سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پوشاک ایرانی؛ یک قدم مانده به مرگ

تولید پوشاک ایرانی این روزها به بدترین وضع خود طی سه دهه اخیر رسیده و رشد روزافزون واردات بی رویه و قاچاق ، این صنعت را به ورطه نابودی کشانده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، براساس برنامه‌های دولت قرار بود برای ایجاد رونق اقتصادی اقدامات لازم برای مبارزه با قاچاق کالا انجام شود اما متأسفانه حجم کالاهای قاچاق هر روز در حال افزایش است و مکانیزم دقیقی برای مبارزه با آن وجود ندارد. البته هر کدام از مسئولین بر اثرات مخرب قاچاق کالا تأکید می کنند اما هنوز اراده ای برای رفع این معضل نیست.

برای بررسی چند و چون وضعیت کالاهای قاچاق در کشور فقط کافی است سری به بازار تهران بزنید تا از نزدیک در جریان حضور انواع مختلف کالای قاچاق در بازار تهران باشید. البته دولت در تیرماه سال گذشته طرح ضربتی مبارزه با کالاهای قاچاق را در بازار شروع کرد که البته مبارزه تنها با قاچاق در سطح عرضه با نقدهای درستی هم مواجه شد ولی این کالاها همچنان با حربه های مختلفی از گمرکات کشور ترخیص شده و به راحتی در بازار به فروش می رسد. امروز فعالان بازار بدون برگ سبز به راحتی کالاهای خود را در بازار می فروشند و مشکلی ندارند؛ فقط رکود باعث شده تا رونقی در کسب و کار نداشته باشند.

رضایی یکی از فروشندگان پوشاک در همین ارتباط با اشاره به اینکه در حال حاضر کالای قاچاق به وفور در بازار وجود دارد، گفت: دولت هر چند بار طرح هایی را برای جمع آوری کالاهای قاچاق آغاز می‌کند اما این موضوع مقطعی است و هنوز نتوانسته تأثیری برای عملکرد قاچاقچیان داشته باشد.

 وی با اشاره به اینکه عمده محصولات آرایشی بازار قاچاق است، افزود: در بخش پوشاک 80 درصد اجناس بازار قاچاق است. در حوزه فعالیت ما، برخی از فروشندگان نمی توانند 9 هزار تومان بابت یک روسری پول گمرک بدهند به همین دلیل به قاچاق  روی می آورند.

رضایی با اشاره به اینکه قاچاقچیان پوشاک اکثراٌ بارهای خود را از قشم و بانه وارد کشور می‌کنند، تصریح کرد: دولت فقط سخت گیری هایی را برای لوازم آرایشی قاچاق انجام داد  که این موضوع هم مقطعی بوده و فروشندگان این حوزه هر چند وقت یکبار جمع و مجدد اقدام به فروش محصولات خود می‌کنند.

فروشنده دیگری با اعلام اینکه حضور گسترده کالاهای قاچاق و رکود بازار آسیب های زیادی را به کسبه وارد کرده است گفت: اصلاً ما در بازار چیزی به نام شب عید نداشتیم و همین موضوع ما را با مشکلات زیاد مالی روبه رو کرده است.

وی با اشاره به اینکه اصلاً در این شرایط امکان فعالیت وجود ندارد، افزود: دولت چندین بار از برنامه های خود برای جلوگیری از ورود کالاهای قاچاق گفته  اما در عمل ما در بازار شاهد اتفاق جدیدی نیستیم و همچنان قاچاقچیان به راحتی کسب و کار می‌کنند.

مظاهری راد یکی از تولیدکنندگان حوزه پوشاک با اشاره به اینکه وضعیت بازار بسیار خراب است، می‌گوید: از یک سال و نیم گذشته وضعیت تولید در حد فاجعه است به نحوی که این موضوع از بعد از انقلاب تا کنون سابقه نداشته است.

