سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مخالفت شرکت‌های فناوری آمریکایی با دستور ضد مهاجرتی ترامپ

شرکت‌های فناوری در آمریکا از جمله آمازون، فیسبوک، گوگل و مایکروسافت مخالفت خود را دستور ضد مهاجرتی ترامپ اعلام کردند.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ خبرگزاری فرانسه در گزارشی نوشت: ده‌ها شرکت فعال در زمینه فناوری از جمله شرکت های آمازون، فیسبوک، گوگل و مایکروسافت روز چهارشنبه به جمع حامیان یک پرونده حقوقی پیوستند که در آن از یک قاضی درخواست می شود تا فرمان اجرایی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا را مبنی بر ممنوعیت ورود اتباع برخی کشورهای مسلمان به آمریکا لغو کند.

بر اساس گزارش های منتشر شده، بیش از 160 شرکت که تقریبا همه آنها در حوزه فناوری فعال هستند، حمایت خود را از مخالفان فرمان اجرایی ترامپ درباره ممنوعیت ورود اتباع برخی کشورهای مسلمان به آمریکا، در یک دادگاه فرجام ناحیه «مریلند» اعلام کردند.

قاضی های فدرال، این فرمان بازنگری شده ترامپ را که در ماه مارس صادر شد، متوقف کرده اند. موضوع این فرمان، ممنوعیت موقت ورود آوارگان و اتباع شش کشور مسلمان به آمریکا است. این اقدام قاضی های فدرال آمریکا، شکستی مفتضحانه برای ترامپ محسوب می شود. بر اساس این فرمان اجرایی ترامپ، ورود اتباع کشورهای ایران، لیبی، سومالی، سودان، سوریه و یمن به مدت 90 روز ممنوع می شود.

یک قاضی دادگاه در اقدامی قانونی به منظور به چالش کشیدن این فرمان اجرایی، اعلام کرد ایالت هاوایی آمریکا به این نتیجه رسیده است که به احتمال زیاد، این ممنوعیت در صورتی که ادامه داشته باشد، باعث وارد آمدن "آسیب غیر قابل جبران" خواهد شد.

تئودور چوانگ، قاضی ناحیه ای در «مریلند» نیز حکمی مشابه را در سطح ملی و در واکنش به یک پرونده شکایت مجزا صادر کرد. این شکایت توسط گروه های حمایت کننده مطرح شده و طی آن اعلام شده بود این فرمان اجرایی رئیس جمهور، تبعیض علیه مسلمانان شمرده می شود.

در پرونده شکایت روز چهارشنبه، شرکت های فناوری اعلام کردند ممنوعیت اعمال شده توسط ترامپ نه تنها تبعیض بر اساس مذهب است، بلکه فراتر از اختیارات رئیس جمهور و همچنین تغییر قوانینی است که بر اساس آن، افراد مجاز به ورود به آمریکا می شوند.

وکلای مدافع این پرونده در این باره اعلام کردند: "فرمان دوم، تغییراتی اساسی را در قوانینی اعمال می کند که موضوع آن، ورود به آمریکا است. این اقدام، آسیب هایی جدی را به شرکت های آمریکایی، کارکنان آنها و در کل اقتصاد آمریکا وارد می کند."

بر اساس اعلام وکلای مدافع پرونده مذکور، این ممنوعیت باعث می شود جذب کارکنان نخبه و با استعداد دشوارتر شود، هزینه ها افزایش یابد، رقابت دشوارتر شود، و شرکت های فعال در عرصه جهانی تمایل بیشتری برای سرمایه گذاری در کشورهایی پیدا کنند که رویکرد دوستانه تری را با مهاجران در پیش گرفته اند.

ترامپ اعلام کرده است اعمال این ممنوعیت به منظور حفظ امنیت ملی آمریکا و جلوگیری از ورود تندروها به این کشور لازم است.

نخستین فرمان اجرایی ترامپ در زمینه منع ورود اتباع برخی کشورهای مسلمان به آمریکا، باعث اعمال این ممنوعیت علیه اتباع هفت کشور مسلمان شده بود، اما یک دادگاه در ایالت واشنگتن این فرمان را لغو کرد. استدلال این دادگاه نیز آن بود که فرمان مذکور، ناقض ممنوعیت تبعیض نژادی در قانون اساسی آمریکا است.

این ممنوعیت در دادگاه فرجام‌خواهی مورد تایید قرار گرفت، و دولت آمریکا اعلام کرد ممنوعیت مذکور را مورد بازنگری قرار خواهد داد تا با قانون، سازگاری بیشتری داشته باشد.

چوانگ در این باره در حکمی اعلام کرد شاکیان علیه فرمان دوم ترامپ احتمالا به این موضوع خواهند پرداخت که اعمال این ممنوعیت، "آسیب غیر قابل جبرانی" را به آنها وارد خواهد کرد، توازن در ارزش سهام را بر هم خواهد زد و علیه منافع عمومی خواهد بود.


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.