سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رونمايی از آلبوم «دو راهی» و بزرگداشتی برای افشین یداللهی

در محفل اتفاق ترانه اين ماه حوزه هنری‌ ضمن رونماي‍ی از آلبوم دو راهی، ياد و خاطره افشين يداللهی زنده نگه داشته شد.

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مراسم اتفاق ترانه شنبه‌های اول هر ماه در تالار سوره مهر برگزار می‌شود. این ماه قرار است در این مراسم یادی از افشین یدااللهی و رونمایی از آلبوم دو راهی صورت بگیرد.

اتفاق ترانه امروز 2 اردیبهشت ماه با حضور فاضل نظری, معاون هنری حوزه هنری و شاعرانی چون سعید بیابانکی, ناصر فیض و محمد علی بهمنی برگزار شد.

در این مراسم ناصر فیض، شاعر در خصوص افشین یداللهی گفت: ما ایرانی‌ها عادت‌هایی داریم از جمله آنکه پس از فوت کسی زیاد اغراق می‌کنیم. چه بسا وقتی که فرد زنده است به وی حسادت کنیم. افراد زیادی بودند که به افشین یداللهی حسادت می‌کردند،چون زیاد دیده شد. این دیده شدن فقط به خاطر شعرش نبود.

وی افزود: در گذشته شاعران طراز اولی داشتیم که استقبال از آثارشان زیاد نبود اما این استقبال زیاد از آثار یداللهی حتی با وجود ضعف زبانی موجود در آن به ارتباط مناسب اشعارش با مخاطب مربوط می‌شود که باعث چشم‌پوشی از ضعف زبانی شعر وی می‌‌شود. 

ناصر فیض در ادامه افزود: رفتار و منش او با شعرش هست. یک آدمی که نه سوار موج‌های ادبی شد نه موج‌های سیاسی.

این شاعر با اشاره به نگاه یداللهی به شعر کهن علاوه بر موسیقی پاپ بیان کرد: هیچ کدام از آثار افشین یداللهی در زمینه پاپ و شعر کهن از جایگاه اولیه‌اش تغییر نکرد. اولین برخوردی که با وی داشتم مانند همان برخوردی بود که بعدها با او داشتم. در کنار هنر، انسانیت, شرف و وجدان بیدار است که فرد را ماندگار می‌کند که افشین یداللهی اینگونه بود.

وی در ادامه گفت: مرحوم یداللهی از نمونه‌های خوب اخلاق و رفتار بود. افشین یداللهی نمونه یک انسان بسیار آرام بود که به اطرافیان آرامش می‌داد. آدم وقتی، خودش باشد تاثیر می‌گذارد. شعر و خود افشین یداللهی تأثیرگذار و آرامش بخش بود.

در ادامه مراسم سعید بیابانکی شاعر با اشاره به آشنایی خود با افشین یداللهی در مراسم هفتم قیصر امین‌پور اظهار داشت: یک بار هم سفر خاطره انگیزی به کاشان داشتم. علی ضیا آنجا دانشجو بود. در رابطه با اینکه ترانه چیست با افشین یداللهی بحث می‌کردیم.

وی افزود: آقای یداللهی یکی از اتفاقات ترانه بود. شاعر خوبی بود, و تسلط خوبی روی عروض فارسی داشت. تیتراژ فیلم میوه ممنوعه افشین یداللهی زیاد شنیده شد. خیلی مهم است شاعر داستان منطق‌الطیر را بداند. افسوس می‌خورم چرا با وی کم رفاقت کردم. وی مدیر خوبی بود. در ده تا پانزده سال اخیر افشین یداللهی, عبدالجبار کاکایی و اهورا ایمان بسیار تاثیرگذار است.
 
در ادامه مراسم محمدعلی بهمنی با اشاره به رفت و آمد خود با پدر افشین یداللهی بیان کرد: چند روز پیش به دیدن پدر افشین یداللهی رفتم, آن دست‌هایی که خوب بازی می‌کرد, می‌لرزید. هنگامی که عزیزی, می‌رود, خانواده‌اش را دریابید. یک جلسه‌ای بگذارید و به دیدار خانواده‌اش بروید.
 
همچنین در ادامه فاضل نظری, معاون هنری حوزه هنری با اشاره به درخواست محمدعلی بهمنی اظهار داشت: خوب است پدر افشین یداللهی و بازی این دو بزرگوار را با یکدیگر ببینیم. چرا تا زنده‌ایم کسی حواسش به ما نیست. می‌توانست به جای وی این اتفاق برای هر یک از ما بیفتد.

در ادامه مراسم علیرضا قزوه شاعر، با اشاره به زندگی عجیب و غریب سعدی به مناسبت بزرگداشت این شاعر بیان کرد: امروز ترانه‌هایی تصویب می‌شود که روح حماسه در آنها نيست. در ترانه‌های افشین یداللهی رگه‌هایی از تفکر و اندیشه وجود داشت اما 98 درصد ترانه‌های ما سطحی و عاشقانه هستند و دو درصد شعر حماسی نیز نداریم.
 
در پایان مراسم فریدون شهبازیان گفت: معتقدم ترانه‌های آبکی هیچ کمکی به ما نمی‌کند. حتی اجازه نمی‌دهد ترانه خوب تولید شود.
 
وی افزود: زبان فارسی مشکل‌ترین زبان دنیا برای موسیقی است. در زبان فارسی معانی مترادفی وجود دارد و نکاتی هست که به آن دقت نمی شود و معنی آن واژه و اصطلاح را مخدوش می‌کند. شعر و ترانه در موسیقی ما به خاطر خواننده محور بودن باید مورد توجه قرار گیرد.
 
 
انتهای پیام/



تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.