وی با بیان اینکه حجم قاچاق پوشاک بسیار افزایش یافته است، افزود: امروز سهم تولیدکننده داخلی فقط 5 درصد است که این امر اگر ادامه پیدا کند به طور حتم ایران در بخش پوشاک همانند عربستان خواهد شد.

این تولیدکننده پوشاک تصریح کرد: در حال حاضر اکثر واحدهای تولیدی پوشاکی کشور تعطیل شده و یا روند واردات را در پیش گرفته اند. امروز تولید به صرفه نیست و سود در انتقال پول به بانک ها است.

وی اضافه کرد: تولیدکننده داخلی امروز تقاضای جدیدی از دولت ندارد بلکه فقط می خواهد  دولت به وظایف خود عمل کند و بر سر تولید داخلی مانع تراشی نکند. باید تعرفه واردات پوشاک افزایش پیدا کند اما متأسفانه امروز به راحتی کالای خارجی در بازار به فروش می‌رسند که این موضوع اصلا به نفع تولیدکننده داخلی نیست.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/
 
 
 
 


تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۳:۵۵ ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۶
فقط اینکه قاچاق یا جنس چینی رو عرضه میکنن مشکل ما نیست شما با یه نگاه سرسری هم میتونید متوجه بشید اولا دوخت نامناسب مانتو هاییکه برای شانه ها تنگ تر یا کتی فرم ساخته میشن اصلا سایز مشخص و متناسب ندارن با رنگهای شلوغ که به نظرم از فرم و شکل اسپورت در آمدن و فقط انگار شنل میدوزن نه مانتو ... بهتره از رنگهای بهتر طراحی های بهتر سایز بندی درست جوری که نه برای طرف اینقدر تنگ بشه که مجبورا بخاطر نبودن مانتوهای اسپرت به مانتو های دوبنده رو بیارن خوب هست اما چاق تر به نظر میان وقتی میپوشن
اصلا جذابیت نداره
درباره ی جنس ایرانی کسی نگاه به مارک نمیکنه چشم هرچیزی که جذبش کنه رو میخره پس از فرم و رنگهای دمده استفاده نکنن یکم قیمت هارو پایین بیارن شاید راه نجاتی براشون پیدا بشه ...مردم پول خرج میکنن اما نه برای جنسی که دوروزست دوبار بشورن رنگاشم بپره
مشکل از خود صنف پوشاکه چون میخواد جنس باکفیت پایین و رنگهای عهد بوقی قالب کنه مشتری هم بعد از یکبار خرید دیگه سراغشون نمیره
شک نکنید
شهرکرد
۲۰:۴۶ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۶
ایران شده زباله دان چین/تاکی باید شاهد ازبین رفتن محیط زیست ایران باشیم /کانتینرهای اجناس بی کیفیت چین که وارد این مملکت می شوند خیلی ازآنها یکروز هم کار نمی دهند.یکی ازعوامل بیکاری وازکارافتادن کارخانجات همین است.دولتمردان کجایید؟پیامهای رهبر را چرا عملی نمی کنید
ناشناس
۱۶:۲۸ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۶
ای بابا دلتون خوشه، من فروشگاه پوشاک دارم! در حال حاضر ضرر کردمو دارم جمع میکنم!
این وضع بازاره که این دولت راه انداخته، ما که بدبخت شدیم رفت... خدا به بقیه صنف پوشاک رحم کنه...
ناشناس
۱۶:۰۳ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۶
اون کسی که کالای قاچاق وارد میکند دولت مقصر میداند و خودشو بی تقصیر ک منم باید خرج زندگیمو دربیاورم اما خبر نداره با این کارش تیشه به ریشه سرزمینش میزنه وباورم نمیکنه .....ازاونورم دولتیا درست حسابی نظارت روی مرزها و وررود کالا قاچاق ندارند شماها باید از مبدا نظارت کنید
ایرانی
۱۳:۵۵ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۶
بسیاری از پوشاک با کیفیت موجود در بازار که با برند خارجی عرضه میشوند، ایرانی هستند. پس بهتر است با مارک ایرانی توزیع شوند تا پوشاک ایرانی بهتر شناخته شود.