سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چگونه شیر سالم را از تقلبی تشخیص دهیم؟

شیر برای سلامت بدن بسیار ضروری است اما نوشیدن شیر فاسد یا آلوده می تواند باعث بیماری‌های خطرناکی شود. روش های تشخیص شیر سالم در اینجا معرفی شده است.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ شیر و سایر محصولات لبنی برای سلامت بدن بسیار مفید است اما در برخی کشورهای خارجی تقلب در زمینه تولید شیر صورت می گیرد که می تواند سبب ابتلای افراد به انواع بیماری های گوارشی، مشکلات قلبی عروقی یا واکنش‌های شدید آلرژیک شود به همین دلیل باید قبل از مصرف شیر از سالم بودن آن مطمئن شویم.

کارشناسان حوزه بهداشت هشدار می دهند در تکنیک های شناسایی سلامت شیر به دلیل استفاده از اسید تنها افراد متخصص در محیط آزمایشگاهی به انجام این کار بپردازند زیرا استفاده از وسایل آزمایشگاهی در محیط خانه کار بسیار خطرناکی محسوب می‌شود.

کارخانجات تولید شیر انواع افزودنی ها و مواد شیمیایی را به این محصول و سایر محصولات لبنی اضافه می‌کنند که از جمله این مواد افزودنی می‌توان به آب، نشاسته، پارافین، انواع روغن های حیوانی اشاره کرد که با آزمایش هایی ساده و در عین حال دقیق می توان به وجود آنها پی برد.

تست وجود آب در شیر
یک قطره شیر را روی یک سطح صیقلی و شفاف که حالت مورب و اریب دارد بریزید. حرکت قطره شیر را بررسی کنید، شیر واقعی از خود ردی به جای نمی گذارد اما شیر تقلبی که به آن آب اضافه شده است یک خط سفید کمرنگ از خود باقی می گذارد.

وجود نشاسته در شیر
یک قطره محلول ید (که برای ضد عفونی کردن نیز به کار می رود و پای ثابت جعبه کمک های اولیه است) به مقداری شیر اضافه کنید. چنانچه پس از اضافه کردن رنگ شیر آبی شد نشان دهنده وجود نشاسته در آن است.

ماده روغنی به نام Vanaspati
این ماده شبیه به روغن پالم است و برای تشخیص آن در شیر تنها کافی است در محیط آزمایشگاهی و با رعایت تمامی موارد احتیاطی حدود ۳ میلی لیتر شیر را در لوله آزمایش ریخته و به همان میزان اسید هیدروکلریک به آن اضافه کنید. اگر پس از ۵ دقیقه رنگ محلول قرمز شد نشان دهنده وجود Vanaspati در شیر است.

مواد شوینده و انواع پاک‌کننده ها در شیر
برای تشخیص مواد شوینده در شیر حدود ۵ میلی لیتر آب را به همان میزان شیر اضافه کنید و برای مدت ۵ دقیقه آن را هم بزنید. اگر روی شیر کف ایجاد شود، این بدان معنا است که شیر حاوی مواد شوینده است.

فرمالین در شیر
برای شناسایی این ماده نیز حدود ۱۰ میلی لیتر شیر را در لوله آزمایش ریخته و به آن اسید سولفوریک غلیظ در محیط ایمن آزمایشگاه و با رعایت کلیه موارد ایمنی اضافه کنید.

دقت کنید در این حالت نباید لوله آزمایش تکان بخورد، چنانچه در محل تقاطع شیر و اسید سولفوریک رنگ محلول بنفش شد نشان دهنده وجود فرمالین در شیر است.

از طریق روشهایی نسبتاً مشابه می توان وجود تقلب و مواد افزودنی غیرمجاز را در پنیر، کره و کشک نیز شناسایی کرد.

کارشناسان توصیه می کنند برای جلوگیری از ابتلا به انواع بیماری ها از جمله تب مالت یا سایر مشکلات گوارشی افراد حتما از شیرهای سالم و استاندارد استفاده کنند یا حداقل شیر را بجوشانند هرچند که جوشاندن شیر تمامی میکروب های آن را از بین نمی برد.

