باشد چرا که مهمترین
دستاورد توسعه متوازن فضا سبز شهری برای مردم، سلامتی و هوای سالم است.
گزارش از سولماز محمدی
انتهای پیام/م