منبع: The Health Site

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۸
در انتظار بررسی: ۰
۲۳:۱۴ ۲۸ شهريور ۱۴۰۰
توی شیر مواد شوینده بود پر از کف شد روش مثل برف شادی
آرمان
۰۱:۵۴ ۱۵ شهريور ۱۴۰۰
کیفیت لبنیات های شرکتی خیلی افت کرده.مخصوصا ماست و شیر.واقعا مزه هیچ میدن.
دوستان سعی کنید لبنیات رو از فروشگاه های لبنیات خریداری کنید.
دروغ میگن هیچ خطری هم نداره.
کیفیتشون با لبنیات شرکتی قابل مقایسه نیست
ناشناس
۱۵:۱۷ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
سلام من از تره بار زرگنده تهران یک بطری شیر خریدم نمیدونم اسم تجاری آن را بنویسم یا نه که بعد از باز کردن درب بطری وخوردن اولین جرعه از ان کاملا طعم و بوی وایتکس میداد انقدر بوی آن زیاد بود دوستانی که به شدت اضافه کردن وایتکس به شیر را انکار میکنند را ناچار میکرد ان را تایید کنند.
ناشناس
۱۸:۵۰ ۱۶ فروردين ۱۴۰۰
لبنیات رو باید از یه شخص مطمعن که گاو داره تهیه کرد ولا من که از لبنیات هیچ خیری ندیدم ولی من بخاطر آب پنیر و کره اش که بهترین اجزای شیره چون گرمه و هیچ مشکلی برای بدن ایجاد نمیکنه می خرم.
ناشناس
۱۴:۵۰ ۱۴ آبان ۱۳۹۹
من نمیتونم وسایل آزمایشی بخرم شیر آزمایش کنم .ولی چند بار شیر میخرم خودم تو خونه ماست درست میکنم آب ماست عین ژله میشه چرا؟ممنون میشم جواب بدین این شیر ماست قابل استفاده هست یانه
ناشناس
۱۳:۵۲ ۱۹ آبان ۱۳۹۸
بهتر اصلا لبنیات نخوریم .
ناشناس
۰۲:۰۱ ۱۱ شهريور ۱۳۹۸
مرسی از راهنماییتون
اشکان
۰۸:۵۹ ۱۲ خرداد ۱۳۹۸
من خیلی وقته هیچ چیز صنعتی نمیخرم و همه چیز رو محلی از روستا ها و روستایی ها میخرم
ناشناس
۰۸:۲۸ ۰۳ مهر ۱۳۹۸
دوست عزیز بیشتر تقلب در همین شیرهای که شما از محل غیر مجاز تهیه میکنید اتفاق میفته
ناشناس
۰۷:۰۴ ۰۱ بهمن ۱۳۹۷
واقعا ممنون از اطلاع رسانیتون.حالا موندم شیر اصلی رو با تقلبی چجوری بفهمم که روغن پالم نباشه
شهره راشدی
۲۲:۱۸ ۲۳ آبان ۱۳۹۷
شیر محلی بهتر از شیر کارخونه ای هست
ناشناس
۰۹:۲۶ ۰۶ آبان ۱۳۹۷
واقعا اگر شیری که دست مردم میدن آزمایش بشه ولی بازم با وجود آلودگی به مواد بالا وارد بازار بشه باید فاتحه وجدان رو خوند
ناشناس
۰۰:۲۰ ۲۲ اسفند ۱۳۹۶
پس شیر رو اینجوری پر چرب میکنن تقلبی!!
سید یاسین
۲۳:۰۲ ۱۳ شهريور ۱۳۹۶
نگاه زمونه چه شکلی شده. به خاطر یه لیوان شیر باید تستش کنی. اخه ما چقدر پول داریم که بیایم وسایل آزمایشی بخریم. چرا مسئولین کشور بیان این تقلب کاران را از بین ببرند.
ولی بازم ممنون از اطلاع رسانی
علی
۱۱:۴۶ ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۶
سلام بهتره شیر رو محلی تهیه کنید.صد برابر بهتر از این کارخونیاست که خودش صدتا مریضی میاره یعنی پاستوریزش کردن اصلا مزه نداره انگار داری سفیده کننده میخوری.
ناشناس
۱۱:۴۲ ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۶
خیلی جالب بود
ناشناس
۰۷:۵۵ ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۶
ممنون ازآگاهی بخشیتون
ناشناس
۲۲:۳۹ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۶
مرسی
Mh
۲۲:۱۹ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۶
جالب بودش